TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vural: Özerklik var, devlet uyuyor

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Oktay Vural Türkiye'nin yönetilen bir başbakan ile yönetilmeye çalışıldığını belirterek, Güneydoğu'da çözüm süreci adı altında özerklik ilan edildiğini ve devletin uyuduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2014 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vural: Özerklik var, devlet uyuyor

Bir takım temaslarda bulunmak ve çeşitli ziyaretler için Sivas’ta bulunan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, il teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Vural, 13 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın kendisini muhafazakar olarak nitelemesine rağmen muhafazakar değerleri yozlaştırdığını iddia etti.

“MÜZAKERE TASLAĞINI AÇIKLAYIN”

İmralı ile müzakere sürecini Erzurum ve Sivas kongresi ile temelleri atılan Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in temellerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ifade eden Vural şöyle devam etti: "Bugün Türkiye'nin geleceğini insanlarımızın oyunu alan bir parti ile insanları öldüren bir PKK'nın Türkiye'ye yol göstermesi milletimizin içine sindireceği bir husus değildir. Bu kabul edilemez. Dün Türkiye'nin bir Kürdistan sorunu yoktur derken bugün vatan topraklarında başka vatan, milletin içinden başka millet, devletin içinden başka devlet çıkarmak isteyen, adına da çözüm ve müzakere süreci denilen bu husus doğrudan doğruya Kuva-i Milliye'yi, milli iradeyi esas kılan Sivas Kongresi ile karar altına alınan bu iradeyi ortadan kaldırmaktır. Herkes aklını başına almalıdır. Bu devletin ve milletin kendisine kurşun sıkan, insanlarımızı katletmiş bir terör örgütü ile bir gelecek planlaması yapması züldür. Biz yedi düvelin yaptığı bu planlara karşı ayakta durmuşken bir PKK terör örgütü ile Türkiye'nin geleceği düşünülüyorsa, planlanıyorsa en başta Sivas'tan haykırıyorum. Sivaslılar başta olmak üzere bu planı bu projeyi yapanların başına geçirir. Yeni Türkiye'nin kurucusu oluyoruz diye bir terör örgütünü bu iradenin bir parçası haline dönüştürüyorsa Türkiye'nin hangi noktaya geldiğinin idrak edilmesi gerekir. Çözüm ve müzakere taslağı olarak Kandil'in bildiği, Hatip Dicle'nin bildiği, İmralı'nın bildiği metni buradan haykırıyorum. Eğer yüreğiniz varsa gelip burada PKK ile birlikte yaptığınız bu çözüm ve müzakere taslağının detaylarını gelin açıklayın. Milletten neyi saklıyorsunuz? Türkiye'yi nereye götürüyorsunuz? Devletimizin ve milletimizin üzerinde ameliyat yaptırmayız. Sivas'ın ötesi de berisi de bizim için Sivas'tır. Herkes aklını başına alsın. Bugün geldiğimiz bu tablo gerçekten çok sıkıntılı bir tablodur."

“PARALEL BİR İRADE Mİ VAR”

Türkiye'nin yönetilen bir başbakan ile yönetilemeyeceğine vurgu yapan Vural şöyle konuştu: "Buradan Cumhurbaşkanı ile Başbakan'a sesleniyorum. Milletin size verdiği yetkileri bu millet için kullanınız. Eski bakan olan Binali Yıldırım diyor ki Ahmet Davutoğlu'na biz görev verdik. Biz seçtik diyor. Şimdi bu yönüyle Türkiye'de paralel bir hükümet mi var? Paralel bir irade mi var? Cumhurbaşkanı ve başbakan makamını vesayet altına sokacak paralel ilişkiler mi kuruluyor? Bugün devlet uyuyor. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü mahkemeler, asayiş birimleri kuruyor. Haraç topluyorlar. Vali, kaymakam atıyor. Özerklik ilan ediyor. Devlet uyuyor. 2002 yılında bitmiş olan terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yol gösterecek duruma gelmiştir. Bugün hem ülkemiz hem de egemenliğimiz etnik kimliklere göre bölünmek isteniyor. Çözüm ve müzakere süreci denilen noktada doğu ve güney doğuda kurtarılmış bölgeler oluşturulmuştur. Özerklik ilan edilmiştir."

“BİZİM SEÇİM TÜRKÜMÜZ'

Vural, Konya'da Ayna grubunun AK Parti için düzenlediği 'Kiziroğlu' parçasını 1999 seçimlerinde kendilerinin kullandığını da hatırlatarak şöyle dedi; “Seçim dönemine girdik AK Parti biliyorsunuz Konya'da seçim müziğini açıkladı. Baktık ki 1999'daki MHP'nin seçim müziği Konya'da çalınıyor. Göründü ki yeni Türkiye filan diyorlar. Yine Türkiye dedikleri yerde MHP'nin seçim şarkısını bile yeni diye milletimize pazarlamak istiyorlar. Biz bunlara bu milletin türküsünü söyletmeye devam edeceğiz. Konya'da bizim seçim müziğimizi çalmışlar ama olsun. MHP olarak bizim bu coşkumuzu bu müzikler ile dile getirmeye devam edeceğiz.” (DHA/SİVAS)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.