TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan’da Bakan’a ÇED çağrısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’den aday olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Körfez için çağrıda bulunarak, “Sayın Bakanın seçimden önce ÇED raporunun çıkmasını sağlaması lazım. Çünkü hiçbir eksiği yok” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2015 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan’da Bakan’a ÇED çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldığı bir televizyon programında kent gündemine ilişkin sorularını cevapladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu’nun Büyükşehir’e yönelik suçlamalarına yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Sayın Bakanımız bilmiyor. Ama buradan gelip aday olduysa, doğru enforme edilmesi gerekir. Beni lütfedip çağırsaydı; Körfez, arıtma, dere ıslahları gibi kendisi ile ilgili konularda yaptıklarımı, yapamadıklarımı anlatırdım. Kendisi de o bilgi ile siyasetini yine yapardı. Ancak bu konuda bir görüş istemedi. Elimizde Mart 2015 tarihli Körfez’in son geldiği noktayı gösteren veriler var. Şu anda ‘Dünya Yüzülebilir Su Standartları’na göre İzmir Körfez’inde yüzülebilir ama ben buna öncülük yapmak istemiyorum. Ben Aziz Kocaoğlu olarak yüzerim. Belediye Başkanı olarak kuzeydeki sirkülasyon kanalını açmadan yüzmem” diye konuştu.

Körfez’deki sığlaşmayı önlemek amacıyla Devlet Demiryolları ile birlikte hazırlanan projenin ÇED onayını iki yıldır beklediklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Körfez’de kirlilik söz konusu değil. Alüvyonlarla Körfez’in dolmasını, Efes ve Milas gibi olmamasını istiyoruz. Bu yüzden sirkülasyon kanalı yapmak istiyoruz. Bu raporun gelmesi için Sayın Bakanımızın seçimden önce ÇED raporunun çıkmasını sağlaması lazım. Çünkü hiçbir eksiği yok. Bir bölüm yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, bir bölüm yetki de bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda.. Sayın Bakanın Körfez’in temizlenmesi için ‘Müsteşarımı aradım;  talimat verdim’  açıklaması üzerine ben de acilen ÇED raporunun gelmesi için şu soruyu soruyorum:  ‘Hem kendi genel müdürünüzle hem de bu raporun çıkmasını hızlandırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştünüz mü? İzmir’in iki yıldır bekleyen Büyük Körfez Projesi’nin ÇED raporu gelecek mi gelmeyecek mi? Ben icradan yanayım. Sayın Bakan açıklamalarında ‘onlar vaat eder biz yaparız diyor’ ya hadi yap bakalım!” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın Buca toplu konutlarının vizyon eksikliğiyle inşa edildiği ve çoğunun satılamamasının başarısızlık olduğu yönündeki iddialarına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, bunun bir başarısızlık değil bir başarı olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Başkan Kocaoğlu, yerel seçimler öncesi İzmirlileri modern yatırımlarla, AK belediyecilikle buluşturmak için hazırlanan 35 projenin geldiği noktanın son durumu da eleştirerek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir için hazırladığı 35 projenin masa başında çalakalem yazılmış projeler olduğunu, Sabuncubeli Tüneli’nin kaldığını, yapımı süren Konak Tüneli’nin İzmir trafiğini nasıl etkileyeceğinin bilinmediğini vurguladı.

“ÖNCELİĞİMİZ İNSAN”

Hiçbir belediye başkanını eleştirmek istemediğini vurgulayarak kendi belediyecilik anlayışlarını sıralayan Başkan Kocaoğlu, “Dünya küçük, Türkiye de küçük.. AK belediyeciliğin nasıl bir belediyecilik olduğunu herkes görüyor.  Merkezi hükümetin İzmir’e nasıl baktığını da görüyor. Biz kentimizi,  havamızı,  suyumuzu koruyoruz.  Aklı ve bilimi rehber alıyoruz.  Evrensel hukuk kurallarına uyuyoruz.  Katılımcı bir demokrasi anlayışı ile kentimizi yönetiyoruz. Sayın Başbakan Yardımcısı’nın, kendisiyle aynı partiden bir belediye başkanına rant konusunda söylediklerine şahit olduk.  Ben 397 yılla yargılanıyorum;  hesabını veriyorum.  Hesabını veremeyeceğim bugüne kadar bir konu çıkmadı.  İnşallah 4 sene de çıkmaz.  Çıkmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bir kuruşluk mal satmadık, kenti ranta teslim etmedik. Kenti korurken geliştirdim, kalkındırdım. Benim öncelik sıralamam insan” dedi.

“İZMİRLİ BİZİ BAĞRINA BASTI”

İzmirlilere layık olmak için çalıştığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “11 senelik en büyük başarımız 4 milyon 150 bin İzmirli ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı arasında kimsenin sarsamayacağı bir güven ortamı oluşturmamız.  Hiç yalan söylemedik.  Birbirimize hiç ria, hiç ikiyüzlülük yapmadık. Hiç ayrım yapmadan, adil davranarak kol kola girdik. En kötü günümüzde İzmir halkı bizi adliyede bağırlarına bastı. Herkese minnet ve şükran borçluyum” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.