TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hükümetin kısa sürede çıkmasını temenni etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara verdiği iftar yemeğinde seçim sonrasındaki koalisyon ve erken seçim olasılıklarıyla ilgili konuştu

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2015 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hükümetin kısa sürede çıkmasını temenni etti

En kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ettiğini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:  “Seçim sonuçlarına bakıp, ‘Türkiye sıkıntıya düştü’ diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. İnşallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uğratacağız. Mevcut Meclis yapısı içinde, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor. Türkiye'nin, geçmişini tartışan değil, geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990'lı yıllarda şahit olduğumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaşattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanı olarak, ben milletimin arzusu doğrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teşvik edici olmaya gayret ediyorum. İçeride ve dışarıda yaşamakta olduğumuz kritik dönem, hükümet meselesinin bir an önce çözülmesini zorunlu kılıyor. Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir.”

 

“HUKUK ÖNÜNDE HESABINI VERECEKLER”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmalara neden olan iftar sofrasıyla ilgili olarak, “Yemeğin maliyeti 3390 TL'dir. Kişi başı yemek ise 30 TL'dir. Milyon liralık rakamlar ile bu yemek gündeme getirilmeye çalışıldı. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çeşitli illerden gelen muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu. Programda konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı iftar sofrasıyla ilgili tartışmalara değindi. İddiaları asılsız olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Diyanet İşleri Bakanlığı’na verilen iftarla ilgili iddialar tamamen iftiradır. Böyle bir maliyet söz konusu değildir. Yemekte kullanılan çatal bıçaklar Demirel’in döneminden kalmadır. Misafirlerimiz için 110 kişilik yemek hazırlandı. Yemeğin malzemeleri bu külliyenin aşçılarınca pişirildi. Servis külliyenin garsonları tarafından yapıldı. Servis de külliye elemanları hazırladı. Yemeğin maliyeti 3390 TL’dir. Kişi başı yemek ise 30 TL’dir. Milyon liralık rakamlar ile bu yemek gündeme getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız” dedi.

O SOFRANIN KURULUM GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bulunan ve tartışmalara neden olan sofranın kurulum aşaması görüntüleri de, Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşıldı. (İHA/DHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.