TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Food Ex’te büyük açılış

2014 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı Food Ex, çok sayıda tanıdık simanın da katıldığı dev bir organizasyonla İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda ziyarete açıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Food Ex’te büyük açılış

DAVUT İPEK - FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda kapılarını açtı. 26 Ekim 2014 tarihine kadar sürecek olan organizasyonda sektörün seçkin firmaları ürün ve hizmette son trendlerini sergiliyor. Yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin büyük ilgi gösterdiği fuarda önemli ölçüde iş bağlantılarının yapılması hedefleniyor. Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, ilk fuarın çıtasının yüksek olduğunu vurguladı. Çok sayıda oda, birlik ve derneğin başkan ve temsilcilerinin katıldığı fuar açılışında konuşan Genciz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, “Türkiye’nin lokomotif sanayisi konumunda olan gıda sektörünün ülkemiz için önemi tartışılamaz. İzmir gıda ve tarım sektöründe Türkiye’nin önde gelen ili konumundadır. İzmir bu açıdan büyük bir potansiyele sahip ancak mevcut potansiyeli iyi derecede değerlendirememektedir. Gıda sektörünü hak ettiği yere ulaştıracak, üretim ve pazarlama gücünü ortaya koyacak ciddi tanıtım çalışmalarına ihtiyaç var. Bu çalışmayı dünyanın gıda başetlerinden biri olan İzmir merkezli yapmanın gerekliliğine inandık. Bu süreçte Food Ex fuarının iyi bir adım olacağını düşünüyoruz. Fuar sadece bizim çalışmalarımızla olmadı. Bu fuarın gerçekleşmesinde çok sayıda yardımcımız oldu. O kurum ve kuruluşların hepsine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Gençer’den sonra söz alan Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice ise şöyle konuştu: “Bu organizasyonda gerçekten çok büyük bir emek var. İzmir denince kalbimiz bir başka atıyor. Burada olağanüstü bir mutfak kültürü var. 8500 yıllık bu kentin böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yapması elbette çok önemlidir. Bu bağlamda bu organizasyona katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir ilkelerin şehri olduğunu, atılımcı bir şehir olduğunu bizlere göstermiş bulunuyor. Başarıların devam etmesi dileğiyle, hayırlı olmasını diliyorum.”

“FUARLAR KENTİ İZMİR”

Fuar ile ilgili düşüncelerini belirtmek üzere söz alanİzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “İzmir bir fuarlar kentidir. İlk fuarın başladığı kenttir. Bu kentte yıllar önce başlattığımız ihtisasa fuarcılığına bugün bir ilk gerçekleştiriyoruz. Food Ex’i ilk defa yapıyoruz ama şunu şimdiden söyleyelim, bu fuar yakında yeni yatığımız fuarda bile yer sıkıntısı çekeceğimiz bir fuar olacak. Bu Food Ex Fuarı da çok büyüyecek, eminiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa Tarım Daire Başkanlığı’nı kuran belediyeyiz biz. Bugün iki farklı sorun var. Gıda ve çevre sorunları… Bu ikisi birbiriyle çok bağlantılı iki sorun konumunda şu an. Bunların çözüme kavuşturulması birçok sorunun çözümünü de beraberinde getirecektir. İzmir, bu tür fuarlara ev sahipliği yaparak bu sorunların çözümüne katkı sağlamaya devam edecektir. Food Ex Fuarı’nı başlamasına katkı koyan herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu fuarın çok büyüyeceğine inancım tamdır” dedi.Daha sonra söz alanTarım Bakanı Yardımcısı Kubbettin Arzu ise şunları kaydetti: “Bakanımız Cumhurbaşkanı’mızla birlikte yurtdışı gezisine katıldığı için bugün bu fuarın açılışına kendisini temsilen ben katıldım. Sayın Sırrı Aydoğan’ın söylediği gibi bu tür fuarlar ülke ekonomisi ve gıda sorunlarının çözüme kavuşturulması açısından önemlidir. Türkiye artık son derece büyük gelişmeler kaydeden bir ülke konumunda. 75 milyon vatandaşı besliyoruz ve her yıl 35 milyon turisti ağırlıyoruz. Ülke olarak artık büyüyen bir ekonomiye sahibiz. Fuar organizasyonlarını da bu anlamda destekliyoruz. Bizim gençlik yıllarımızda fuar denince akla İzmir, İzmir denince de akla fuar geliyordu. Gıda, tarım konusunda bugün Avrupa’da birinci, dünyada yedinci sıradayız. Gerçekten büyük bir gelişme kaydettik. Bu açıdan bu tür fuarların önemli olduğunu belirterek, bu fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şekilde ülkemiz daha da ileriye gidecektir.”

“VERİM DAHA DA ARTACAK”

Protokolde son olarak söz alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Birincisinin düzenlendiği Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nın tüm üreticilerimize hayırlı olmasının diliyorum. Gerçekten İzmir ilinin çevresiyle birlikte önemli bir gıda tarım hayvancılık alanında yüksek konumlarda olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar burada özel bir gıda fuarının düzenlenmemiş olması bir eksiğimizdi. Güvenli ve sağlıklı olan organik gıdanın merkezi olan İzmir’de böyle bir fuar gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. İzmir hakikaten kaliteli, düzenli ve verimli üretiyor. Gerekli sulama işlemlerinin de gerçekleştirilmesiyle birlikte verimliliğin de artacağını düşünüyoruz. Ayrıca yeni fuar alanımızın da devreye girmesiyle bu tür fuarlardan elde edeceğimiz verim çok daha yüksek olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fuar açılış kurdelesi kesildi. Programa katılan seçkin davetliler daha sonra İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 ve 3 nolu sergi salonlarında kurulu olan stantları ziyaret etti. Bu yıl ilki düzenlenen fuara yerli ve yabancı 150 firma katıldı. 3 nolu sergi salonunda ise işlemede işgücü verimliliğini artıran, maliyetleri düşüren, modern üretim teknolojilerinin kullanılmasını, işlemlerin zamanında ve insan sağlıına uygun şekilde yapılmasını sağlayan, ürün kalitesini ve verimini artıran makineler ve sistemler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 26 Ekim’e kadar sürecek olan fuar, sektör profesyonelleri tarafından her gün 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.