TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Grup Yorum İzmirlilere seslendi

Grup Yorum, kuruluşunun 30. yılı kutlamasında Gündoğdu meydanında İzmirlilerle buluştu. Yaklaşık 250 bin kişinin izlediği konserde Grup Yorum en bilinen 30 şarkısını İzmirliler için seslendirdi

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2015 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Grup Yorum İzmirlilere seslendi

OKTAY İLERİ- Kuruluşunun 30. yılı çerçevesinde 5 ilde halk konserleri verme kararı alan Grup Yorum, Adana’dan sonra 2. durağı olan İzmir Gündoğdu’da on binlere seslendi. Konser öncesi açıklamalarda bulunan Grup Yorum üyeleri şunları söyledi: “İzmir’deki atmosferden geldiğimizden beri haberimiz vardı. Yoğun bir çalışma içindeydik.  İzmir konsere her anlamıyla hazırlandı. Güçlü bir konser vererek dosta düşmana grup yorumun yıkılmadığını göstereceğiz. Stadyum konserleri için başvurular yaptık ama stadyumların bakımda olduğu gibi çeşitli bahanelerle ertelendi. Bu statlar bize verilmedi oyalandı. Bizde statları bize vermiyorsunuz o zaman meydanlara çıkarız dedik.”

İZMİR’DEKİ EN BÜYÜK SAHNE

İzmir’e bugüne kadar kurulan en büyük sahnede şarkılarını seslendiren Grup Yorum üyeleri dinleyenlerine güzel saatler yaşattı. Bu yıl 30'uncu yılını stadyumlarda vereceği konserlerle kutlamak isteyen ancak bu taleplerinin çeşitli gerekçelerle kabul edilmemesi üzerine 5 ilde meydanlarda halk konserleri vermeye karar veren Grup Yorum üyeleri Adana’nın ardından İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki dinleyicileriyle, Gündoğdu Meydanı'nda buluştu.

DANS EKİBİ DE EŞLİK ETTİ

110 kişilik sanatçı grubuyla gerçekleştirilen konsere Grup Yorum, 'Kucaklaşma' parçasıyla başladı. Grup, dünden bugüne en bilinen türkü, marş ve halaylarını, sahneden seslendirdi. Sevenleri de onlara alandan eşlik etti. Grubun seslendirdiği parçaları, 45 kişilik senfoni orkestrasınca çalındı. Bazı şarkılarda da 25 kişilik dans ekibi ve halk oyunları ekibi de sahnede gösteri yaptı. Işık ve video gösterilerinin de bulunduğu konsere, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Çiğli ve Buca ilçe belediyelerinin de destek verdiği açıklandı.

GEZİ UNUTULMADI

Konseri izlemeye gelen seyirciler Berkin Elvan ve Gezi Parkı eylemlerini de unutmadı. Gezi’de hayatını kaybedenler içinde sloganlar atıldı. Alanı dolduran vatandaşlar sık sık 'Haziranda ölmek zor', 'Her yer Taksim, her yer direniş', sloganları attı.  Konsere grubun eski üyelerinden olan Efkan Şeşen ile Özcan Şenver'de katılarak bir şarkı seslendirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.