TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldız: Gönlüm oradaki kardeşlerimizdeydi

Güney Kafkasya Gaz Koridoru’nun temel atma töreni için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD’in elinden kurtarılan Musul’daki Türk Konsolosluk çalışanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldız:  Gönlüm oradaki kardeşlerimizdeydi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Güney Kafkasya Gaz Koridoru’nun temel atma töreni sonrasında Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türk Konsolosluk çalışanlarının kurtarıldığı haberini aldıkları anı anlatan Yıldız, “Bugünkü temel atmalardan önce gece Sayın Başbakanımız bakanlarımızı toplantıya çağırdı. Burada bir başbakan yardımcısı, iki tane de bakanımız vardı. Diğer arkadaşlarımız da acil bir durum olduğunu söyledi. Tabi kendisiyle yaptığımız toplantıda ilk anda ne olduğunu da açıkçası kestiremiyor insan. Bazı endişelerle geliyorsunuz. Bir yandan sınırda yapılan işlemler var. Hamdolsun bize o sevindirici haberi, hepimizi mutlu eden haberi Sayın Başbakanımız verdi. Sınırda bir yakınlaşma olduğunu ve bunun inşallah iyi sonuçlanmak üzere iyi bir noktaya gittiğimizi ama bunun için biraz daha zamana ihtiyacımızın olduğunu söyledi” dedi.

“SEVİNCİ KALBİMDE HİSSETTİM”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplantı sırasında bakanlarla bazı konuları da istişare ettiğini aktaran Yıldız, “Özellikle bugün burada Sayın Büyükelçimizle de çok uzun zamandan beri hazırlığını yaptığımız Güney Kafkas Doğalgaz Boru Hattı’nın temel atması vardı. Birçok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının temsil edildiği bir noktada Sayın Başbakanımız da burada, bu temel atmada heyet başkanımız olacaktı. Ama ben bugün şunları hissettim. Burada bir sevinç yaşadık. 4 yıl boyunca 45 milyar dolarlık bir para harcanacak yaklaşık 10 ayrı ülkede. Fakat 47 vatandaşımızdan elde ettiğimiz sevinç ve oradaki özlemin ben bugün temel atmada bulunurken de sürekli zihnimde, kalbimde onun olduğunu hissettim. Ve buradaki sevincin çok ötesinde ve bütün 77 milyonumuzu sevince gark eden bir yapıyı ben burada hissettim. Orada olmak isterdim ama ülkemiz adına da bu görevi de yapmak durumundaydık. Bugün temel atarken de tamamen gönlüm oradaki kardeşlerimizdeydi. Ve ailelerine tekrar geçmiş olsun diyoruz. Allah bağışladı ülkemize de. Ve inşallah bir daha bu tür sıkıntıların olmamasını temenni ediyorum. Elim bir yandan kürekteydi ama zihnim, kalbim de bu tarzdaydı” diye konuştu.

Davutoğlu ile yaptıkları toplantıda ne tür bir yol haritası izlenmesi gerektiği konusunda gerek kendi fikirlerini ilettiğini, gerekse bakanların ne düşündüklerini sorduğunu söyleyen Bakan Yıldız, “Biz de fikirlerimizi beyan ettik ve sonunda da hepinizin de bildiği gibi bu açıklamayı, ülkemize bu müjdeyi de vermiş oldular” dedi.

HASRET BİTTİ

Gün içerisindeki yoğun program nedeniyle kendisinin henüz medyada çıkan haberleri görmediğini, şu ana kadar kurtarılan personel ile ilgili görüntüleri izleyemediğini ama izlemek istediğini belirten Yıldız, “Ama dediğim gibi insan onu gözünde canlandırıyor, o hasreti. Yaklaşık 100 gün ayrı kalan ve sıkıntı içerisinde bulunan kardeşlerimizin de kurtulmuş olması bana parayla, burada yaptığımız 45 milyar dolarla karşılaştırılamayacak, mukayese edilemeyecek bir duyguyu yaşattı” ifadelerini kullandı.

SON DERECE ÖNEMLİ

Bakan Taner Yıldız, bu tür sıkıntıların bir daha yaşanmamasını ümit ettiğini dile getirerek, açıklamasını, “Ben tekrar ülkemize geçmiş olsun diyorum. Ailelerine de aynı şekilde geçmiş olsun diyorum. Sağlık sıhhat içerisinde hiç birinin burnu kanamadan da vatandaşlarımızı almış olduk. Bu da bizim için son derece önemliydi” sözleriyle sonlandırdı. (İHA/BAKÜ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.