TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teleferik'te Hırsız var!

Balçova’nın Teleferik Mahallesi’ne dadanan hırsızlar son günlerde mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Bir ayda 10’un üzerinde evden gerçekleşen hırsızlık olaylarına karşı mahalle sakinleri özellikle gündüzleri evlerinden bir yere çıkamaz hale geldi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 10:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Teleferik'te Hırsız var!

HAMZA GÜL

3 TABANCA ÇALINDI

Teleferik Mahallesi sakinlerinin büyük bölümü emekli ailelerden oluşuyor. Son hırsızlık olayında 2 emekli askerin evine de giren hırsızlar buradan üç tane beylik tabancasını da çaldı. Gün içinde mahalle sakinlerinden evlerinden çıkanları takip eden hırsızlar çelik kapıları bile kırarak girdikleri evlerden buldukları her şeyi alarak bir anda kayıplara karışıyor. Polisin yakaladığı hırsızlardan yaşı küçük olanların birkaç gün sonra ellerini sallayarak mahallede gezdiğini görenler ise şaşırıp kalıyor.

MUHTARDA MAĞDUR

Teleferik Mahallesi Muhtarı Necmi Geçim, pazar yerinin gürültüsü ve 8 yıl önce hizmetten çıkartılan teleferiğin bir türlü açılmamasının yanı sıra en büyük sorunlarının artan hırsızlık olayları olduğunu belirterek, “Muhtarlık, binası, kapalı pazaryeri, ve Sakarya Caddesi’ndeki  işyeri  güvenlik kameraları sürekli kayıt altında olmasına rağmen gün içinde yaşanan hırsızlıklar artık bezdirdi. Öyle ki benim evime bile girdiler” dedi.

 

Bizim Mahalle-Balçova, Teleferik Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Balçova, Teleferik Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Necmi Geçim’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (182’nci Mahalle)

Mahallenin adı:  Teleferik

Mahallenin ilçesi, ili: Balçova/İzmir

Posta Kodu: 35330

Mahallenin nüfusu:  15.000

Mahallenin seçmeni: 7.200

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 54

Mahallenin muhtarı:  Necmi Geçim

Şirin Balçova’nın 8 mahallesinden birisi olan Teleferik Mahallesi 182 nci durağımız oldu. 1992 öncesine kadar Fevzi Çakmak Mahallesi’nden bölünen sokaklardan oluşan Teleferik Mahallesi’nin kurucu muhtarı olan Osman Eryılmaz’ın üç dönem muhtarlığının ardından 2009’da ESHOT’tan emekli olan Necmi Geçim, 2 dönem yeniden mahallesine hizmetine devam ediyor. Balçova’nın ilçe olmadan önce belde olduğu dönemler dahil; 1963-1977: Ercüment Uysal, 1977-1980: Saim Katırcıoğlu,  Mustafa Şentürk ve Ali İhsan Öztürk belediye başkanlığı yaptı. 2004’ten buyana yani son üç dönemdir buyana Balçovalıların tercihi Mehmet Ali Çalkaya oldu.  52 sokağı ile Sakarya ve Ata Caddelerinin sınırlarını belirlediği Teleferik Mahallesi’nde Neval-Salih İşgören Anadolu Lisesi bulunuyor. Sağlık ocağının bulunduğu mahallede çocuklar ve gençlerin oynayıp spor yapacağı parkın eksikliğinin sakinler tarafından sürekli gündeme getirildiğini belirten muhtar Necmi Geçim, “Mahallede bir muhtarlığımın önündeki bu park, birde mahalleye uzak olan Şahintepesi Parkı var ama oraya da kimse gidemiyor. Özellikle gençlerimizin spor yapacağı bir alana ihtiyacımız var. Mahallemiz sokaklarının bir ikisi dışında tamamı asfalt kaplama kalanlar ise Arnavut taşla döşeli. Mahallemizin bütün sokaklarında termal su hattı döşeli, bu anlamda hemen bütün sakinlerimiz bu termali kullanıyor. Özellikle kış aylarında tüketimimiz doğal gaz kullananlara göre daha ekonomik.  Mahalle sakinlerimizin büyük bölümü ev sahibi ve emeklidir. Gelir düzeyleri orta seviyededir. Eğitim düzeyleri de birçok yere göre daha üst düzeydedir.” dedi.

