TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Burası yol mu?”

Ödemiş’in 3 Eylül Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kasapkuyu mevkisi SİM yolundaki kanalizasyon suyu akıntısı bölge halkının huzurunu kaçırıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2014 06:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Burası yol mu?”

Bölgede çiftçilik ve hayvancılık yapan birçok aile evlerine giden yolda kanalizasyon akmasından dolayı huzursuz olduklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerden bu sağlıksız ortamın bir an önce ele giderilmesini ve buranın düzeltilmesini istediler.

Bölgede yaşayan aileler, çocukların okula gitmek için bu yolu kullandıklarını ifade ederek, Sim yolunun aynı zamanda bir üretim yolu olduğunu burada hayvancılıkla uğraşıldığı için sütlerin de bu sağlıksız ortamda üretildiğine dikkat çektiler. Bölge sakinlerinden Hacı Hüseyin Aytekin, “Burası 3 Eylül Mahallesi Kasapkuyu mevkisi SİM yolu olarak geçiyor. Burada uzun zamandır şehrin kanalizasyonu akmakta. Kanalizasyon borusunun patlak olmasından dolayı burada sağlıksız pis bir ortam var. Daha önceki yıllarda bize bu alanı yolumuz olarak tahsis ettiler. Burası yol ise yol olarak kullanalım. Kanalizasyon hattı ise kanalizasyon hattı olarak kullanılsın ve bizim yolumuz neresiyse orayı bize göstersinler.”

“BU YOL AYNI ZAMANDA ÖĞRENCİLERİN, SÜTÇÜLERİN YOLU”

“Biz bölge halkı olarak daha önce Ödemiş Belediyesi'ne başvurmuştuk. Şimdi Bütünşehir yasasından dolayı su ve kanalizasyon işleri anladığımız kadarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU dairesine geçmiş şimdi oraya da başvuru yapacağız. Bu dertten bir an önce kurtulmak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan ve yetkililerinden ilgi istiyoruz.”

 

“BU GÖRÜNTÜNÜN YAŞANMASINI İSTEMEZDİK”

Bölgede yaşayan vatandaşlarından Nuri Böcüli de şunları kaydetti: “21. yüzyılda Ödemiş gibi ileri de olan bir ilçede böyle bir görüntünün yaşanmasını asla ve asla istemezdik. Biz burada hayvancılık ile uğraşıyoruz. 10 dönüm de arazimiz var çiftçilik ile de uğraşıyoruz. Komşularımız ile birlikte bu işkencenin bitmesi için başvurmadığımız yer kalmadı. Ancak kimse buraya el uzatmadı gelip gitmedi. Bu yol bu bölgede yaşanların yolumu yoksa açıktan giderek Küçükmenderes nehrine akan kanalizasyon mu? Sormak istiyorum. Eğer öyleyse biz bölge halkı olarak yolumuzun neresi olduğunu öğrenmek istiyoruz.”

 

“ÇOCUKLAR PİS SU GÖLETLERİNDE YÜZMÜŞLER”

“Geçtiğimiz sıcak yaz aylarında çocuklar oluşan pis su göletlerinde yüzmüş bir de fotoğraf çekilmişler. Aynı zamanda burada halkın süt, yoğurt, peynir olarak tükettiği ürünlerin ana maddesi süt üretiliyor birçok hayvan çiftliği var. O sütte bu sağlıksız ortamdan geçiyor gidiyor. Ben bir an önce yetkililerden bu işkencenin bitmesini talep ediyorum. Biz de bölge halkı olarak üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırız.”

“BİR AN ÖNCE BU PİSLİKTEN KURTULMAK İSTİYORUZ”

Üretici Hakkı Aydın ise, “Yıllardır burada yaşıyoruz işimizi burada yapıyor ekmeğimizi burada kazanıyoruz. Ancak yolumuz göründüğü gibi kanalizasyon hattı durumunda. Tarlalarımıza evlerimize giremez hale geldik. Çok sağlıksız bir ortamdayız bu yüzden korkularımız endişelerimiz var. Kendi sağlığımızın yanında hayvanlarımızın da sağlıklarını düşünüyoruz. Her an bir felaket olabilir. Birçok hayvanımızda telef olabilir. Diğer konuları arkadaşlarımda bahsetti bu pislikten kurtulmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Üreticiler Fikret Yılmaz, Ozan Kuzulu Kasapkuyu mevki SİM yolu için aynı konulardan bahsederek yetkilere yoldaki akan kanalizasyonun bir an önce düzeltilmesi sağlıksız ortamın bir an önce bitmesi için çağrı da bulundular. (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.