TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu-Sen İzmir, 4 Nisan’da Ankara’da

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği, yüzde 12 ek zam talebini haykırmak için 4 Nisan Cumartesi Günü İzmir’den 500 Kişilik ekiple Ankara’ya gideceklerini açıkladı. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, kamu çalışanlarının 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon yetkilileri tarafından bireysel çıkar ve menfaatler için hükümete pazarlandığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2015 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kamu-Sen İzmir, 4 Nisan’da Ankara’da

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği, yüzde 12 zam talebini duyurmak için Ankara’ya gidyor. 4 Nisan Cumartesi Günü Ankara’da yapılacak Miting ve gösteri yürüyüşüne Türkiye’nin her tarafından Kamu-Sen’liler gelecek. İzmir’den de 10 otobüs ve yaklaşık 500 kişi ile Ankara’ya gideceklerini açıklayan Ahmet Doğruyol, Ankara’da sadece Kamu-Sen’lilerin olacağını belirterek geniş çaplı bir katılım beklediklerini söyledi.

“KAMU ÇALIŞANLARININ ENFLASYON FARKI ÖDEMESİ GASP EDİLDİ”

Ahmet Doğruyol, imzalanan toplu sözleşme sonucunda memur maaşlarına 2014 yılı için aylık 123 TL, emekli maaşlarına 140 TL’lik net artış yapıldığını 2015 yılı için ise 3+3 maaş artışı öngörüldüğünü belirterek, “Bu toplu sözleşme ile kamu çalışanlarının enflasyon farkı ödemesi gasp edilmiş, söz konusu bu durum sözde yetkili yandaş sendika tarafından kamu çalışanlarına ve kamuoyuna tarihi başarı olarak servis edilmeye çalışılmıştır. Ancak; 2014 yılı enflasyon hedefi  yüzde 5,3’ten  yüzde 8.17’olmuş  yüzde 5,3 enflasyon hedefine göre maaş zammı verilen memurlar, yüzde 8.17 enflasyona mahkum edilmişlerdir. Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen’in Ar-Ge Merkezi tarafından yapılan araştırma sonucunda; toplu sözleşmedeki hesap bilmezlik nedeniyle ortaya çıkan zararın önümüzdeki 10 yıl içerisinde, ortalama maaş alan bir memurun 15 bin lira zarar etmesine neden olduğunu ortaya çıkarmıştır. En yüksek dereceli memurun 27 bin 300 lira kaybı olurken, en düşük dereceli memurun kaybı 5 bin 220 lirayı bulacaktır” diye konuştu.

“2014 YILINDA MEMUR MAAŞLARI ARTMADI AZALDI”

İktidara gelirken memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz diye ortalıkta nutuk atanları eleştiren Doğruyol,  “Öncelikle enflasyonu kağıt üzerinde istedikleri seviyelere çektiler. Asgari ücretten vergi almayacağız diyenler verdikleri sözleri unuttu. GSMH’nın 3 bin 500 dolardan 11 bin dolarlara çıktığını ifade edenler işçiye, memura, emekliye, köylüye, çiftçiye hak ettikleri payı vermedi. Yıllık verilen zam oranının vergi dilimi oranlarından daha az olmasından dolayı memurların yaklaşık yüzde 75’inin maaşı yıl sonunda yılbaşı maaşına göre düşmektedir. Yani yaklaşık 1 milyon 750 bin memur, 15 Aralık 2014’te, 15 Ocak 2014tarihinde aldıkları maaştan daha az maaş almaktadırlar. Yani 2014 yılında memurların maaşı artmamış azalmıştır” dedi.

“SÖZ KONUSU MEMUR OLUNCA İKTİDARIN KULAKLARI SAĞIR VE KÖR”

Doğruyol, yaklaşık 13 yıldır tek başına iktidar olan mevcut hükümet yetkililerinin istedikleri kanunu istedikleri zaman ve hatta istedikleri saatte çıkarttıklarını, söz konusu memurların talepleri olunca, iktidarın  kulakları sağır ve gözlerinin kör olduğunu belirterek, “Memurların hiçbir iktidar döneminde bu kadar hakkı gasp edilmemiştir. Ekonomik krizlerin en derin hissedildiği dönemlerde dahi memurlara her ay aylık enflasyon oranına ilaveten +2 puan zam ilave edilmiştir. Yaklaşık 13 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti hükümetleri memurlara Rahmetli Özal, Erbakan, Ecevit Hükümetlerine mumla aratmıştır” ifadelerini kullandı.

