TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Food Ex bugün açılıyor

2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ‘Food Ex’ bugün açılıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Food Ex bugün açılıyor

DAVUT İPEK

2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı olan ‘Food Ex’ Gençiz Fuarcılık organizatörlüğünde bugün açılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası kurum ve kuruluşların da desteklediği Food Ex, gıda ve gıda teknolojileri ürün ve hizmetleri kapsamında çalışan firmaların stantlarına ev sahipliği yapıyor. Stantlarda farklı ürün ve hizmetlerini sergileyen firmalardan sizler için bir derleme yaptık. Sinel Grup ve Bumerang Gıda ve İçecek Ticareti firmaları bunlardan bir tanesi. İmalatı Tayland’da yapılan Mogu Mogu içeceğinin Türkiye’deki dağıtımını yapan Sinel Grup Ege Bölge Müdürü Ramazan Polat ürünlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Ürünlerimiz Tayland üretimidir. Toplam dört çeşit içecek tanıtıyoruz burada. Food Ex Fuarı’ndan beklentimiz büyük. Çok sayıda ziyaretçinin geleceğini umuyoruz. İçeceklerimiz tropikal, şeftali, nar ve limon şeklinde gruplandırılan aromalardan oluşuyor. Türkiye genelinde birçok ilde şubelerimiz var. Daha önce başka illerde de gıda fuarlarına katılmıştık. İzmir’de, market kanalında ürünler getirdik bu sene. Bu ürünlerin hepsi sağlıklı ürünler olmakla birlikte, sindirim sistemine ve hazmı kolaylaştırmada katkı sağlıyor.” Bumerang Ege Bölge Müdürü Evren Gençalp ise şöyle konuştu: “Tayland’da üretilen bu ürünlerimiz genellikle tropikal aromalarda ve büyük parçacıklı olarak sunuluyor. İzmir Karşıyaka’da şubemiz var. Ayrıca ürünlerimizi genel olarak benzin istasyonlarında, alışveriş merkezlerinde, üniversite kantinlerinde ve seçkin marketlerde bulmak mümkün. Ürünlerimizin hepsi sağlıklı ürünlerdir. Tüm misafirleri stantlarımıza bekliyoruz.”

AMORE DE FUARDA

Ünlü kahve markası Amore de Food Ex’te yerini almış durumda. Stand yetkilisi Endsütri Yüksek Mühendisi Hakan Manavoğlu merkezlerinin İzmir olduğunu belirtti ve şunları kaydetti: “Biz, kahve ve kahve ürünleri, kahve makinaları, çay, süsleme, şanti, anahtar teslimi ve kafes sistemleri gibi alanlarda çalışmalarımızı gerçekleştiren bir firmayız. Amerika’dan ithal edilen Coffe Amore’yi Türkiye tüketicileriyle buluşturuyoruz. Astoria Espress makinalarını da Türkiye temsilciliğini yapıyoruz. Bu hususta fuara katılarak ürünlerimizin tanıtımını gerçekleştirmek ve daha fazla kişiye ulaşmak istedik. Fuara gelecek olan tüm misafirleri standımıza bekliyoruz.”

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ”

Food Ex bu seneki bir başka konuğu ise Doğ firması. Kazan ve makine sanayisinde çalışmalarını gerçekleştiren Doğ Kazan ve Makina standı yetkilisi Didem Hasçelik, ürünlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Biz 2005 yılında üretime başlayan bir firmayız. Kurucularımızın bilgi ve tecrübesiyle makine sektöründe yerimizi aldık. Müşteri memnuniyetini hedef olarak benimseyen, satış sonrasında da gelişen teknolojiyi yakından takip ederek, makinelerde en son özellikleri, kaliteyi ve beklentileri buluşturmayı amaçlayan bir firmayız. Süt, peynir, tereyağı, ayran, bal, reçel, lokum, salça, kozmetik vs. gibi ürünlerde üretim makineleri ve ekipmanları, imalatı, montaj hizmeti ve anahtar teslim tesis kurulumları yapmaktayız. Müşteri memnuniyetini en önemli ve kalıcı değer olarak görüyoruz. Tüm Food Ex ziyaretçilerini de standımıza bekliyoruz.”

SÜTÇÜLER BULUŞUYOR

Food Ex Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, sadece belli başlı hizmetlere ev sahipliği yapmayacak. Fuarda aynı zamanda birbirinden renkli görüntülere sahne olacak toplantı ve sempozyumlar da gerçekleştirilecek. Bunlardan biri de Sidas Medya Grup’un organizatörlüğünde düzenlenecek olan Beşinci Süt Sempozyumu. 5. Süt Sempozyumu Foodex Gıda ve Gıda teknolojileri Fuarı kapsamında 25 Ekim 2014 Cumartesi günü düzenlenecek. Fuar kapsamında beşinci defa düzenlenecek olan Süt Sempozyumu da süt sektörünü bir araya getirecek. Sempozyum şimdiden sektör temsilcilerinin ilgi odağı olmuşa benziyor. Türkiye’nin önde gelen süt ürünleri firmaları ile bu sektöre teknoloji üreten makine firmaları bu sempozyumda buluşuyor.  Sempozyumda pek çok önde gelen firma yetkilisi sunumlar yapacak. İzmir için bu sempozyum büyük şans diyen Sempozyum Organizasyon sorumlusu ve Sidas Medya Ltd. Şti Genel Müdürü Şakir Sarıçay, “5. Defa gerçekleştireceğimiz Süt Sempozyumu’na tüm Türkiye’den katılımcı bekliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Süt Sempozyumları önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. Başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sempozyumumuza tüm katılımcılarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.