TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADD Bornova’dan örnek davranış

Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, Mevlana Mahallesi’nde bulunan maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına burs ve eğitim imkanı sağlayarak örnek bir davranış sergiliyor

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2015 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ADD Bornova’dan örnek davranış

TANER UYANIKER

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bornova Şubesi, Mevlana Mahallesi’nde bulunan maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına burs ve eğitim imkanı sağlıyor. Üç yıldır bu çocuklarla iç içe olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Doğan Aygen, “Çocuklara burs sağlıyoruz. Bunun yanında onların eğitiminde ve kültürel gelişimde aileleriyle beraber çalışmalarız oluyor. Son çalışmamız ise Bornova’nın kültürel yerlerini çocuklara gezdirmek oldu” dedi.

“KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Projenin başında olan derneğin Eğitim Komisyonu Başkanı Hülya Savaşcı, bu proje için yıllarca çalıştıklarını ve 12 tane öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Burs verdikleri on iki öğrenci ve bunun yanında birçok öğrenciye her hafta cumartesi günleri eğitim verdiklerini söyleyen Savaşcı, “Çocuklara ilk 45 dakika derslerine yönelik eğitim veriyoruz. Bunun dışında geri kalan zamanda çocukların kültürel gelişimlerini artırmak için izcilik, resim, şiir gibi konular üzerinde de duruyoruz. Çocuklara kitap sevgisini aşılamak içinde Bornova’nın kütüphanelerini gezdirdik. Üç yıldır bu projeyi yürütüyoruz. Çocuklarımızın hepsi pırıl pırıl ve çalışkan” diye konuştu

“AİLELERLE DE İLGİLENİYORUZ”

Çocuklara burs verip kenara çekilmediklerini söyleyen Savaşcı, “Bu çocukların eğitimlerini ve okuldaki başarıları takip ediyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın aileleriyle de bire bir ilişki içindeyiz. Ailelerimizin dertlerine de ortak olmaya çalışıyoruz. Bu ailelerimize yönelik çocuk gelişimi üzerine dersler veriyoruz. Bize destek veren gençlik kollarımız aracılığıyla da mahallede maddi durumu kötü olan ve dershanelere gidemeyen lise öğrencilerine dersler veriyoruz” dedi.

“ÇOCUKLAR DERSLERİNDE DAHA BAŞARILI”

2 çocuğu bu projeden faydalanan veli Fatma Işıklı şunları söyledi: “Bu projenin başından beri içinde yer alıyoruz ve bu çalışmadan çok memnunuz. Kızım bu projeye katılmadan önce içine kapanıktı ama şimdi hayatın içinde yer alıyor ve kendini rahatlıkla ifade edebiliyor.” Çocuklarının bu projeye dahil olmasından sonra derslerinde gözle görülür bir ilerleme olduğunu söyleyen diğer veli Songül Hetimderi, “Bu projeyi hayata geçiren Atatürkçü Düşünce Derneği’ne çok teşekkür ederim. Bu yapılan şeyler hayata daha umutlu bakmamızı sağlıyor” dedi. Görüşlerine başvurduğumuz ve veli Ayşe Yaşar ise, bu projeye yeni katıldıklarını ve gösterilen ilgiden ve çocuğunun eğitimine böyle destek verilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.