TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menderes’te engelsiz yaşam

Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki engelli vatandaşlar için akülü araba uygulaması başlatıldı. Uygulama kapsamında ilk akülü arabalar ihtiyaç sahiplerine hediye edildi

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 09:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Menderes’te engelsiz yaşam

Menderes Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik başlatılan akülü araba uygulamasında ilk sevinçler yaşandı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, uygulamanın ilk ayağı olarak iki engelli vatandaşa akülü araba hediye etti.

YENİ HAYATA MERHABA

2010 yılında omuriliğinde yaşadığı sıkıntı nedeniyle rahatsızlanan ve son 4 yıldır belden aşağısı felç olarak hayatına devam eden 50 yaşındaki Hamdi Türker ve kas gücü kaybı nedeniyle 15 yıldır yatağa mahkum olan 60 yaşındaki Güzide Acar, Menderes Belediyesi’nin engelsiz yaşam için başlattığı proje ile yeni yaşamlarına merhaba dedi. Başkan Soylu’nun hediye ettiği akülü arabalar ile hayata daha fazla bağlanan Türker ve Acar’ın mutluluğu gözlerinden okundu.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ

İlçedeki engelli vatandaşların sıkıntılarını ortadan kaldırmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Sosyal belediyeciliğin bir ayağı engelli vatandaşlarımız için atılan adımlardan oluşuyor. Biz de Mendereste engelli vatandaşlarımızı unutmuyor ve onların yaşamını kolaylaştıracak adımları atıyoruz. İlk olarak iki adet akülü arabayı vatandaşlarımıza hediye ettik, onların yaşadığı mutluluğa ortak olduk” dedi.

HERKESE AKÜLÜ ARABA

İlçe genelinde akülü arabaya ihtiyacı olan vatandaşların belirlenip her birine belediye tarafından hediye edileceğini kaydeden başkan Soylu, “Bizim için en büyük ödül onların mutluluğu. Onların yüzü güldükçe bizimde yüzümüz gülüyor. Bu kapsamda belediye olarak başlattığımız çalışma ile ilçemizde ihtiyaç sahiplerini belirleyip her birine karşılıksız akülü araba hediye edeceğiz. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman engeli nedeniyle yürüyemeyen vatandaşlarımızın bir nebze olsun sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.

ENGELLİ DOSTU MENDERES

Akülü araba projesinin yanı sıra başka projelerinde hayata geçeceğini kaydeden başkan Soylu, “Menderes’i engelli dostu bir ilçe haline getirmek en büyük hedeflerimiz arasında.  Engelli vatandaşlarımızın hayatla bağlarının kopmaması için ilçemizde çeşitli düzenlemeleri de hayata geçireceğiz. Yapacağımız çalışmalar ile örnek olmak istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.