TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülümseyin çekiyorum..!

Fotoğraf stüdyosunda mesleğini sürdüren profesyonel fotoğrafçı Cihan Çakar, yeni başlayanlar için fotoğraf makinası seçimi konusunda küçük tüyolar verdi

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2014 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gülümseyin çekiyorum..!

DİLEK BAKIRKAYNAK

Bir çok kişiden "Hangi fotoğraf makinasını almalıyım?" sorusunu duyduğunu belirten profesyonel fotoğrafçı Cihan Çakar, hakkını verebilecek bir makina tercih edilmesini vurgulayarak, “ Bu çok önemlidir çünkü bir çok fotoğraf meraklısı, eğitimini almadan binlerce lira para sayarak makina alıyor ve internette gördüğü göz alıcı fotoğrafları çekmeye çalışıyor. Tam olarak verim alamadığı zaman da fotoğraf macerası kısa sürüyor. Bunun nedeni ise eğitim... Fotoğraf çekmek gerçekten önce kabiliyet sonra da eğitim ile olacak bir meziyettir” dedi.

“LENSLER, MAKİNALAR KADAR ÖNEMLİDİR”

Makinalar kadar önemli olan bir diğer parçanın da lensler olduğunun altını çizen Çakar, “Lens, makinanın gözüdür. Fotoğraf makinalarının üstünde bir çok tuş ve modlar mevcuttur. Bir çoğumuz bu modları kullanmaz; çünkü bilgisi yoktur. Bunlar aslında makinaları daha randımanlı kullanmak için geliştirilen mekanizmalardır ve tam anlamıyla makinayı tam anlamıyla kullanmak için geliştirilmiş ünitelerdir. Bu iş yeteneğin yanında eğitim ve pratik ile paralel olarak geliştirilen bir meslektir. Fotoğraf severlere bir öneri olarak şunu söylemek istiyorum ki; Bu iş sabır ister. Yavaş yavaş öğrenmeler ile daha sağlıklı sonuçlara varılır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.