PAZARYERİ GÜRÜLTÜSÜ

Teleferik Mahallesi ve çevredeki diğer mahallelerinde ortak kullandığı kapalı Pazaryeri muhtarlığın hemen arkasında. Oldukça geniş bir alanda Balçova Belediye’nin yaptırdığı Pazaryeri Çarşamba ve Cumartesi günleri kuruluyor. Birçok taze ürünün mahalle sakinlerine sunulduğu pazarın kendileri için oldukça yararlı olduğuna değinen muhtar Necmi Geçim, “Pazaryerinin kuruluşu ve toplanışı gece yarılarına denk geliyor, bu arada çıkan gürültü özellikle Pazar çevresinde oturan vatandaşlardan ciddi şikayetlerin gelmesine neden oluyor. Vatandaş bu konuda haksız da değil, çünkü gecenin sessizliğinde çıkan o sesler resmen kulaklarda çınlıyor. Pazar kurulduğu günlerde özellikle sokaklarda ciddi bir araç trafiği yaşanıyor, park sıkıntısı çekiliyor. Belediyeye pazaryerinin altı otopark olsun dedik ancak bir gelişme olmadı. Bunun hastası var, yaşlısı var, bebeği var.. Pazar bitişi ile ortaya çıkan çöp kokuları ve temizlik ise yine aynı gürültülerin yaşanmasına neden oluyor. Bu konuda mahalle sakinleri sık sık imza toplayıp şikayetlerini iletiyorlar. Bende belediyemize iletiyorum ancak şu ana kadar somut bir gelişme olmadı. Aslında Pazaryerimiz için en uygun yeren mahalle sınırlarımızın son bölümünde Kabaoğlu Su bölgesi var, burası imara kapalı bu Pazar buraya yapılsa hem çevresinde yerleşim yeri yok hem de araç parkı konusunda oldukça müsait bir yer. Bunun içinde belediyemize başvurumuz var.” Diye konuştu.

BİTMEYEN TELEFERİK

Mahallenin adını aldığı ve simgesi olan Teleferik aslında Balçova ve İzmir ile özdeş bir hizmet olarak bilinir. Ancak 7 yıldan buyana çalışmayan teleferik sürekli gündemde, en son İzmir Büyükşehir Belediyesi olağan Ekim ayı toplantısında yine konuşulan konuların başındaydı. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Teleferik 2007’den bu yana açılamamış. Teleferik tesisleri bir türlü tamamlandı. Kent ekonomisine, Balçova ekonomisine, turizme önemli katkıları olan bu tesisin bir an önce hizmete açılması gerekiyor. Tesisin yapımına herhangi bir kamu kurumu engel olmamasına rağmen neden tamamlanmıyor? Ne zaman açılacağını bilmek istiyoruz.” dedi. Eleştirilere yanıt veren Başkan Kocaoğlu ise, “Uzun süre teleferik projesi ihalesine giren yapım ihalesine giremiyordu. Projeyi yapan ihaleye giremediği için proje ihalesine kimse girmedi. Sonra yasa değişti. Ondan sonra ihalesine çıkıldı, inşaat devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bitecek. Bizim için de sıkıntılı bir iştir. Çok kısa bir sürede bitmesi gereken iş uzadı. Elimizden geldiği kadar kısa sürede çalışmaları tamamlayıp teleferiği tekrar hizmete açacağız.” şeklinde konuştu.

TELEFERİK’TE HIRSIZ VAR

Teleferik Mahallesi son derece huzur ve güvenin hakim olduğu bir mahalle olarak bilinirken son aylarda artan hırsızlık olayları mahallenin korkulu rüyası haline geldi. Son bir ayda 13 hırsızlık olayının yaşandığına dikkat çeken muhtar Necmi Geçim, “Benim evim dahil bir çok komşumuzun evine gündüz saatinde hırsız girdi. Evlerde ne var ne yok silip süpürüp götürüyor. Benim maddi zararım kadar mahalle sakinlerimin de zararları bütün polis kayıtlarına girdi. Ama halan korkumuz son bulmadı. En son iki asker emeklisi komşumuzun evindeki hırsızlıkta 3 tabanca çalındı. Yaşları küçük hırsızların dadandığı mahallede son olarak yakalanan iki hırsızdan birisi tutuklandı diğerinin yaşı küçük diye tekrar bırakılmış. Neredeyse mahalleli apartmanların önünde nöbet tutacak duruma geldik. Mahallede çok yerde güvenlik kamerası var, özellikle muhtarlığım olsun, okul olsun, Pazaryeri ve kavşaklarda güvenlik kameraları ve emniyetin mobese kameraları kayıtta ama yine de hırsızlar bizim mahallemizin kabusu olmaktan vazgeçmiyor. Mahallemizin güvenlik konusuna Balçova Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı amirliğimiz bakıyor.  Hareketli bir mahalle ve bir çoğu emekli ailelerden oluşuan ailelerin oturduğu bir mahallede nasıl gündüz hırsızlık yapılıyor, bu nasıl bir cesaret? Anlamış değiliz. Sokağa çıkan kişileri takip ediyorlar ve kapılar ne kadar korumalı olsa da her eve rahatça girip hırsızlık yapıyorlar. Bu konuda oldukça sıkıntılıyız.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.