TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harekete start ver

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bisiklet Grubu, Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen bir törenle harekete start verdi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2014 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Harekete start ver

EMEL GÜL

 

Sağlıklı yaşamı teşvik amacıyla İzmir Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından oluşturulan bisiklet grubu İSM-BİS, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen bir törenle göreve başladı. Törene İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı.

 

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Müdürlük bahçesinde yaptığı açılış konuşmasında, “Sağlık Bakanlığı, 2014 yılını ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı2’ olarak belirledi. Bu çalışmalarla farkındalık oluşturmayı hedefledik. Sağlıklı yaşamı önce kendimizden başlayarak göstermemiz gerekiyor. Sağlıklı, hareketli yaşamı hedef olarak belirledik. Bisiklet aracılığıyla insanları sağlıklı yaşama ve harekete teşvik edeceğiz. Bisiklet grubu, halkı doğru bilgilendirmek için çalışacak. Bunun yanında bisikletli sağlık çalışanı olmanın elbette ki bir avantajı daha var. O da ilk destek personel olarak gerekli malzemeyi en hızlı şekilde olay yerine ulaştırabilme, tıbbi müdahale ve destek avantajıdır. Hem kendi sağlığımız için hem başkalarının sağlığı için bisiklet grubu. Kendi sağlığımızla hastalıklardan korunma anlamında örnek olurken, o anda orada yardıma ihtiyaç duyan biri olursa da gerekli tampon tedaviyi yapmak. İzmir halkını önce yürümeye sonra dansa şimdi de pedal çevirmeye davet ediyoruz. Sağlıklı ve hareketli olmayı istiyoruz. Bisikletli grubumuzun çok iyi işler yapmasını umut ediyoruz” dedi.

 

Konuşmanın ardından İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz katılımcılara “bisiklet motifli anahtarlık” hediye etti.

 

İSM-BİS grubu bisikletli misafirler için İzmir Sağlık Müdürlüğü bahçesinde oluşturulan bisikletli park yerinden ilk olarak Konak Meydanı'na doğru pedal çevirmek için harekete geçti. Grubun şehirdeki ilk turunu tamamlayıp dönmesi ile tören sona erdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.