TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZMİR’İN ÖNE ÇIKMASI TESADÜF DEĞİL

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı Sığacık Kaleiçi Sağlıklaştırma Projesi’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerelde kalkınma vurgusu yaptı. Kocaoğlu, “Bu kentin belediye başkanı ilk 25’e laf olsun diye dünya kamuoyunda gelmedi, ayın belediye başkanı seçilmedi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZMİR’İN ÖNE ÇIKMASI TESADÜF DEĞİL

Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, yerelde kalkınma vurgusu yaparken İzmir’in öne çıkmasının tesadüf olmadığını vurguladı. Kocaoğlu, “10 yıldır bu kenti yönetiyoruz. Gıdım gıdım, adım adım… Çiçeği böceği, sütü destekleyerek arazi yollarını da yaparak desteğimiz sürüyor. Ne iş yaparsanız yapın bütün işin başında güven geliyor. Yeni bağlanan ilçelerimize gittiğimizde ‘bunu yaparız, şunu yaparız’ dediğimizde ‘nasıl yapacaksınız, nerde ekip, eleman, araç’ diyorlardı. Şimdide yeni bağlanan 9 ilçede soruyorlardı. Ekiplerimiz çalışmaya başlayınca o da bitti. Birbirimize sahip çıktığımızda, kader birliği yaptığımızda hiçbir engel yoktur. 2011 yılında İzmir en hızlı büyüyen kent olarak laf olsun diye seçilmedi. Bu kentin belediye başkanı ayın belediye başkanı laf olsun diye seçilmedi. Bu kent çevreye yatırım yaptı. Yine bu kentin belediye başkanı ilk 25’e laf olsun diye dünya kamuoyunda gelmedi. Bunlar yapıldığı için, katılımcı yönetim anlayışı ile yönetildiği için geldi. Önümüzde engel yok. Önümüzde finansman, güven problemi yok. Her şeyimiz var. Yetişmiş insandan, bereketli topraklara, vergisini veren namuslu sanayicimize kadar her şey var. Bu kentin el birliği ile gönül birliği ile çok daha ileriye gitmesinin önünde engel yok. Yeter ki inanalım ve birlikte çalışalım” dedi.

YEREL KALKINMANIN EN İYİ ÖRNEKLERİNDEN BİRİSİ

Proje hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bundan sonra bölgenin turizme açılması için burada yaşayan insanlarımızla aklı ve bilimi kullanarak yolumuza devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi birçok şey yapıyor. Harcadığımız paralar sadece yerelin kalkınması içindir. Bundan önce 21 ilçede yaptık. Yeni bağlanan 9 ilçede de çalışmaları başlattık. Hep birlikte yerel kalkınmayı gerçekleştirmek için, sanayisinden turizmine, eğitiminden kültür sanata, tarihi mekanların ayağa kaldırılması için çabalıyoruz. Yerel kalkınmanın en iyi örneklerinden birisini burada hayata geçiriyoruz. Seferihisar’da eski belediye binasını aldık orada kültür merkezi yapıyoruz. Sığacık geliştikçe, belli noktaya geldikçe çalışmalar olacaktır. Seferihisar-Sığacık arasında bisiklet yolu için kamulaştırma çalışmaları yapılması gerekiyor. Bir hedef koyuyorsunuz bıkmadan, usanmadan hep birlikte takip etmemiz gerekiyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce İzmir Kalkınma Ajansı’nda başlattığımız stratejik planını üniversite ile gerçekleştirdik. İZKA bunu kitap haline getirdi. Burada yapılması gereken RES, balık çiftliklerin yeri, enginar, nergiz ve sümbülün nasıl ayağa kaldırılacağından tutun da bu bölgenin satsuma mandalinasının nasıl değerlendirileceğine kadar birçok alanda çalışıyoruz. Yarımada Kalkınma Planı’nın stratejisi bitti. Biz 10 tane öncelikli konuyu belirledik. Belediye başkanları ve ilgililerle çalışma toplantısı düzenleyeceğiz.  Aynı ekip Gediz, Menemen ve Menderes Havzası’nı planlayacak.  Ürünlerinden, gelenek göreneklerine, tarihine kadar her alanda çalışma yapılacak.  İzmir’de her şey var. Yeter ki biz doğru örgütlenelim, yeter ki çiftçimizin elinden tutalım. Topraklarımızı birleştirmeye olanağımız olmadığına göre küçük üreticiyi birleştireceğiz. Ürünün satılmasında güç olmaya çalışacağız. Ancak ve ancak pazara hakim olabiliriz.  Biz bunun peşinde ve sevdasındayız. Burada hem turizmi kazandırıyoruz, hem tarihi korurken lokmayı büyütüyoruz” diye konuştu.