“’ARTIK YETER!’ DEME VAKTİ GELMİŞTİR”

Memurlar adına parmağını oynatmayan malum sendika yetkililerini eleştiren Doğruyol, “Bu haksızlıklara, hileli anlaşmalara, danışıklı dövüşlere, ahbap çavuş ilişkilerine ‘Artık Yeter!’ deme vakti gelmiştir. Memuru ve emekliyi yok sayan, sorunlarımıza çare üretmeyen, bizleri bütün bir yıl boyunca 123 liraya mahkûm eden ve 2015 yılı için de, yüzde 3+ yüzde 3 zammı reva görenlere karşı, Memuruyla, emekli, dul ve yetimiyle tüm vatandaşlarımızın feryadını duyurmak için, eriyen maaşların telafisi için, artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, döner sermayeler, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, 4/C’lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için, Hakim ve savcılara verilen bin 155 TL maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için,  milyarlarca liraya saray inşa edip, Cumhurbaşkanlığı bütçesini kat be kat artıran, milletvekili maaşlarına bin lira zam yapıp; bizlerden aldıkları vergileri, lojman kiralarını, yemek ücretini, kreş ücretini yüzde 10’un üzerinde artırıp, memurlara 123 lira zammı reva görenlere ‘Dur!’ demek için,  2014 ve 2015 yıllarının şaibeli bir imzaya kurban edilmemesi için, yüzde 12 ek zam talebimizi haykırmak için 4 Nisan Cumartesi Günü İzmir’den 500 kişi Ankara’dayız” dedi.

“STRATEJİK ÖZELLİĞİ OLAN SEKTÖRLER DEVLETİN ELİNDE OLMALI”

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisine de değinen Doğruyol, “Bilindiği üzere, 31 Mart 2015 tarihinde ülkemizin tamamında uzun süre elektrik kesintisi yaşanmıştır. Metro’larda yolcular mahsur kalmış, ameliyat altındaki hastalar ciddi sıkıntı yaşamış, büyük sanayi kuruluşlarında milyonlarca liralık üretim kaybı yaşanmıştır. Elektrik kesintisinin üzerinden iki günlük süre geçmesine rağmen yetkililerden halen kesintinin neden kaynaklandığını ortaya koyan bir açıklama gelmemiştir. Her türlü konuda anında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı, Başbakan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı elektrik kesintisinin nedeni hakkında halen açıklama yapmamışlardır. Çok manidardır ki, AK Parti’ nin nöbetçi sesi Mehmet Metiner ve AK Parti’ nin basın şefi Abdulkadir Selvi bile halen açıklama yapmamaktadır. Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi vatandaşlarımız üzerinde olumsuz psikolojik ve sosyolojik etki bırakmıştır. Sokaktaki vatandaş demektedir ki, istenildiği zaman tüm Türkiye’de elektrikler kesilebiliyormuş algısı içerisine girmiştir. Yaşanan elektrik kesintisi bize göstermiştir ki; özelleştirmelerde stratejik özelliği olan, haberleşme, enerji, bankacılık gibi sektörlerin devlet elinde olması gerekmektedir” dedi.

“HER TÜRLÜ TERÖR EYLEMİNİ LANETLİYORUZ”

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleşen terör saldırısını da üzücü ve düşündürücü olarak niteleyen Doğruyol, “Türkiye Kamu-Sen olarak her türlü terör eylemini lanetliyoruz. Yaklaşık 75 milyon vatandaş olarak bizim ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacımızın olduğunu bir kez daha vurgulamakta yarar olduğunu düşünüyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni Dili, Dini, Irkı, Meşrebi her ne olursa olsun, devletine milletine ihanet etmeyen herkes bizim için değerlidir. İstanbul’un göbeğinde Adalet Sarayı'nda rehin alınan ve polis operasyonu sonrası hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.