TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stres dişlere büyük zarar veriyor

Diş Hekimi Semih Ekici, stresten kaynaklanan diş sıkmalarının daha sonra ağrıya yol açtığını belirterek, bu konuda hastalar için özel ağızlıklar ve dişlikler yapıldığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2014 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Stres dişlere büyük zarar veriyor

Yaz aylarının ardından sonbaharın gelmesi ve işlerin yoğunlaşmasıyla stresin arttığına dikkat çeken Diş Hekimi Semih Ekici, bu konuda yapılması gerekenleri açıkladı. Ekici, "Sonbaharın gelmesiyle birlikte iklim değişikliklerine bağlı olarak son zamanlarda gelen hastalarımızın çoğunluğu dişlerini sıkmaktan şikayetçi oluyor. Bu şikayetin nedeni stres ve hava değişimleridir. İnsanlar gündelik hayatta yoğun bir tempo içerisinde, yazın ardından sonbahara giriyorlar. Yoğun iş temposundan dolayı da bu dönem stres artıyor. Ucuz diye plastik, polyester tarzı giyinmek vücutta negatif elektriklenmeye yol açıyor. Sonuç olarak hastalarımızda gece yatarken veya çalışırken sinirlenince dişlerini sıkma ve gıcırdatmayla birlikte ağrılar oluyor" dedi.

AĞRILARA KARŞI ÖZEL AĞIZLIKLAR

Diş sıkmalarının önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri de belirten Ekici, "Biz bu ağrıların önlenmesi için hastalarımıza gece yatarken özel yapılmış ağızlıklar ve dişlikler yapıyoruz. Bunları kullanmalarını istiyoruz. Ancak stres ve negatif elektriklenmeyi önlemek için hastalarımızın daha sakin olmalarını ve plastik ayakkabılar yerine deri ayakkabılar giymelerini öneriyoruz. Son olarak da stresten tamamen uzaklaşması için toprakta yürümesini öneriyoruz" diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.