TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

İzmir'in Bornova ilçesinde, 28 Ekim 2011 tarihinde boşanmak isteyen polis koruması altındaki 28 yaşındaki eşi Ferdane Çöl'ü 10 yerinden bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Sedat Çöl, son duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2014 12:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, karısını öldürdüğünü hatırlamadığını söyleyen Sedat Çöl'e verilen cezada indirim yapmadı. Aynı davada Sedat Çöl'ü azmettirmek suçundan tutuksuz yargılanan B.İ., M.Ç. ve İ.M de delil yetersizliğinden beraat etti. 

“CİNAYETİ HATIRLAMIYORUM”

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya hakkında kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sedat Çöl, azmettirici olmakla suçlanan tutuksuz sanık B.İ., M.Ç. ve İ.M., ölen Ferdane Çöl´ün annesi Suna Maviş ve babası Fikret Maviş, kardeşi Birdane Çağan ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Kendisinden boşanmak isteyen Ferdana Çöl'ü 10 yerinden bıçaklamakla suçlanan Sedat Çöl, savunmasında, “Daha önceki ifadelerimde belirttiğim gibi olay anını hatırlamıyorum. Böyle bir olayın yaşanmasından üzüntü duyuyorum” dedi.

ÜÇ YIL SONRA KARAR

İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildikten sonra akli dengesi yerinde olduğu tespit edilen sanık Sedat Çöl hakkında mahkeme heyeti 3 yıl sonra karar verdi. Sanıkların son sözünü soran ve mağdur ailenin taleplerini alan mahkeme heyeti, yarım saat süren aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, boşanmak isteyen resmi nikahlı eşini 10 yerinden bıçakla öldüren Sedat Çöl'ü ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Heyet, daha önce de eşini döverek işkence yaptığı tespit edilen Çöl'e verilen cezadan indirim yapmadı. Aynı davada azmettirici olmakla suçlanan tutuksuz sanıklar B.İ., M.Ç. ve İ.M. delil yetersizliğinden beraat etti.

 

KARARA TEPKİ GÖSTERDİLER

Kararın okunmasından sonra Ferdane Çöl´ün annesi Suna Maviş ve babası Fikret Maviş ile kardeşi Birdane Çağan, beraat kararına tepki gösterdi. Kardeş Birdane Çağan, kararın bozulması için Yargıtay’a başvuracaklarını söyledi. Duruşmayı izleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, karara tepki gösterirken, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına konuşan Sanem Deniz Kural, diğer 4 sanığın ceza almamasından memnuniyetsizlik duyduklarını dile getirerek şunları söyledi, “Sedat Çöl’e herhangi bir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet verildi. Bu bizim yürüttüğümüz mücadelemizin bir kazanımıdır. Bu davada başka yargılanan sanıklar da var. Sedat Çöl ile birlikte onu azmettiren ve suça işbirliği yapmış olabilecek sanıklar vardı. Şüphe olmasına rağmen, hakim hepsiyle ilgili beraat kararı verdi. Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Temyize gideceğiz. Bu kadın katillerini meşrulaştırmaktır. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz.”

Anne Suna Maviş de, Sedat Çöl’ü azmettirdiklerini iddia ettiği diğer 4 sanığında ceza almasını isterken, baba Fikret Maviş ise davadan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Öldürülen Ferdane Çöl’ün kardeşi Birdane Çağan da “Hepsini ben söylemiştim bunlar diye. Kendi elimle verdim ablamı onlara. Benim evimden götürdüler hepsini. Nasıl serbest bırakırlar? Nasıl içleri rahat ediyor?” diye feryat etti. (İHA/İZMİR) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.