TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir, Meclis’e Roman temsilci gönderiyor

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı olan ve resmi olmayan sonuçlara göre meclise girmesi kesinleşen Roman Aday Özcan Purçu genel seçimleri değerlendirerek, “Romanların mecliste temsilcisi oldum. Mutluyum, gururluyum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir, Meclis’e Roman temsilci gönderiyor

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir’den Milletvekili adayı olan Roman Aday Özcan Purçu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nden resmi olmayan sonuçlara göre meclise girmesi kesinleşti. CHP’den 2. Bölge 5. sıradan meclise giren Roman Aday Özcan Purçu, seçimlerin demokrasi açısından önemli bir süreç olduğuna değinerek, “Romanların mecliste temsilcisi oldum. Sevinçliyiz, gururluyuz. Ülke olarak bir basamak atladık. Romanların birbirine bağlı sorunları var, en başta da eğitim sorunu var. Eğitimsizlik yoksulluğu, ayrımcılığı tetikliyor; illegal birtakım unsurlara girmemize neden oluyor. Mahallelerde dershaneler kurarak mesleki atölyeler oluşturacağız. İş adamları ile Romanları buluşturup, destek yaratmaya çalışacağız. Ayrıca kentsel dönüşüm noktasında sıkıntı yaşayan arkadaşlar var, bu yönde çalışmalarımız da olacak. Vicdanım çok rahat” diye konuştu.

“ROMAN BÖLGESİNDE OYLARI ÜÇ KATINA ÇIKARDIK”

Purçu, seçim tutanaklarının elinde olduğunun ve bunlara göre Roman mahallelerinde oylarını üç katına çıkardıklarının altını çizerek, “Bu belgeleri Genel Merkez'e sunacağım. Herkesin, yoksulların, ezilenlerin vekiliyim. Vatandaşı ayıramayız, kim olursa olsun elimizden geleni sağlamaya çalışacağız. Ancak Romanların yaşamsal sıkıntıları olduğu için onların sorunlarına daha fazla eğilebiliriz, pozitif ayrımcılık yapabiliriz. Seçim öncesi 43 il ve ilçeyi gezdim. Kendi bölgemin dışında tüm iller ve ilçelere gideceğiz. Onları temsil etmeye ve sorunları çözmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.