TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kablo hırsızları aman vermiyor

Kadifekale semti sakinleri, son dönemlerde Telekom kablolarının kesilmesi ve çalınmasından dolayı rahatsızlıklarını dile getirmek amacıyla toplandı

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2014 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kablo hırsızları aman vermiyor

DAVUT İPEK

Kadifekale'de son dönemlerin en büyük mağduriyeti yaşanıyor. Bölgede kol gezen kablo hırsızları son olarak Telekom kablolarını çalarak, başta muhtarlık, polis karakolu ve taksi durağı olmak üzere birçok yerde telefon ve internetin kesilmesine sebep oldu. Bazı marketlerde POS cihazlarının kullanılamamasına ve birçok hanede elektrik kesintisine de neden olan bu olay semt sakinlerinin tepkisini çekti. Bunun üzerine Kadifekale Polis Karakolu karşısındaki taksi durağının önünde toplanan vatandaşlar, kabloları çalan hırsızlara karşı duydukları rahatsızlığı dile getirmek amacıyla 'artık yeter' çağrısında bulundu. Bu ve buna benzer vakaların sürekli tekrarlandığını belirten mağdur vatandaşlar, bölgede cirit atan kablo hırsızları için ağır bir ceza yaptırımının uygulanmasını da istediler. Vatandaşları mağdur etmekle kalmayıp kamu malına zararın da en ağır resimlerinden birinin çizildiği bu olay hakkında konuşan Kadifekale Mahallesi Muhtarı Davut Tekin ve Kosova Mahallesi Muhtarı Reşit Gezginci şunları söyledi: "Türk Telekom'a ait olan ve bu gölgeyi besleyen hatları yine kestiler. Yine diyorum çünkü artık bu işin ardı arkası kesilmiyor. Türk Telekom'dan da bu konu yüzünden uyarı aldık. Eğer bir daha böyle bir olay olursa bölgeye hizmet vermeyeceklerine dahil açıklama da yaptılar. Onlara da artık bu konuda bir şey diyemiyoruz çünkü bu kablolar belki de onlar için milyarlar değerinde. Ama burada da yaşam devam ediyor ve bölge halkının bu hizmeti alması gerekiyor. Kabloları çalanlar bundan nasıl bir kazanç elde ediyorlar ki hala kabloları kesip götürmekten bıkmadılar, anlam veremiyorum gerçekten. Ama ben bu işin para için yapılmadığını düşünmeye başladım. Bu işin arkasında bölgede huzursuzluk çıkarmak isteyen bazı kesimlerin direktifleri doğrultusunda hareket edenlerin olduğunu düşünüyorum. Fakat olan bu bölgede yaşayan halka oluyor. Dolayısıyla burada haberleşme tamamen ölmüş durumda. POS cihazları ve internet çalışmıyor. Bu vaka artık kronik bir olay haline gelmiş durumda ve bununla ilgili bir türlü yeterli düzeyde tedbir alınmıyor. Bunun ceremesini de tabi ki bu bölgede yaşayan halk çekiyor. Talebimiz bunu yapan kişilerin bir an önce yakalanması ve asayişin sağlanmasıdır. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması gerekmektedir. Yetkililere bu konuda içten bir çağrıda bulunuyorum. Bizler bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Artık burada mağdur olan vatandaşlarımızın çıkarları doğrultusunda hareket edilsin ve bu tür olaylara karşı gerekli önlemler alınsın.”

"YA ACİL BİR ŞEY OLURSA"

Muhtar Davut Tekin'in ardından söz alan Mardin Kutlubey Derneği Başkanı Ali Korkut ise konuyla ilgili olarak şunlara değindi: "Ben burada yeterince önlem alınmadığını düşünüyorum. Çünkü hırsızlık olayları burada rutin bir vaka haline gelmiş durumda. Semtimizin internet, sabit hat ve POS cihazlarını besleyen Türk Telekom'a ait kablolar sürekli kesilmek suretiyle çalınıyor. Bu konuyla alakalı olarak gerekli makamlara çok kez bilgi verdik. Dilekçelerimizi yazdık ve yetkililere gönderdik. Fakat bu iş artık gerçekten süreklilik arz etmeye başladı. Bugün taksi durağına telefonun gitmemesi demek, hastası olan birinin hastasını vaktinde hastaneye yetiştirememesi demektir. Bu ve buna benzer itfaiye, ambulans veya polislik olaylar olduğunda vatandaşlar nasıl hizmet alacak. Emniyetin bu konuda gerekli tedbirleri almadığını düşünüyorum. Burada hem biz mağdur oluyoruz hem de vatandaşlar. Yetkililerin artık burada yaşayan insanların da sorunlarıyla ilgilenmesini bekliyoruz. Emniyet güçlerinin de bu konuya el atmasını, kamu malına zarar veren bu kişileri yakalayarak gerekli cezai yaptırımları uygulamasını istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.