TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD, YPG'ye ait mühimmat deposunu vurdu

Suriye'nin Kobani kentinde, Irak ve Şam İslam Devleti IŞİD ile YPG arasında çatışmalar şiddetini sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
IŞİD, YPG'ye ait mühimmat deposunu vurdu

Suriye'nin Kobani kentinde, Irak ve Şam İslam Devleti IŞİD ile YPG arasında çatışmalar şiddetini sürdürüyor. IŞİD'in kentte bulunan YPG'ye ait bir mühimmat deposunu vurduğu bildirildi. Şehirde büyük patlamalar meydana geldiği Türkiye tarafından da görülüyor.

AMERİKA YANLIŞ YERE DÜŞEN PAKETLERİ İMHA ETTİ

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD savaş uçaklarının Kobani’de IŞİD’e karşı savaşan YPG’ye havadan attıkları ve yanlış bölgelere düşen bazı silah ve tıbbi malzemeleri, IŞİD’in eline düşmesini engellemek için vurarak imha ettiğini açıkladı.

CENTCOM,  yanlışlıkla atılan yardımlar arasında hafif silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemelerin bulunduğunu ve IŞİD’in kontrolünde bir noktaya düştüğünü belirtti.

IŞİD’İN ELİNE GEÇMESİ ENGELLENDİ

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Kobani bölgesinde IŞİD’e ait savaş mevzileri ve IŞİD’in eline düşmesini engellemek için yanlış noktaya düşen yardımları hedef alan altı hava saldırısı gerçekleştirildi.’

CENTCOM, bunun dışında YPG’ye atılan tüm askeri ve tıbbi yardım paketlerinin doğru yerlere düştüğünü belirtti.

YPG’YE YARDIM YAPILDI

Pazar akşam ABD uçakları, Kobani'yi savunan YPG güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı attı. Türk Dışişleri kaynakları, Türkiye topraklarından Kobani'ye silah ve peşmerge geçişinin de pazar akşam itibariyle başladığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, peşmergenin destek için Kobani’ye geçişine yardımcı olduklarını söyledi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişini Türkiye'den kendilerinin talep ettiğini söyledi.

Al Jazeera Türk'ün Irak Kürt bölgesindeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Türkiye üzerinden Rojava’ya gönderilecek güç, Irak Kürt bölgesi peşmergeleri değil, daha önce Suriye’den Irak’a getirilip eğitilenler olacak.

KOALİSYON GÜÇLERİ IŞİD HEDEFLERİNİ VURUYOR

Peşmerge güçleri sözcüsü Cabar Yaver ise Kobani'ye askeri takviyelerine devam etmek istediklerini söyledi ve "O bölgeye havadan veya karadan yedek güçlerimiz göndermek için çabamız ve hazırlığımız var" dedi.

IŞİD'in Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kasabası Kobani'ye yönelik saldırıları 16 Eylül'de başladı. Bir süredir ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri havadan Kobani ve çevresindeki IŞİD hedeflerini vuruyor. (İHA/ŞANLI URFA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.