TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Acil Ultrasonografi Eğitim Programı’

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Türkiye Acil Tıp Derneği’nin ortak düzenlediği ‘Acil Ultrasonografi Eğitim Programı’ yılın son kursunu tamamladı

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Acil Ultrasonografi Eğitim Programı’

DİLEK BAKIRKAYNAK - 11-12 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen ‘Acil Ultrasonografi Eğitim Programı’ bu yıl ki son kursunu tamamlayarak acilde çalışan asistanlar katılımcı belgelerini aldı.

İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde Acil Tıp Uzmanı olarak görev yapan Uzman Dr. Murat İşler konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, aynı zamanda Kuzey Sekreterliği Eğitim Koordinatörlüğü’nde çalıştığını belirterek, “Bu kursumuz acilde çalışan asistanlarımıza düzenlendi. Türk Acil Tıp Derneği ile beraber düzenlenen kursta  acil çalışan asistan doktorlar 2 gün boyunca a teorik ve pratik eğitimler aldı. Kursumuza İzmir ve Manisa’dan katılım var. Acildeki hastalara tanıların hızlıca konması ve tedavilerinin planlanması için ultrasonografinin nasıl kullanılacağını gösterdik. Bu kurs iki günlük bir kurs. Bunu hemen hemen 5 yıldan beri düzenli olarak yapıyoruz. Bu yıl yaptığımız en son kurs bu. Kursumuza katılan 10 kişi vardı. Genelde 21 kişiyi geçmemeye çalışıyoruz. İlk gün tüm vücudu ilgilendiren acil durumlar içindi: damarlar, kalpler karındaki organlarla ilgili. Kurslarımız bundan sonrada devam edecek. Kasım ayında İzmir’deki Kuzey Sekreterliği’nin düzenlediği kurslar var. Kuzey Sekreterliği’ndeki acil doktorlarına düzenlenecek. Bunlardan 2 tane düzenledik kasım ayında da 3’üncüsünü düzenleyeceğiz. Yine 2 günlük teorik  ve pratik eğitim olacak. 2015 yılında acil radyoloji, acil ultrasonografi sempozyumu düzenleme planımız var  bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye genelinde yapılan bu kursu kamu hastaneleri olarak ilk İzmir’de gerçekleştirdik. Damar yolu girişi için küçük maketler hazırladık tavuklar üzerinde eğitim verdik. Canlı mankenler üzerinde de uygulama yapıldı” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.