TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hapishaneden çıkmış gibiyiz”

İzmir Metrosu'nun Poligon-Fahrettin Altay bölümünün de tamamlanmasıyla Metro Bornova'dan Üçkuyular'a kadar ulaştı. Uzun süre sonra biten proje trafikle beraber bölge esnafını da rahatlattı

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hapishaneden çıkmış gibiyiz”

İzmir Metrosu'nun Poligon-Fahrettin Altay bölümünün de tamamlanmasıyla Metro Bornova'dan Üçkuyular'a kadar ulaştı. Uzun süre sonra biten proje trafikle beraber bölge esnafını da rahatlattı

EMİNE ŞEKER

Uzun çalışmalar sonucu hizmete açılan Metro trafikle beraber bölge esnafını da rahatlattı. Gönül Çorba sahibi Nakif Yentürk, “Bizi asıl yıpratan sürenin bu kadar uzaması oldu” dedi.

“BELEDİYENİN ÇALIŞMASINDAN MEMNUN DEĞİLİM”

Gönül Çorba sahibi Nakif Yentürk, 21 yıldır Üçkuyular Meydanı’nda esnaf olduğunu belirterek, “12 ay sonra biteceği söylendi. Ancak verilen sürede belli sebeplerle inşaat tamamlanamadı. Esnaf olarak ciddi anlamda zararlarını gördüm. Metro inşaatının başlamasıyla birlikte işler yüzde 60 oranında düştü. Lokanta sahibi olduğum için ekip halinde çalışmak zorundayız. İşlerimiz bıçak gibi kesilince dükkanı kapatmamak adına kendi oturduğum evimde kiracı oldum. Evimi sattım. Çalışanlarımın maaşını aksatmadan ödeyebildim. Metronun açılması sadece iş olarak değil psikolojik olarak da rahatlattı. Kendimizi hapishanede hissediyorduk. Her gün mavi tabelaları görmekten, toz ve dumanı yutmaktan bıkmıştık. Esnafların çoğu dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Metro çalışmasının uzun sürmesinden dolayı boşanmalar yaşandı. İş yapamadığı için maddi sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Eşlerine rahat bir hayat sürebileceği için evlenen esnaf komşularımızın ciddi maddi kayıpları oldu. Bir metro çalışması Türkiye’nin hiçbir şehrinde bu kadar sancılı geçmemiştir. Ben şu anda belediyenin çalışmasından memnun değilim. Trafiğin açılmasıyla işlerimiz eskiye dönmeye başladı. Şu an bir artış söz konusu değil. Ama ilerleyen zamanlarda değişimi hissedebiliriz. Bizi asıl yıpratan sürenin bu kadar uzaması oldu” dedi.

ESNAFIN BEKLENTİSİ BÜYÜK

JET-4 Mert Emlak çalışanı Bülent Karayağız ise, esnafın kendini toparlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Esnafın beklentisi büyük. Yolların güzergahının değişmesi insanların kullandıkları yolların değişmesine sebep oldu. İnşaat olan yere kim girer. Alt ve üst yapısıyla beraber baya uzun süren bir çalışma oldu. Metronun açılması, sosyal ve ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak. Zaman geçtikçe bu katkılar artacak. Ama yerel yönetimler de ‘Biz işimizi yaptık’ diye düşünmeyecek. Çalışacak çalışacak çalışacak… Metro burada kalmamalı. Daha da ileriye gitmelidir” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE’DEN HİÇ DESTEK GÖRMEDİK

Zey Ayakkabı sahibi Ali Güvenir ise, inşaat süresi boyunca malzeme almakta, kirayı ödemekte sıkıntı yaşadığını belirterek, şu şekilde konuştu: “Bayram tatilinin girmesi ile birlikte daha bir hareketlilik göremedik. İnsanlar yeni yeni kente döndükleri için zaman içerisinde göreceğiz. İnsan potansiyeli artacak. 4 sene sıkıntı yaşadık. 4 sene önceki işlerin ikiye katlanmasını bekliyoruz. 4 sene boyunca çoğu esnaf arkadaşımız kepenkleri indirdi. Bu zaman içinde belediyeden hiç destek görmedik.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.