TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Amaç büyük Kürdistan”

Bakan Canikli, Suriye ve Irak’taki hareketliliğin fotoğrafını çekerek, “IŞİD bir araç; amaç, Suriye’den Irak’tan, Türkiye’den bir parka ve ‘Büyük Kürdistan’ dizaynı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 09:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Amaç büyük Kürdistan”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin Ortadoğu’da sessiz kalmadığını, bölgede oyun kurucu olarak rol aldığını söyledi. Canikli, Lozan’da kaybedilen haklarımızı, AK Parti iktidarı olarak telafi ettiklerini açıkladı.

Bakan Canikli, Suriye ve Irak’taki hareketliliğin fotoğrafını çekerek, “IŞİD bir araç; amaç, Suriye’den Irak’tan, Türkiye’den bir parka ve ‘Büyük Kürdistan’ dizaynı” dedi.

“IŞİD BİR ARAǔ

Kobani ısrarı ve ‘üst akıl’ üzerine konuşan Nurettin Canikli, “Bölgede IŞİD’in eline geçen kaç yer var; kaç bin insan varken; Kobani diretmesi bilinci bir dizayn ve kendi menfaatlerine Türkiye’nin de hizmet etmesi isteği… Gelecekte bunlar ortaya çıkacak. Türkiye’nin vebalden nasıl uzak durduğu anlaşılacak. 1914’ten sonrası, 1. Dünya Savaşı sonrası bölgeyi şekillendirenler ile bugün birileri aynı mahiyette o rolü devraldı. Haritalar yeniden çizilmek üzere, kendi amaçları doğrultusunda araç olarak gördükleri PKK’yı hareketlendirerek, destekleyerek, belki sözler vererek, kendi uzun vadeli amaçları için, terörü harekete geçirdiler. 6-7 hadiseleri, Kobani ısrarı işte tam da bunun ürünü… Üst akıl ülkeleri, Ortadoğu’nun daha yönetilebilir, istedikleri verimlilikte olmasını istiyor. 1914 dizaynına, yeni şekil verilmesi gerekiyor. Buna çalışılıyor, gayret gösteriliyor. Suriye, Irak ve Türkiye’den parçalarla Büyük Kürdistan projesi olabilir, gibi duruyor. Zira barış isteyenlerin, ayaklanması gibi bir durum söz konusu olamaz. Yönlendirilmişler” diye konuştu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.