TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuk Kültür Evi törenle açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırılan Selçuk Kültür Merkezi’nin açılışı törenle hizmete girdi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, konuşmalarında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı 

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Selçuk Kültür Evi törenle açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi tarafından ortak yaptırılan ve merakla beklenen Selçuk Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde, Tire Belediye Konservatuvarı Halk Oyunu Ekibi de bir gösteri yaptı. Törende açılış konuşmasını Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çelik yaptı. Aleviliğin Anadolu'daki öneminden bahseden Çelik, "Bu kutsal mekanın ocağında sadece sevgi kaynayacaktır. Bu Cem evinin çatışı altında kültürümüzü yaşatacağız. Bizler sadece eşit yurttaşlık ve yaşama hakkı istiyoruz” dedi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da önemli bir açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bakıcı, "Bugün Alevi Kültür Derneklerinin sosyal yaşam yerlerinin içerisindeki önemiyle ilgili bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Selçuk Kültür Merkezi olarak ifade edilen bu sosyal yaşam merkezi cemevi olarak faaliyette bulunacaktır. Yerel yöneticilerin sıkıntıları büyüktür. Yerel yöneticiler yasal zeminler çerçevesinde hareket etmek zorundadır. Birbirimizi anlamamız açısından bu durumun dikkate alınması esastır diye düşünüyorum. Bu tesis Kültür merkezi olarak açılıyor ama gönüllerde cemevi olduğunu hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu. 

"PARLAMENTOYA GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Açılışa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, cemevlerine yasal statü kazandırılması için parlamentoya görev düştüğünü söyledi. Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı gibi konuşmalarında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "2004 seçimlerinden sonra Alevi hemşehrilerimizin inançlarını yaşaması için başladığımız kültür evi, cemevi kervanına Selçuk’ta devam ediyoruz. Alevi inancının ve kültürünün diğer inançlar gibi yaşanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynak ayırıyor. Buraya ne yazılacağı parlamentonun işi. Yerel yönetimlerin değil. Parlamento kanunu çıkarır" diye konuştu. 

SELÇUK'A İZBAN MÜJDESİ

Kocaoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Tepeköy-Selçuk arası istasyon, üç adet üst geçidi, üç adet karayolu alt geçidi yapılıyor. Sağlık ve Selçuk istasyonların ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak. İZBAN’ın Selçuk’a gelmesi için istasyonun ihalesine başladık. Önümüzdeki günlerde üst geçitlerin, alt geçitlerin ihalesine çıkılacak. Bir aksilik olmazsa 2-3 yıl içinde İZBAN Selçuk'a gelecek."

Konuşmalarında ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve tüm protokol üyeleri dua eşliğinde açılış kurdelesini kesti. Merkezi gezen katılımcılara pide ve ayran ikramı yapılırken, törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Ali İhsan Şahin, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.