TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP lideri Destici'den 14 Aralık tepkisi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Aralık operasyonun dış dünyada, uluslararası arenada Türkiye'yi itibarsızlaştırdığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 09:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BBP lideri Destici'den 14 Aralık tepkisi

Genel Başkan Destici, partisinin Osmaniye il kongresinde yaptığı konuşmada, 14 Aralık operasyonunu değerlendirdi. Destici, "Kim hukukun dışına çıkarsa çıksın elbette ki hukuk içerisinde ona hesabın sorulmasından yanayız. Devlet kendi vatandaşına, gazetecisine, televizyoncusuna, basın mensubuna, emniyet görevlisine, dizi senaristine kumpas kurmaz. Onlar kursa bile devlet kurmaz" dedi.

Devleti yönetenlerin hukukun dışına çıkamayacağını belirten Destici, Türkiye'nin algı ve psikolojik operasyonlarla meşgul edildiğini belirterek, "Bu operasyonlar muhataplarına verdiği zarardan ziyade Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar vermiştir. Türk demokrasisine, medyamıza, basın özgürlüğüne zarar vermiştir. Dış dünyada, uluslararası arenada maalesef Türkiye'yi itibarsızlaştırmıştır. Büyük bir itibar kaybına yol açmıştır. Biz, Türkiye'de herkes özgür olsun istiyoruz. Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz. Basınımız medyamız özgür olsun, hukuk adamlarımız tarafsız ve bağımsız olsun, Türkiye'de muhalefet susturulmasın ve milli irade tam olarak sandığa yansısın istiyoruz. Bu açıkça siyasi bir operasyondur. Ve sadece basına yapılmamıştır, bu Türkiye'deki bütün muhalefete yapılmıştır" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Parti olarak çözüm sürecinin, bir müzakere ve pazarlık süreci olduğunu her platformda dile getirdiklerini belirten Destici, şöyle konuştu: "Ben şimdi Türkiye'yi yönetenlere, Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana sesleniyorum, 'Hani müzakere yoktu, müzakere taslağı yoktu? Hani Türkiye'nin bir bölgesinin özerkleştirilmesi, hani Apo başta olmak üzere PKK'lılara af yoktu? Çıkın bu millete açıkça bu müzakere taslağı içinde ne var yüreğiniz yetiyorsa açıklayın. Bu süreçle ilgili ne söylemişlerse hepsi aldatmaca ve kandırmaca çıktı. Çıksınlar bunun böyle olmadığını söylesinler. Söyleyemezler çünkü aynen bizim söylediğimiz gibi. Biz BBP olarak inanmadığımız hiçbir şeyi bugüne kadar söylemedik. Onun için asla milletimizi aldatmadık, kandırmadık, bundan sonra da aldatmayacağız kandırmayacağız. Çünkü bizim birinci önceliğimiz oy değil, bizim birinci önceliğimiz milletimiz ülkemiz ve onun dışında Allah'ın rızasını kazanmaktır."

'HAKARET EDİLİYOR'

BBP Lideri Mustafa Destici, Osmaniye'nin ardından Adana'ya gelerek partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajı ve hazine yardımıyla ilgili Saadet Partisi ve Demokratik Sol Parti tarafından da yapıldığını bildiren Destici, "Baraj kalkarsa istikrar bozulurmuş, koalisyon kurulurmuş. 1999 seçimlerinde de baraj vardı, yine koalisyon oldu. Birileri Türkiye'yi 30 yıl önceki Enver Hoca'nın Arnavutluk'una çevirmeye çalışıyor. Bu hayali kuranlar boşuna rüya görmesin. Türkiye her ne kadar yargıya müdahale olsa da demokratik bir hukuk devletidir. Anayasa Mahkemesi yasal bir hak ve biz bu hakka dayanarak başvuru yaptık. Kimse Anayasa Mahkemesi'ne baskı kurup tepki göstermesin" diye konuştu.

14 Aralık operasyonlarının da içinin boş olduğunu ileri süren Mustafa Destici, basın özgürlüğüne müdahale olarak yorumlanan bu operasyonun dünyada da tepki gördüğünü söyledi. (DHA/ADANA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.