TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edebiyat dolu sergi

İbrahim Doğantepe çalışmalarıyla 8 Aralık 2014 tarihine kadar İzmir Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bulaşacak

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2014 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Edebiyat dolu sergi

EMİNE ŞEKER

Ressam İbrahim Doğantepe, açtığı resim sergisinin ilk kişisel sergisi olduğunu vurgulayarak, 14 yıldır resim yaptığını ancak daha öncesinde de teorik olarak kendini donattığını anlattı

ÇOĞU EDEBİYAT İLE İLGİLİ

Ressam İbrahim Doğantepe, çeşitli şehirlerde doktorluk yaptığını belirterek, “2000 yılından beri resim yapıyorum. Ama daha öncesinde de resim yapmaya merakım vardı. Yeterli zamanım olmadığı için resim üzerine çalışamadım. Resim hakkında çıkan tüm kitapları okumaya çalıştım. Sergileri ve sanat fuarlarını devamlı gezdim. Teorik olarak kendimi geliştirmeye çalıştım. 2000 yılında emekli olduktan sonra hem teorik hem de pratik olarak resim yapmaya başladım. Çeşitli akımlardan etkilendim. Bir akıma bağlı olduğum söylenemez. Etkilendiğim çeşitli akımları harmanlayarak resim yaptım. Sadece akımlar değil tabi edebiyata ilgim olduğu için okuduğum kitaplardan da etkilendim. Resimlerimin çoğu edebiyat ile ilgilidir. Kafka ve Dostoyevski’nin romanlarından eserler çıkardım” dedi.

RESİMLERİMDE KONU OLMALI

Resim sergisinde 26 tane eseri olduğunu ifade eden Doğantepe, sözlerine şöyle devam etti: “Bu sergi, ilk kişisel sergimdir. Sergilenen eserlerimin çoğu yağlı boya ağırlıklıdır. Resim yaparken manzara olmasından ziyade figürlü olmasını istiyorum. Bir konu olmasına dikkat ediyorum. Her resmimde bir konu vardır. Mesela kadınlar konulu resimlerinde kahve bakan, gazete okuyan ve depresyonda olan kadınları örnek verebilirim. Okuduğum romanlardaki sahneleri aklımda tutarak tuvale geçiriyorum. Broşür kapağındaki resim Kafka’nın kitabından bir sahne. Olay bir handa geçiyor. İnsanlar orada eğleniyorlar. Köye yeni gelen bir mühendis iş ararken kış vakti hana sığınıyor. Kitapta geçen bu sahneyi kurgulayarak çizdim. Resim yapmak insanın dünya görüşünü değiştiriyor. Bu yüzden İzmirlilerin gelip resimleri görmelerini isterim. Açılan her sergiyi gidip ziyaret etsinler.”

Sergi İzmir Sanat Galerisi’nde 8 Aralık 2014 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

İBRAHİM DOĞANTEPE KİMDİR?

1946 yılında Bursa doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa’da okudu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Resim sanatına olan ilgisi orta öğreniminden başlamaktadır. Çizgi romana olan merakı resim yapmasına büyük katkı sağladı. 2000 yılında hekimlikten emekli olduktan sonra resim yapmaya ağırlık verdi. Çalışmalarında yağlı boya ve karışık teknik kullanmaktadır. Halen resim çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.