TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Adaylık aşamasında değiliz”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis Başkanlığına aday olup olmayacağına dair olarak, “Meclis Başkanlığı adaylığı süreci başlamadı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2015 09:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Adaylık aşamasında değiliz”

Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamındaki görüşme bir saati aşkın sürdü. Baykal, görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yaptı. Baykal, Kılıçdaroğlu ile kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını söyleyerek, “Uzun süredir böyle bir görüşme yapma imkanını bulamamıştık. Biraz hasret giderdik. Kapsamlı bir değerlendirme oldu. Herşeyi konuştuk. Koalisyon, dış politika, iç politika hakkında her şeyi konuştuk" ifadelerini kullandı. Başkanlık adaylığına aday olup olmadığına dair soruya Baykal, "Başkanlık adaylığı süreci başlamadı. Geçici Meclis Başkanı'yım. Adaylık aşamasında değiliz” cevabını verdi. 

 BAYKAL, TBMM BAŞKANLIĞI'NI CEMİL ÇİÇEK'TEN DEVRALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya milletvekili Deniz Baykal, en yaşlı üye sıfatıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nı Cemil Çiçek'ten devraldı.  Baykal, TBMM Başkanlığı'nı Çiçek'ten devraldı. Baykal, görevi geçici olarak devraldıktan sonra Çiçek'i aracına kadar uğurladı. Baykal çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Baykal, Cemil Çiçek'in geçici olarak Meclis Başkanlığı'nı kendisine devrettiğini söyleyerek, birazdan Meclis yemin töreniyle Meclis'in açılacağını ve çalışmalarına başlayacağını ifade etti. Baykal, 25. dönemin Türkiye için yeni ve taze bir dönem olduğunu kaydederek, “Buna ihtiyacımız var. El birliği ile, karşılıklı dayanışma ve işbirliği içinde bu dönemde partilerimiz sorumluluklarını yerine getireceklerdir. Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacağız. Geçici görevle bende bu süreçte her türlü katkıyı vereceğim” ifadesini kullandı. 

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal daha sonra en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Başkanı olarak Meclis'i açtı.

DENİZ BAYKAL'IN SÖZÜ GÜLDÜRDÜ

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, “Geçici genel başkanınız olarak ilk andı ben içeceğim” demesi genel kurulda gülüşmelere yol açtı. Baykal, ifadesini, “Geçici Başkanınız” olarak düzeltti.

“UZLAŞMA TEMELİNDE HUKUK OLACAKTIR”

Baykal açılış konuşmasında, “Yeni bir meclis ile karşı karşıyayız. Birbirini anlamak birbirine saygı göstermek zorunda olan insanlardan oluşan bir Meclis. Ancak el ele verirlerse ayağa kalkabilecek olan ancak kol kola girerlerse ilerleyebilecek olan insanlardan oluşan bir Meclis. Milletimizin takdiri böyle oldu. Şimdi bunu işletmek zorundayız. Uzun bir tek parti yönetimine dayanan iktidar döneminin acı tatlı deneyimleri sonucunda milletimizin kararı, uzlaşmak elbirliği işbirliği yaparak yönetmek doğrultusunda olmuştur. Elbette uzlaşma temelinde hukuk olacaktır, ahlak olacaktır, yurtseverlik olacaktır. Elbette siyasi partilerimizin temel ilkeleri barış içinde yaşamamızı imkansız kılmayacaktır” diye konuştu.

Deniz Baykal, “Geçici Başkanınız olarak eminim çok zorlu bir mücadelenin ardından milletvekili seçilerek milletin temsilcisi olma hakkını kazanan siz değerli üyeleri saygıyla selamlıyorum. Burada görev yapacak olan milletvekilleri, sadece seçildikleri illerin üyesi oldukları siyasi partilerin değil, kendilerine oy vermiş olan ya da olmayan, bütün milletin temsilcileri olacaklardır. Burada görev yapacak bütün milletvekilleri, artık milli siyasi kimliğimizin ayrılmaz birer parçasıdır. Bu bilinç ve sorumluluk duygusu içerisinde yapacağınız çalışmalarda, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Baykal konuşmasının devamında,  “Şimdi yeni bir meclis ile karşı karşıyayız. Birbirini anlamak birbirine saygı göstermek zorunda olan insanlardan oluşan bir Meclis. Ancak el ele verirlerse ayağa kalkabilecek olan ancak kol kola girerlerse ilerleyebilecek olan insanlardan oluşan bir Meclis. Milletimizin takdiri böyle oldu. Şimdi bunu işletmek zorundayız. Uzun bir tek parti yönetimine dayanan iktidar döneminin acı tatlı deneyimleri sonucunda milletimizin kararı, uzlaşmak elbirliği işbirliği yaparak yönetmek doğrultusunda olmuştur. Elbette uzlaşma temelinde hukuk olacaktır, ahlak olacaktır, yurtseverlik olacaktır. Elbette siyasi partilerimizin temel ilkeleri barış içinde yaşamamızı imkansız kılmayacaktır” ifadelerinde bulundu. (İHA/DHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.