TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSK, mahkemenin İzelman kararını bekliyor

DİSK/Genel-iş ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzelman arasında yetki tespiti tartışması devam ediyor. 3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan, 14 Mayıs’ta karara bağlanacak duruşmada istedikleri sonuç çıkmazsa eylem planlarının hazır olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 09:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DİSK, mahkemenin İzelman kararını bekliyor

TANER UYANIKER - DİSK/Genel-iş ile İzmir Büyükşehir’e bağlı İzelman arasında yetki tespiti tartışması devam ediyor. Çalışma Bakanlığı 18 Şubat 2015’te İzelman’da çalışan 6 bin işçinin DİSK üyesi olduğunu bildirerek yetki tespiti yapmıştı. Bunun üzerine yetki tespitine İzelman itiraz etmişti. 14 Mayıs’ta yapılacak mahkeme öncesi DİSK basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında konuşan 3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan, şunları söyledi: “Son günlerde üyelerimizin arasında ve kamuoyunda İzelman toplu sözleşme süreci ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yaratılmaya çalışılmaktadır. Konunun tüm çıplağıyla kamuoyunun bilgisine sunmak için bu basın toplantısı düzenlenmiştir. Sendikamız 6 Ocak 2015 tarihinde yetki tespiti istemiş, Çalışma Bakanlığı ise 18 Şubat 2015 tarihinde yetki için gerekli koşulları taşıdığımızı yaklaşık 6 bin işçinin sendikamız üyesi olduğunu belirleyerek yetki tespiti yapmıştır. İzelman şirketi ise bu yetki tespitine itiraz etmiştir. Oysa yetki tespitine itiraz ancak sendikanın çoğunluğunun olmadığı gerekçesiyle yapılabilir. Fakat hem işveren hem de tüm ilgililer sendikamızın İzelman’da gerekli çoğunluğa sahip olduğu bilmektedir.”

“30 BİN ÜYEMİZİN BEKLENTİSİ BU YÖNDE”

İzelman şirketinin haksız bir itirazda bulunduğunu iddia eden Güral,  Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve yasa ile güvence altına alınmış TİS sürecinin ihlal edildiğini belirtti. Güral, “İzelman şirketi kamuda sürekli değişen alt işverenlerde çalışan taşeron işçilerin ihale bedelini gerekçe göstererek ve mevzuat değişikliğini öne sürüp bu itirazını gerçekleştirmiştir. Bizler biliyoruz ki 2000 yılından bugüne kadar ve bundan sonra da sendikamız doğrudan işverenle sözleşme düzenini tercih etmektedir. Bu evrensel hakkın kullanımı ile ilgili bugüne kadar yasal bir sıkıntı doğmadığı gibi, bu günden sonrada doğması mümkün değildir. İzelman A.Ş yetkililerinin 8 Mayıs Cuma günü basına da bir açıklamada bulunmuş, ‘itirazın personelin lehine yapıldığı, yetkiye değil yetkinin şekline itiraz ettiklerini’ belirterek, kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmışsa da aileleriyle birlikte yaklaşık 30 bini bulan üyelerimizin beklentisi olan toplu sözleşmenin masa başında değil de, mahkeme salonlarına taşınması kabul edilecek bir durum değildir” dedi.   

14 MAYIS’TA MAHKEME!

Güral, “Zaten enflasyon, hak kayıpları ve Yüksek Hakem Kurulu kararlarıyla mağdur edilen üyelerimizin mağduriyetinin bir an önce çözülmesi için İzelman A.Ş'nin bu yanlıştan dönerek, gerçeği kabullenmesi gerekmektedir. Yarın saat 09.00' da Bayraklı Adliyesi’nde görülecek mahkemede haklılığımızın ortaya çıkacağı, daha önceki yargı kararlarında olduğu gibi yine lehimize sonuçlanacağından hiç şüphemiz yoktur. Eğer istediğimiz bir sonuç çıkmazsa yapacağımız eylem planları hazırlanmıştır. Bunları uygulamaya koyacağız. Üyelerimizin hak ve menfaatleri ile ilgili başta hukuksal mücadele olmak üzere her türlü mücadeleyi yürütmeye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Emekten yana yüreği atan herkesi, yarın saat 09.00’da Bayraklı Adliyesi C Blok önünde yapacağız kitlesel basın açıklamasına davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.