TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar-Muammer Akar Mahallesi

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Muammer Akar Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ise daha önce mahallede uzun yıllar berberlik yapmış olan Sıtkı Kuzu. Mahalle insanını yakından tanıması ve insanlara hizmeti kendine ilke edinmesi nedeniyle muhtarlığın kapısı kendisine açılıyor. Küçük bir parkın içinde bulunan muhtarlıktan çıkıp mahalleyi gezdiğimizde biraz sakin sokaklar bizi karşılıyor

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 06:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar-Muammer Akar Mahallesi

TANER UYANIKER

 

 

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Muammer Akar Mahallesi’ndeyiz. Mahallemiz bulunduğu bölge itibariyle Karabağlar’ın en eski mahallelerinden biri konumunda yer alıyor. Mahallemizin muhtarı ise bu görevi ilk kez yapmakta olan Sıtkı Kuzu. Mahalle konumu itibarı ile ulaşım merkezlerine yakın bir yerde kurulmuş. Mahallemizde genelde emekli kesim yaşıyor. Bunun yanında Türkiye’nin her bir yerinden gelen vatandaşların burada ikamet ettiğini söyleyebilirim. Eski bir mahalle olduğu için mahalli bazında yapılacak hizmetlerin çoğunu almış bulunuyor. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak Poligon Deresi olarak geçen alanın yaz aylarında pislik nedeniyle koku ve sinek yapması. Bunun önlenmesini isteyen muhtar Kuzu, yaz ayları boyunca deniz suyunun oradan geçilerek hem bu kirliliğin önleneceğini hem de güzel bir görüntünün ortaya çıkacağını söyledi.Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Muammer Akar Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ise daha önce mahallede uzun yıllar berberlik yapmış olan Sıtkı Kuzu. Mahalle insanını yakından tanıması ve insanlara hizmeti kendine ilke edinmesi nedeniyle muhtarlığın kapısı kendisine açılıyor. Küçük bir parkın içinde bulunan muhtarlıktan çıkıp mahalleyi gezdiğimizde biraz sakin sokaklar bizi karşılıyor. Emekli ve çalışan nüfusun çokluğuna bir de İzmir’in yakıcı sıcağı eklenince sokakların boş olması kaçınılmaz oluyor. Mahalleyi gezerken konuştuğumuz muhtar Kuzu, mahallenin sorunlarını sadece belli mercilere iletmekle kalmıyor aynı zamanda bu sorunlar için projeler üretiyor. Çalışkan bir muhtar görüntüsünde. Bir parka geldiğimizde burada yeni doğum yapan ve yapacak kedilerin toplandığını görüyoruz. Bu kedilere bir kulübe yapılmış ve mahallenin gönüllü kişileri tarafından bunlara bakılıyor. Kedi sayısının çok fazla olduğunu söyleyen Kuzu, kedi yavrularının zarar görmemeleri için böyle bir uygulama yaptıklarını söylüyor. Mahallemizin asıl sorununa gelecek olursak karşımıza Poligon Deresi çıkıyor. Yaz ayı nedeniyle içinde çok az bir su bulunan derede çöp birikintileri oluşmuş. Kendini bilmez insanların buraya çöp atması pisliğe, pislik kokuya ve sineğe neden oluyor. Muhtarımızın bununla ilgili görüşü ise ya üstünün kapatılıp otopark yapılması ya da yaz ayları boyunca buradan deniz suyunun geçirilerek pisliğin, kokunun ve sineğin önlenmesi. Bunun yanında akacak temiz bir suyun bu bölgenin cazibesini de artıracağını düşünüyor.

“DERE ŞANSA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR”

Muhtar olma sürecinin nasıl geliştiğinden bahseden Kuzu, yıllarca mahallede yaşamasının bu konuda etkili olduğunu söyledi. Mahallede yaşamamın yanında berberlik yapması nedeniyle insanların kendisini tanıdığını belirten Kuzu, “Mahallemin sorunlarını iyi biliyordum ve mahalleme hizmet etme isteğindeydim. Geldiğimde bu sorunları ortadan kaldıracağıma karşı kendime bir inancım vardı. İlk adaylığımda seçimi kaybettim ama yılmadım. Bu seçimlerde yine adaylığımı koydum ve mahalle sakinleri beni bu göreve getirdiler. Ben de elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum” dedi.