TEK ÇÖZÜM BİRLİKTELİK

Ülkenin içinde bulunduğu durumun da altını çizen Başkan Kocaoğlu, sorunun tek ilacının birliktelik, kenetlenme olduğunu vurguladı. Kocaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ve bayrağı altında kenetlenmek zorundayız. Hiçbir ülkenin kendisinden başka dostu yoktur. Hiçbir insanı kendi devletinden başkası koruyamaz. İnanç, fakir zengin, etnik köken bakmadan herkes sımsıkı birbirine sarılmalı ve ‘dur’ demeliyiz. Tüm İzmirli hemşerilerimizi de duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

CİLALI İMAJ DÖNEMİ

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de Türkiye’de iki belediyecilik yapısının bulunduğunu söyledi. Soyer, “Gelecek yerelde… Bütün çağdaş dünya bunu biliyor. Bütün hayatı bu gerçek üzerine şekillendiriyorlar. Türkiye’de ne yazık ki bunun farkında olan ve olmayan belediyecilik anlayışı var. Bir tanesi bir gecede binlerce belediyeyi kapatıyor, yerel tohumları yasaklıyor. Bir yanda kalkınmanın yerelde başlayacağını bilen, kooperatifleri destekleyen, çok amaçlı salonlar yapan belediyecilik anlayışı var. İki belediyecilik anlayışı çatışma içinde duruyor. Neden insana dokunan, halka dokunan belediyecilik değil de insanı köleleştiren belediyecilik anlayışı daha yüksek oyla iktidarda oluyor? Çağımız ne yazık ki cilalı imaj dönemidir. Gerçeklerden çok algıların yerine geldiği bir dönem var” dedi.

SEFERİHİSARA DEV KATKI

Projenin hayata geçmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Soyer, “Yılların çökmekte olan bir köyü insanlık ailesine kalan mirasa dönüştü. Aziz Başkan’ın projeye önem vermesi Seferihisar’ın unutamayacağı, halkın yaşadıkça önünde saygıyla eğileceği bir çalışmadır. Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı olmasa biz bu işin altından kalkamazdık. Bize kol kanat germeniz bundan sonraki projeler için önümüzü açıyor. Projeye çok emek veren insanlar oldu. Bundan sonra Yaşar Üniversitesi ile eğitim programı başlıyoruz. Önümüzdeki ay 40 ev ile başlıyoruz. Her evin bir odası turizm ile buluşacak. Burada yaşayanlar birer turizm temsilcisi olacak” diye konuştu.

NELER YAPILDI?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, protokol kapsamında Seferihisar Belediyesi'nin sorumluluğundaki Sığacık Kalesi içinde yer alan sokaklar ile Çarşı bölgesinde sokak sağlıklaştırma çalışması yapıldı. Tarihi dokunun algılanabilirliği sağlayan çalışmalar kapsamında bina cephelerde niteliğini kaybetmiş olan sıvaların onarımları gerçekleştirildi. Bölgede bulunan Teos taşları cephede korunarak restorasyon ilkeleri doğrultusunda temizlenerek gün yüzüne çıkarıldı. Cephede bulunan malzemelerde derin kırılma, kopma, eksilmenin olduğu yerlerde yenilemeler yapıldı. Proje kapsamında bazı yerlerde onarım, bazı yerlerde ise değişimlerle kapı, pencere, çatı ve kepenklere müdahale edildi, elektrik ve su bağlantıları yapıldı. Özgün haldeki donanımlar, orijinaline uygun olarak yenilendi. Yağmur sularına önlem olarak açık kanal sistemiyle denize deşarj sistemi yapıldı. Çalışmalar kapsamında elektrik ve su bağlantıları yapılırken, yollara granit küp taş döşendi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.