TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Mobilya sektörü büyüyecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, mobilya sektörünün önde gelen firmalarının yetkilileri ile bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Mobilya sektörü büyüyecek”

ONURHAN ALPAGUT

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'deki programlarına hız kesmeden devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde mobilya sektörünün lider firmalarının yetkilileri ile Kaya Termal Otel’de bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada yetkililer ile görüş alışverişinde bulundu.

EROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Program çerçevesinde söz alan ilk isim Türkiye Mobilyacılar Sanayicileri Derneği Başkanı Davut Doğan oldu. Konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sektöre verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Doğan, “Türkiye'de 9 büyük sektör var. Bunlardan bir tanesi mobilya sektörü ve bu sektör dış ticaret açığı vermiyor. Türkiye'nin her yerinde bu sektörde iş bulmanız mümkün. İstihdamı çok rahat. Mobilya sektörü de tekstil gibi önemli yere gelebilir. Mobilya sektöründe 5 tane sorunumuz var. 3 tanesi çok önemli. Bakanlar kurulu kararı ile dışarıdan gelen ürünlere vergi konuldu. Biz kendimize güveniyoruz, ürünlerimizin kalitesine güveniyoruz. Türk mobilyalarında vergi düştü. Bundan dolayı bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Ülkede tasarımcılar desteklenirse, Türkiye’de çok daha iyi tasarımlı mobilyalara ulaşacağımıza inanıyorum. Ağaçlar üzerinde değişik formlar vardı. Bunlar maliyeti artırıyordu. Orman bakanımız bu konuda bize yardımcı oldu. Maliyeti düşürdü” dedi.

“SEKTÖRÜ BÜYÜTECEĞİZ"

Konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mobilya sektörüne dair yapılanları anlattı. Eroğlu, “Yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantısında sektörün meselelerini teker teker ele aldık. Mobilya sektöründe fonlar konusunda karar aldık. Türkiye’ye maalesef yurtdışından çok kalitesiz mallar geliyor. Biz bunu engelledik. Özellikle sektöre ihracatı en ucuz şekilde nasıl karşılayabiliriz diye düşündük. Bende esnaf çocuğuyum. İhtiyacı olan sektöre dikili ağacı dikine keserek verdik. Eskiden maalesef ormanları bu sektörde göremiyorduk. Biz bu anlayışı değiştirdik. Biz ormanları bu sektöre kazandırdık. Dikili kesim ile istenilen ölçüde malzemeyi verdik. Türkiye’de daha ucuz mal sağlamak için her türlü odun teminatını gerçekleştirdik. Rekabet oldukça size daha ucuz daha kaliteli malzeme sağlanacaktır. Ceviz, sedir ağacı gibi ağaçlara ihtiyaç var. Sedir ve benzeri ağaçları üzerine çeşitli eylem planları hazırladık. Mobilyacının kereste, odun ihtiyacını sağlamak istiyoruz. Ben masa başında oturup piyasa nasıl diye inceleyen bir bakan değilim. Ben geziyorum. İnşallah sektörümüzü büyüteceğiz” diye konuştu.

“İZMİR’DE ÇOK BÜYÜK POTANSİYEL VAR"

Sözü İzmir'e getiren Eroğlu, “İzmir’de çok büyük potansiyel var. Ancak biz bunun yüzde 5 – 10’unu kullanıyoruz. Biz bunu büyütmek istiyoruz. Biz İzmir’i daha da büyütmek, kalkındırmak için planlar hazırladık. Bürokrasiyi azaltmak için Başbakanlık Ofisi’ni açtık. Sizlerin meselelerinizi Ankara'ya gitmeden sorunlarınızı çözeceğiz. İlk adım buydu. Bürokrasiyi azaltmak. Ne kadar format varsa bunları azalıyorum. Vatandaşın derdini çözebilmek için, vatandaşın gideceği 156 yer yerine 18'e indirdik. İnşallah ormancılık faaliyetini artırarak. Toplu satışlara imza atacağız. İzmir de tüm sektörde büyük bir hamle yapmak istiyoruz. Bunun için ege bölgesini kalkındırmak adına kararlar aldık. Ege GEP projesi ile 4 bin 547 projeyi 2019 yılına kadar tamamlayacağız. İzmir'de tüm sulamaları gerçekleştireceğiz. Bunun sayesinde çiftçimizin cebine 400 milyon TL para girecek. Çeşit artacak. İzmir’de sanayi atılımı yapacağız. Bu yüzden biz burada İzmir ve çevre iller için teşvikleri artırdık. Biz burada ileri sanayi, teknoloji atılımını gerçekleştireceğiz. Turizm sektörü burada gelişmemiş. Sadece deniz turizmi var. Fiyatları çok ucuz. Biz bunun yanında zengin turistin geleceği av turizmi ve benzeri turizm dallarını getireceğiz. Sağlık turizmini de geliştireceğiz. İzmir'de termal turizm potansiyeli var. Bu sektörde yeni yer açmak isteyenleri destekleyeceğiz" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.