Mahallenin sorunlarını konuştuğumuz Muhtar Kuzu, en çok Poligon Deresi’nden şikayet ediyor. Kuzu, “Mahallemizde bir otopark sorunu var. Bir de Poligon Deresi’nin koku ve sinek yapma problemi bulunuyor. Bu koku ve sinek nedeniyle mahalle sakinleri çok fazla şikayette bulunuyor. Biz bu alanın üstünün kapatılıp otopark yapılmasını istiyoruz böylelikle hem otopark sorunu çözülür hem de burada ki pis ortam kalkar. Eğer böyle bir şey yapılamıyorsa ikinci bir projemiz daha var. Bu da o bölgeden yaz aylarınca deniz suyunun akıtılmasıdır. Eğer oradan deniz suyu akıtılırsa bölge için güzel bir görüntü oluşacaktır. Hem de burasını hareketlendirecektir. Burada da pislik toplanmayacaktır. Böylelikle koku ve sinek de oluşmayacaktır. Dereyi kendimiz için bir şansa dönüştürebiliriz.” diye konuştu.

“KEDİLERE YUVA”

Çevre mahalleleri arasında en eski mahallelerden birisi olmaları nedeniyle çoğu hizmetlerin mahalleye geldiğini söyleyen Kuzu, “Mahallemizde her şey var yalnız bu hizmetlerin yenilenmesi gerekmektedir. Parkların düzenlenmesi önceliklerden birisi konumundadır. Bazı yollarımızda da kaldırım bulunmuyor. Olan kaldırımların bazıları da eğri büğrü çökmüş durumda bulunuyor. Bunları dilekçe ile bildirdik ve etap etap yapılacağını belirttiler” dedi.

Kuzu, “Mahallemizde çok sayıda sokak hayvanı bulunuyor. Özellikle kedi sayısı çok fazla. Mahallede belediyenin yardımıyla bir kedi evi kurduk. Buraya yeni doğurmuş ve doğurmak üzere olan kedileri getiriyoruz. Burada yavru kedileri koruma altına alıyoruz. Bunun yanında o kedilerin bakımını sağlıyoruz. Bunu buradaki gönüllü vatandaşlar sayesinde gerçekleştiriyoruz. Mahallemizde 300 tane kedi var. Bu hayvanları sokak sokak oluşturduğumuz birimlerle takip ediyoruz. Biraz daha büyüdükten sonra bunları kısırlaştırarak tekrardan mahalleye bırakacağız. Belediyenin bu konuya daha fazla eğilmesi gerekmektedir. Çok sayıda sokak hayvanı var ve buna bir çözüm üretilmesi gerekmektedir” diye ifade etti.

“MUHTARLIK KAZANÇ GETİRMİYOR”

Muhtarlık olarak ekonomik zorluklar yaşadıklarını söyleyen Kuzu, aldıkları ödeneğin kendilerine yetmediğini söyledi. Kuzu, “Muhtarlıkta bir para kazanılmıyor. Aldığımız para ortada. Bir de muhtarlığın elektrik, su, internet, telefon, kırtasiye gibi giderleri eklenince bize bir şey kalmıyor. Hatta bazen cebimizden para çıkıyor diyebilirim. Yetki konusunda da sıkıntımız var. Hiçbir yetkimiz bulunmamaktadır” dedi.

Mahalle için muhtarların ne ifade ettiğine de değinen Kuzu, “Muhtarlar mahallenin gözü kulağı ve ayağıdır. Muhtarların mahallenin her şeyidir. Ama yetkimiz olmadığı için bağımsız olarak hareket edemiyoruz. Yetkimiz olsa mahallemiz için daha fazla hizmette bulunabileceğizdir ”diye konuştu.

Sıtkı Kuzu Kimdir?

Manisa’nın Akhisar kasabasında 1958 yılında doğdum. 35 yıl önce İzmir’e taşındık. O tarihten itibaren bu mahallede yaşamaktayım. Caddede bir berber dükkanında işe başladım. Daha sonra da kendime ait bir dükkan açtım. Evli 3 çocuk babasıyım. Muhtar olmadan önceki seçimlerde de adaylığımı koymuştum ve 200 oyla kaybetmiştim. Bu son seçimlerde tekrar adaylığımı koydum ve muhtarlıkta ilk dönemimi yapıyorum.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Bulunduğu bölge itibariyle en eski mahallelerden birisi konumunda. 50 yılı geçkin bir süre önce kurulmuş bulunuyor. Mahallede aile hekimliği bulunuyor. Bunun dışında okul ve cami bulunmuyor.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 9985

Seçmen sayısı: 6500

Mahallenin posta kodu: 35350

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin sokak sayısı: 30

Mahallenin muhtarı: Sıtkı Kuzu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.