TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Öcalan'la sivil görüşme yapılsın”

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Akil İnsanlar Heyeti arasında Başbakanlık ofisinde devam eden toplantının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Toplantıda heyetin ortak görüşü, Öcalan ile sivil görüşme yapılması yönünde çıktı

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Öcalan'la sivil görüşme yapılsın”

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Akil İnsanlar Heyeti arasında Başbakanlık ofisinde devam eden toplantının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Toplantıda heyetin ortak görüşü, Öcalan ile sivil görüşme yapılması yönünde çıktı.

Toplantının ana gündem maddesini Abdullah Öcalan oluşturuyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Can Paker'in çağrısıyla 24 'akil insan'ın yaptığı toplantıda Öcalan'la aracısız görüşme talebi çıkmıştı. Başbakan Davutoğlu ile yapılan görüşmede de ortak talep Öcalan'la görüşme olarak ön plana çıktı. Çözüm sürecinde ana aktör olan Öcalan ile sivil ve direkt olarak temas edilmesinin önemine vurgu yapıldı.

HDP ve AK Parti'nin üslubuna dikkat etmesi gerektiği belirtilirken, polis memurlarının görev ve yetkilerini artıracak yeni düzenlemeye de dikkat çekildi. Güvenlikçi ve devletçi bir politikaya girilmemesi noktasında öneride bulunan akiller, gerek Kürtler gerek mütedeyyin insanların haklarında yapılan iyileştirmelerin Alevi haklarında da yapılması gerektiği konusunda hemfikir. (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.