TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kimse bizi parçalayamaz”

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu birliği tarafından organize edilen ‘Barış İçin Kültür Renklerinin Buluşması’ etkinliği Ege’de Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan’ın da katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği Başkanı Doğan Bayram, “Bir bütün olursak kimse bizi parçalayamaz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2014 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kimse bizi parçalayamaz”

TANER UYANIKER

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği(DAGAB)’nin farklı kültürlerin bir araya gelmesi için organize ettiği ‘Barış İçin Kültür Renklerinin Buluşması’ etkinliği  Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ege’de Bugün Gazetesi İmtiyaz sahibi Halil Arslan’ın da katıldığı ve plaket aldığı geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Milletvekili adaylığı için istifa eden CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin, Vali Yardımcısı Suat İlhan ve bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. DAGAB folklor ekibinin sahne almasıyla başlayan etkinlikte konukları hem Kürtçe hem Türkçe selamlayarak konuşmasına başlayan DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, “DAGAB olarak toplum için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün burada tüm renkleri bir araya getirerek toplumdaki kaynaşmayı sağlamaya devam ediyoruz ve bunun meyvelerini almaya başladık. Bizler ne kadar farklı topraklarda doğsak da yaşamış olduğumuz kentin kalkınması için de çalışmayı sürdürüyoruz. Birlik ve beraberliğin olmadığı bir toplumda, kargaşa, anarşi ve kavgaların insanları olumsuz etkileyeceği ve mutsuz insanlara dönüştüreceği bir gerçektir. Tek olunca parçalanan çubuklar bir araya gelince kırılamaz. Bizde bir araya gelmez tek durursak kırılırız. Birleşmek güç katar. Birbirinizle anlaşıp birleşin. O zaman size kimsenin gücü yetmez” diyerek sözlerini tamamladı.

“BARIŞIMIZI KİMSE BOZAMAYACAK”

Birçok sanatçının da sahne aldığı organizasyonda katılımcılar şarkılara eşlik ederek halay çekti. Sanatçılardan sonra konuşma yapmak için sahneye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl,”Yorucu bir gün geçirmememe rağmen sizlerle beraber olmamdan ötürü tüm yorgunluğum gitti. Hepimiz çok farklı nedenlerle Türkiye’nin dört tarafına savrulduk. Kimimiz çocuklarımızın eğitimi nedeniyle kimimiz aş ve iş nedeniyle doğup büyüdüğümüz hasretimizden yandığımız yurtlardan ayrılıp yeni yurtlar edindik. Bu yeni ilişkileri geliştirdi. Yerleştiğimiz yerler bizim vatanımız oldu. Şimdi biz İzmirliyiz, İstanbulluyuz, Ankaralıyız yan yana Türkiye’yiz. Kimliğimiz ne olursa olsun hangi inanca ait olursa olsun beraber yaşıyoruz işte bu Türkiye’nin zenginliğidir. Ben içinizden biriyim sizin gibi yer sofralarından geldim, eğitimimi zor koşullarda tamamladım ve sizler gibi doğduğum topraklardan gurur duydum. Birlikteliğimiz yapacağımız dayanışma Türkiye’nin kardeşçe dayanışmasını ve huzurlu bir ülke olmasını sağlayacak. Belki bizi bölmeye, parçalamaya çalışan birileri olabilir ama biz tüm etnik gruplarla kardeşiz. Bizim kardeşliğimizi dostluğumuz barışımızı kimse bozamayacak. Ülkemizdeki sorunları birlikte aşmak gibi bir sorumluluğumuz var. Herkesin sorunu hepimizin sorunu olmalıdır” dedi.

DAGAB’ın organize ettiği ‘Barış İçin Kültür Renklerinin Buluşması’ gecesi gazetemizin İmtiyaz Sahibi Halil Arslan’ında aralarında bulunduğu katılımcılara plaket verilmesiyle son buldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.