TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzundere’nin can alıcısı

Karabağlar’ın Uzundere semtinde bulunan dere yatağı, bölge halkının hayatını büyük ölçüde tehdit ediyor. Geçtiğimiz günlerde ise bir kadın dere kenarında yaşanan trafik kazası sebebiyle yaşamını yitirdi

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2014 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uzundere’nin can alıcısı

DAVUT İPEK - Devrim, Kibar ve Günaltay mahallelerinin kesiştiği noktalardan geçen dere, vatandaşların iddiasına göre şimdiye kadar birçok kazaya sebep oldu. Son zamanlarda üç kadın ve iki çocuğun dereye düşerek yaralandığı olaylarda bir kadın hayatını kaybetti. Etrafında hiçbir şekilde koruma veya barikat engeli bulunmayan dere, trafik kazalarına davetiye çıkardığı gibi bölgede sebep olduğu su taşkınlarıyla da hayatı resmen felç ediyor. Özellikle havanın kararmasıyla dereye çok sayıda aracın uçtuğunu ve bu şekilde büyük kazaların meydana geldiğini belirten bölge sakinleri, dereyle ilgili en kısa sürede yapıcı önlemler alınmasının gerektiğini savunuyor. Konuyla ilgili şimdiye kadar yeterli önlemin alınmamasından yakınan vatandaşlar, sorunlarına artık bir çözüm üretilmesini bekliyor.

HER YERDE KOLU VAR

Bölgede büyük sorunlara yol açan derenin birçok semtte kolu bulunuyor. Cennetçeşme’den Uzundere’ye kadar yatağı bulunan derenin, özellikle yağmurlu havalarda taşkınlık yaptığını belirten mahalle sakinlerinden Oğuz Polat, “Sorunumuza yıllardır bir çözüm bulamadık. Burada büyük bir tehlikeden bahsediyoruz. Derenin yağmurlu zamanlarda ara sokaklara kadar su taşkınları yaptığını görmekten sıkıldık. Zaten burada hala dere üzerinde kurulmuş olan evler var. Birçok evi su basıyor. Komşu bölgelerde bulunan dereler de burada bulunan büyük dereye bağlanıyor. Yağmur yağdığı zamanlarda ara sokaklarda yaşanan su taşkınları burada bulunan büyük araziye geliyor ve hayat bu noktada felç oluyor. Bölgemizde yaşanan bu sorunlar bir yana, derenin şu anki durumundan dolayı yaşanan trafik kazaları da burada yaşayan insanların hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Sorunumuzun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

“SESİMİZİ DUYSUNLAR”

Polat sözlerine şu şekilde devam etti: “Belediyemiz yapılması gerekenleri zamanında yapmıyor. Dere ıslah çalışmaları yağmur yağdıktan sonra yapılıyor. Biz bunların kış gelmeden, yağmurlar başlamadan yapılmasını istiyoruz. Derenin içerisinde meyve ağaçları falan var. Bunlar zamanında budanmadığı için ilk yağmurda, derenin içerisinde bulunan pisliklerle beraber tıkanmalara ve taşmalara sebebiyet veriyor. Bunları her zaman aynı şekilde dile getiriyoruz. Deremizin bu tür olaylar yaşanmadan temizlenmesini istediğimizi defalarca belirttik. Böyle olursa burada yaşayan vatandaşlarımız daha rahat eder. Okul zamanlarında öğrencilerimiz okula giriş ve çıkışlarda sıkıntı çekiyorlar. Öğrenci velileri de bu durumdan şikayetçi. Dere sorunumuz çözülürse muhtemelen birçok sorunumuz da ortadan kalkacaktır. Şimdiye kadar üç kadın ve iki çocuk buradaki dereye düştü. Hatta geçtiğimiz haftalarda bir kadın trafik kazasına kurban gitti. Bir araba kadına çarptı ve hem kadın hem araba dereye uçtu. Kadın hayatını kaybetti. Bu tür olayların son bulması için gerekli işlemlerin bir an önce başlatılması lazım. Sesimizin duyulmasını istiyoruz.”

“İYİ KOŞULLARDA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Bir diğer mahalle sakini Kerim Akkoca ise şöyle konuştu: “Olayların yaşandığı yer 5711/1 sokak diye geçiyor. Zaten en çok kaza olaylarının ve sıkıntının yaşandığı bölge burası. Burada çok sayıda ev bulunuyordu. Daha sonra buradaki evler çevre genişletme çalışmaları kapsamında istimlak edildi. Bu işlemler yapılalı hemen hemen on beş seneyi buluyor. O günden beri buralara hiçbir şekilde bir çalışma yapılmadı. Çalışmaların yapılmamasının sebebi ise, engelleyici arsaların var olması diye bize söylendi. Tabi bunun ne derece doğru olduğunu bilmiyoruz. Umut, Devrim ve Kibar mahallerinin çocukları, burada tehlike arz eden bu derenin bulunduğu yollardan geçerek burada bulunan okula geliyorlar. Yani burası bir okul yolu. Ama burada yağmurlu havalarda o kadar büyük bir sıkıntı yaşanıyor ki, gözleriyle gören bile bu duruma inanamıyor. Buradaki sorunlarımızla ilgili birçok müracaat gerçekleştirdik fakat hala sonuç alamıyoruz. Hiçbir çalışma yapılmıyor. Bu durum böyle olmamalı. Belediyenin elbette güzel hizmetleri de var. Mesela çöp konusunda hiçbir şikayetimiz yok. Temizlik ekipleri her zaman geliyor ve çöpleri temizliyor. Bu konuda memnunuz. Fakat asıl sorunlarımız henüz çözüme kavuşturulabilmiş değil. Mahalle sakinleri olarak daha iyi koşullarda yaşamayı istiyoruz. Önümüzdeki günlerde daha güzel manzaralarla karşılaşmak istiyoruz. Bölgemizde bulunan dere en büyük sorunumuz. Zaten yağmur yağdığı zamanlarda o kadar büyük taşkınlar meydana geliyor ki, ara sokaklardan taşan sular dereye ulaşmıyor. Mazgal veya kanallar aracılığıyla dereye su akımının sağlanması bile belki de sorunumuzu biraz olsun hafifletmeye yetecektir. Yağmurlu havalarda dere boş kalıyor, derenin dibindeki cadde dere görevi görüyor. Artık sorunumuz çözülsün.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.