TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKÇÜ Hastanesi’nde bir ilk

Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği’ne bağlı İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin PET/BT Ünitesi hizmet vermeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 09:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İKÇÜ Hastanesi’nde bir ilk

DAVUT İPEK

Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği’ne bağlı İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin PET/BT Ünitesi hizmete açıldı. Yeni açılan PET/BT ünitesi İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapsamlı bir onkoloji merkezine dönüşmesi yolunda atılan önemli bir adım şeklinde yorumlandı. Ünitenin açılış töreni İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi PET/BT Ünitesi bahçesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı’yla başlanan törene, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ve Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci de katıldı. PET/BT ünitesi hizmet alımı yolu ile hastaneye kazandırıldığını dile getiren Demirci, alınan cihaz hakkında şu bilgileri verdi: "Hastanemiz, onkoloji hastalarına her türlü tanı ve tedavi işleminin başarıyla yapıldığı ülkemizin sayılı hastanelerinden biridir. PET/BT cihazının hastanemizde hizmete başlaması ile onkoloji hastalarının tanı ve tedavisinde eksik olan önemli bir halka tamamlanmış olacaktır. PET/BT cihazı üst segment bir cihaz olup, PET kısmı yüksek kaliteli görüntüleme yapabilen detektörlere ve elektronik yazılım ve donanıma sahiptir. Tomografi kısmı 64 kesitli olup, yüksek hızlı ve kaliteli görüntüleme yapabilme özelliklerine sahiptir. Hastanemizdeki PET/BT cihazı İzmir ilindeki ilk 64 kesitli cihazdır.”

SON TEKNOLOJİ

Hastane ünitesine kazandırılan cihazın kullanımı hakkında da bilgi veren Demirci şunları da kaydetti: “Son teknoloji ürünü olan bu cihazın kullanılması Nükleer Tıp hekimlerince yapılmaktadır. PET/BT cihazı ile yapılan görüntülemeler onkolojik, nörolojik ve kardiyak çalışmalar olmak üzere üç ana başlık altında toplanabilir. PET/BT en sık onkolojik amaçlı kullanılmaktadır. Onkolojide kanser tanısı almış hastaların tedavi öncesi evrelenmesinde, kemoterapi ve radyoterapi sonrası tedaviye yanıt değerlendirmede ve bazı kanser türlerinde tanı amaçlı kullanılmaktadır. PET/BT tetkiki ayrıca epileptik hastalarda cerrahi odağın belirlenmesi, Alzheimer hastalığında tanının doğrulanması amaçları ile de kullanılmaktadır. Yeni kurulan PET/BT cihazı ile önümüzdeki bir yıl içerisinde yaklaşık 2000 hastaya hizmet verilmesi planlanmaktadır.” Prof. Dr. Mustafa Demirci’nin ünite ve cihaz hakkındaki bilgilendirme konuşmasının ardından söz alan İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, “Tamamen toplumsal değerlere dayalı, birtakım etkenler bulunmaktadır. İsteriz ki, kanser veya diğer hastalılara yakalanmadan vatandaşlarımız açısından gerekli önlemler alınsın. Bu elbette zaman alıyor, elbette çok kolay bir iş değil. İnsanlarımızın daha iyi bir noktaya gelmesi için çaba sarf ederken, bir taraftan da hastalıkların tedavisinde teknolojinin en ileride kullanılmasını sağlamaya çalışmalıyız. Tabi bu hususta biz ve diğer yöneticiler gelişmeleri yakından takip ederek gerekli çalışmaları da gerçekleştirmeliyiz. Ayrıca en etkili ve bilinçli şekilde, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, insanlarımıza daha iyi hizmet sunma anlayışı içerisinde olmalıyız. Bu teknolojiyi hasta tedavisinde kullanılması girişimini işlerin en önüne koymanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda çabası olan başta Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve elemanlarına teşekkür ediyorum. Kurulan bu yeni ünitenin herkese, hepimize sağlık getirmesini temenni ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.