TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siverekliler Gecesi’ne Kobani damgası

Siverekliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gecesinde IŞİD’in Kobani’ye yaptığı saldırılar kınandı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 15:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Siverekliler Gecesi’ne Kobani damgası

NİHAT AK

İzmir İli Siverekliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bayraklı Belediyesi Düğün Salonu Restoranı’nda yapılan geceye yüzlerce Siverekli ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Geceye Türkiye’nin Suriye sınırına komşu olan Kobani kentine terör örgütü IŞİD’in yaptığı saldırılar damgasını vurdu.

BÜYÜK BİR DEVLETİZ

Siverekliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Koçali Al, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, nasıl ki geçmişte Bosna’dan, Bulgaristan’dan, Yugoslavya’dan göçmenleri bağrına basmışsa bugün de Kobane’de terörden kaçan Kürtleri içine alıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük ve güçlü bir devlettir. Bizim yüreğimiz geniştir. Daha milyonlarca insanı bu topraklarda ağırlayabiliriz” dedi.

KOBANE YÜREĞİMİZDİR

Savaştan ve zulümden kaçan herkesin bu topraklarda yeri olduğunu söyleyen Al, “Bosna, Bulgaristan nasıl ki yüreğimizse Kobane de yüreğimizdir. Ezidi kardeşlerimiz sınırlarımıza geldiğinde, kamplara yerleştiğinde İzmir’den yardıma ilk Siverekliler koştu. Çok şükür ki bugün Kobane sınırında şehidimiz yok. Bu savaş halini de Türkiye’de yaşayan halklar olarak hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin bayrağının, İstiklal Marşı’nın ve topraklarının kendileri için kutsal olduğunun  altını çizen Al, “Bu bayrak altına ve bu topraklarda yaşamak bizim için bir anttır. Bu yemin bütün halkların yeminidir. Türkiye, bayrağı ve toprağı ile hiçbir zaman bölünmeyecektir. Bizler de bu topraklarda kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

SIRA GECESİ TÜRKÜLERİ

Gece boyunca Halil Altınköprü yönetimindeki Sıra Gecesi ekibi, Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılar söyledi. Ekip, Urfalı sanatçılardan Kazancı Bedih, Yılmaz Güney ve Ahmed Arif’e de selam gönderdi. Geceye katılan her kent için şarkılar söylendi. Konuklara sıra gecesi ekibi önünde yoğrulan çiğköfte ve yöresel yemekler ikram edildi. Konuklara ikram edilen su dahil her şey Şanlıurfa’dan getirildi.

SEÇKİN KONUKLAR

Geceye Başbakanlık Danışmanı Ali Aslan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,  Ege Yerel yönetimler Derneği Başkanı İhsan Yılmazoğlu, Sancak Kosova Dernek Başkanı Ömer Ok Ömer Ok, İzmir Balkan Anadolu Derneği Eşbaşkanı Niyazi Gültekin, Ali Haydar Erdem, Karadenizler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dursun Ali Özkan, İşadamı Eshat Bozkurt, Anadolu Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fuat Mikaloğlu, Otokent Başkanı Yılmaz Akın gibi seçkin konuklar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.