TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir adına emek vermek için adayım

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Milletvekili aday adaylığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2015 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir adına emek vermek için adayım

ANIL YIKGEÇ

AK Parti İzmir’de 7 Haziran genel seçimleri için hazırlıklar sürüyor. Milletvekili aday adaylıklarına bir yenisi de eski AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan geldi. Akay, Swiss Otel Büyük Efes’te düzenlenen toplantıyla adaylığını açıkladı. Toplantıya, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, AK Parti İzmir İlçe Başkanları, AK Partili belediye meclis üyeleri, AK Parti İzmir milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.

ÖZGECAN İÇİN SİYAH KURDELE

Mersin Tarsus’ta vahşice öldürülen Özgecan Aslan için siyah kurdele taktığını belirterek konuşmasına başlayan Akay, “Konuşmama hepimizin yüreğini dağlayan Özgecan kızımızı anarak başlamak istiyorum. Bizim evladımız onun yaşında kızımız var. Hunharca katledildi. Türkiye’de kadına yapılan şiddetin son örneğini yaşadık. Yüreğimiz, vicdanımız kanadı. Özgecanımız’ı Hakk’ın rahmetine uğurladık. Allah rahmet eylesin. Anne babasına ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. İnşallah ülkemiz bu tür acılar bir daha yaşamaz. Üç evlat sahibi bir baba olarak bir daha ana ve babalar böyle acıları yaşamasınlar” ifadesini kullandı.

İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLER ADINA ADIMLAR ATILDI

Akay , “2001 yılında toplumun beklentilerine cevap vermek üzere Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti’nin 13 yılda Türkiye’de çok büyük ve önemli yatırımlar gerçekleştirmiştir. Bugün ekonomi, ulaştırma, eğitim, sanat ve bilim teknoloji alanlarında atılan adımları saymaya zaman yetmez. İnsan hakları ve özgürlükler adına yapılan adımları görüyoruz. Türkiye bir zamanlar statükocu bir yönetimin zulmü altındayken, türban ile eğitim verilemezken, insanlar doğdukları dili konuşamazken, eski Türkiye’nin sivil ve askeri bürokrasinin baskısı altında inlerken, bir yiğit çıktı, ‘Artık yeter söz milletindir’ dedi. AK Parti 3 yerel, 3 genel seçimde, halkın teveccühü ile birinci çıktı. Yapılan 2 referandumda başarılı oldu. En son Türkiye’de siyasi hayatımızda bir ilk olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarı ile çıktı” diye konuştu.

İZMİRLİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM

İzmir’in kendi için öneminden söz eden Akay, “1956 yılında İzmir’de doğdum, mütevazı bir esnaf ailenin çocuğuyum. İzmir’in tüm kaldırımlarında ayak izim olduğunu düşünüyorum. İzmir sevdalısıyım. İzmir’de olmaktan onur duyuyorum. İzmir çocuğuyum, İzmir sevdalısıyım. İzmirli olmaktan onur duyuyorum. İnanıyorum ki güneşin en güzel battığı yer Kordon’dan izlenir. Sadece ben değil tarih boyunca filozoflar, yazarlar, siyasiler de İzmir’e övgü yağdırmıştır. İzmirli olmak farklı olmak demektir. İzmir özgürlükten, barıştan, sevgiden yana taraf olmaktır” diye belirtti. Akay, AK Parti İl Kongresi’nde Başbakan Davutoğlu’nun Başbakanlık ofisi müjdesine “En son Başbakanımızın İzmir için verdiği müjdenin İzmir’in kaybettiği prestiji yeniden kazanmasında önemli bir adımdır” dedi. 2010 yılında atandığı İl Başkanlığı görevine atandığını söyleyen Akay, kendisine her zaman destek olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

KILIÇDAROĞLU SORMADI MI

Geçtiğimiz günlerde İzmir ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını eleştiren Akay, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Hükümet İzmir’e ne yatırım yapıyor?’ dedi. Ben de düşündüm acaba Kılıçdaroğlu İzmir’e trenle mi geldi yoksa karayolu ile mi? Kılıçdaroğlu Adnan Menderes Havaalanı’na geldiğinde sormadı mı bu terminal ne zaman devreye girdi diye? Ya Kılıçdaroğlu bilmiyor ya da kendine destekte bulunmadılar. Çandarlı Limanı’nı, Konak Tüneli’ni, Hızlı Treni, İstanbul İzmir Otoyolu’nu, İZBAN’ı bilmiyorlar veya görmüyorlar. İktidar ne kadar hayırlı iş yapmak istese bu muhalefet karşı çıkıyor” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK DESTEK EŞİNDEN

Akay, “Ben bir İzmirli olarak 25. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İzmir adına çalışmak ve İzmir adına emek vermek için, özellikle yeni anayasanın oluşumunda İzmir’den katkı sağlamak amacıyla sizlerin desteğiyle milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin sözündeki gibi Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler”  dedi. Milletvekili aday adayı olan herkese başarılar dileyen Akay, son olarak en büyük teşekkürü eşine ederek sahneye çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.