TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'ndan kurtuluş mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Ege’nin incisi güzel kentimiz İzmir, sahip olduğu potansiyelle hem Türkiye için lokomotif görevi görecek hem de Akdeniz'in yükselen yıldızı olacaktır" dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2014 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu'ndan kurtuluş mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "9 Eylül, aziz milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilediği Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sona erdiği gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!' komutu ile harekete geçen kahramanlarımız, tek yürek tek vücut olmanın verdiği güçle İzmir’e girerek kurtuluş mücadelesi yolculuğundaki büyük engeli ortadan kaldırmış, vatanımızı düşman işgalden kurtarmıştır. Bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Bundan 92 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek ve payidar kılmak için çarpmaktadır. İnanıyorum ki bu istikrarlı yürüyüşte İzmir, aziz milletimizin ufkunu belirleyen şehir olarak, ülkemizin küreselleşmesinde yolumuzu aydınlatan bir fenerdir. Ege’nin incisi güzel kentimiz İzmir, sahip olduğu potansiyelle hem Türkiye için lokomotif görevi görecek hem de Akdeniz'in yükselen yıldızı olacaktır" dedi.

İZMİR’E SELAM GÖNDERDİ

Davutoğlu, şunları kaydetti: "Biliyorum ki, geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de yeni ve güçlü Türkiye’nin inşasında el ele, gönül gönüle birlik ve beraberlik içinde mukaddes topraklarına ilelebet sahip çıkacak, aydınlık yarınlara kavuşacaktır. Bu duygularla İzmir’i işgalden kurtararak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolu açan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş için yüreğini, canını, kanını ortaya koyan istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92’inci yıldönümünü kutluyor, İzmirli vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

Başbakan Davutoğlu, ayrıca İzmir Valisi Mustafa Toprak'a da bir kutlama mesajı gönderdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KURTULUŞU KUTLADI

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'in kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na birer tebrik telgrafı gönderdi.(İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.