TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

38 dakikada ameliyatı yapıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Da Vinci Robotik Sistemi ile Ege Bölgesi ve İzmir'deki ilk kulak burun boğaz ameliyatı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
38 dakikada ameliyatı yapıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Da Vinci Robotik Sistemi ile Ege Bölgesi ve İzmir'deki ilk kulak burun boğaz ameliyatı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı doktorları tarafından gerçekleştirildi.

Ege Bölgesi ve İzmir’deki ilk transoral robotik supraglottik larenjektomi (gırtlak üst bölümünün kanseri) ameliyatı Şerife Yıldız(68) adındaki hastaya, Prof.Dr. Tayfun Kirazlı, Doç.Dr. Serdar Akyıldız, Yrd.Doç.Dr. Kerem Öztürk ve Dr. Göksel Turhal’dan oluşan ekip tarafından başarıyla uygulandı. Klasik yöntemlerle 2 saati bulabilen ameliyatın toplam süresi ön hazırlıklar hariç sadece 38 dakika sürdü. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Tayfun Kirazlı robotik cerrahi sisteminin avantajlarını anlattı. Prof.Dr. Kirazlı, “NASA tarafından astronotların uzayda ameliyat edilebilmesi amacıyla geliştirilen 'Da Vinci' adlı robot ile gerçekleştirilen Transoral Robotik Cerrahi (TORS), kulak burun boğaz hastalıklarında özellikle baş ve boyun kanseri ameliyatlarında dünyada 2007 yılından itibaren kullanılmaya başlanan yeni bir ameliyat tekniğidir. Özellikle bademciklerin, dil kökünün ve gırtlağın üst bölgesini tutan kötü huylu tümörlerinde uygulanan bir cerrahi yöntem olup boyunda kesi yapılmaması veya daha küçük kesiler yapılması, çok daha hızlı iyileşme sürelerine sahip olması ve ameliyat süresinin daha kısa olması gibi avantajları vardır. Robotik kolların ağız içinde birçok yöne hareket edebilmesi, cerraha yakınlaştırılmış 3 boyutlu görüntü sunabilmesi bu ameliyatların ağız içinden yapılabilmesini mümkün kılmaktadır” dedi.

“İLK ROBOTİK CERRAHİ MERKEZİ EGE’DE”

Prof.Dr. Kirazlı, “Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün çabalarıyla 2012 yılında Ege Üniversitesinde ilk olarak hizmete sunulan EGE-1 adı verilen robotun kulak burun boğaz hastalarına da hizmet verebilmesi için başlatılan ve tüm Ege Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinin katkılarıyla 1 yılı aşkın süredir yapılan yoğun hazırlıklar sonucunda bölgemizdeki ilk robotik kulak burun boğaz ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Başta Rektörümüz Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ve Ege KBB Öğretim Üyeleri olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Birçok ilke imza atmış, 60 yıllık köklü geçmişe sahip üniversitemizin yenilikçi ve önderlik geleneğine Ege KBB olarak bir katkıda da biz bulunduğumuz için çok mutluyuz. Bundan böyle Ege Bölgesindeki ilk robotik cerrahi merkezi olan Ege Üniversitemizde artık Transoral Robotik Cerrahi operasyonlarını gerçekleştirebileceğimizi hastalarımıza duyurmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren ekip adına konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Serdar Akyıldız ise  “Çok başarılı bir ameliyat oldu. Hastamız klasik açık ameliyatlara göre daha hızlı bir iyileşme süreci gösterdi ve sağlığına hızla kavuştu. Şu an ameliyat sonrası hastamız gayet rahat bir şekilde istediği gibi yiyip içebilmekte ve normal bir şekilde konuşabilmektedir. Uyum içinde çalışan çok başarılı bir ekibimiz var. Bundan sonra da hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. (EGE AJANS)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.