TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAGAB ziyaretlere devam ediyor

22 doğu ilinin bir araya gelmesiyle kurulan Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAB), İzmir Ürdün Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2014 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DAGAB ziyaretlere devam ediyor

DAVUT İPEK

Kuruluşundan bu yana gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerle aktif bir sivil toplum örgütü olduğunu kanıtlayan Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAB), Genel Başkan Doğan Bayram ve birlik başkanlarıyla birlikteİzmir Ürdün Fahri Konsolosluğu’nuziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarete DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, Mardin Birlik Başkanı Mehmet Emin Dağ, Kadın Kolları Başkanı Suna Yasak ve Kars Birlik Başkanı Hüseyin Işık katıldı.

“HERKESE KUCAK AÇIYORUZ”

Hemşerisi olan Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve İzmir Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan’ı makamında ziyaret eden DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram şunları söyledi: “DAGAB olarak insanlık adına güzel amaçlar uğruna kurulduk. Barış ve kardeşlik olgusu etrafında toplanarak bu birliği kurmak istedik. Sosyal anlamda birçok projeye imza attık. Zaten bu projelerimiz son derece olumlu dönüşler alıyor. İnsanlarımız arasındaki barışı pekiştirmek amacıyla çok sayıda etkinlik düzenliyoruz ve her etnisiteden insana kucak açmaya özen gösteriyoruz. Bu anlamda DAGAB olarak, kamu yararı gözeten projelerimize devam edeceğiz.” DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram’ın ardından söz alan Mardin Birlik Başkan Mehmet Emin Dağ ise şöyle konuştu: “DAGAB olarak her kesimden insana kucak açtığımız gibi, her görüşten insanı da bağrımızda barındırıyoruz. DAGAB son derece önemli bir kardeşlik birliğidir. Siyasi hiçbir amaç ve çıkar gütmeden çalışmalarına devam eden, sosyal sorumluluk projelerine önem veren bir birliğiz.”

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ ÖNEMLİDİR”

Sivil toplum örgütlerinin zaman zaman büyük görevler üstlendiğini belirten Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve İzmir Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, “Sivil toplum örgütlerinin topluma yaptığı katkı yadsınamaz. DAGAB gibi sosyal amaçlar uğruna çalışan sivil toplum örgütlerini desteklemek gerekiyor. Rahmetli Turgut Özal da sivil toplum örgütü denince akla ilk gelen isimlerden biriydi. Çünkü kendisi sivil toplum örgütlerinin ne kadar yararlı işler gerçekleştirdiğini bilir ve bunu her defasında dile getirirdi. Örneğin doğuda yirmi otuz sene önce sivil toplum örgütleri kurulsaydı veya sayıları yeterli düzeyde olsaydı, bugün belki de PKK terörü diye bir sorunumuz olmayacaktı. Bu yüzden doğu illerinin bir araya gelerek İzmir’de DAGAB çatısı altında toplanmaları ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri hususunda çalışmalar yapmaları son derece önemlidir. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği’ni (DAGAB) kutluyor, çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

 

“ZAMAN FUKARASIYIZ”

Kaplan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Fahri konsoloslar temsil ettikleri ülkelerin kendi ülkelerindeki kolu olma görevini üstleniyorlar. Bu açıdan baktığımızda fahri konsolosların görevleri saymakla bitmiyor ve son derece büyük bir önem arz ediyor. Örneğin vize verme işlemleri, anlaşma, sözleşme, fatura gibi evrakların tasdiklerinin yapılması gibi önemli görevleri üstleniyor fahri konsoloslar. Elbette zorlukları da oluyor. Bir kere zaman fukarası konumunda oluyorsunuz. Temsil ettiğiniz ülkelerden buraya gelen öğrencilerin ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. En ufak bir sorunla dahi ilgilenmek gerekiyor. Dalayışıyla fahri konsolosların ülkeye katkısı son derece önemlidir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.