TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maddeye değil hayata bağlan

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, kurdukları ‘İzmir Uyuşturucuyla Mücadele Platformu’ bünyesinde bulunan çeşitli gönüllü sivil toplum kuruluşları, sporcuları ve antrenörlerin katılımıyla platformun çalışmaları ilgili açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2014 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Maddeye değil hayata bağlan

EMİNE ŞEKER

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar öncülüğünde oluşturulan ‘İzmir Uyuşturucuyla Mücadele Platformu’, uyuşturucu bağımlılığını önlemek amacıyla Ontur Otel’de basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını yapan Kırkpınar, platformun amacı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına, Vücut Geliştirme Kainat Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, Wushu Milli Takım Antrenörü Remzi Bagay, Kick-Boks İl Temsilcisi İsam Akgül, İMHAD İl Temsilcisi Burhanettin Kansızoğlu, TÜGVA İl Temsilcisi Ali Köstepen, Genç Hareket Başkanı Faruk Eşlik, Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) İlahiyat Fakültesi Aktif Gençlik Kulubü Dliek Şahin, DEÜ Hukuk Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emrah Yolcu, İzmir Üniversitesi Sosyal Medya Kulubü Tmesilcisi Musab Sırkıntı, İHH İzmir İl Temsilcisi Rasim Çalar ve Milli Yüzücü Canberk Çiçekçi katıldı.

BEŞİNCİ KULLANIMDA ÖLDÜREN ZEHİR

Basın açıklamasını yapan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, uyuşturucu tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Son dönemde daha popüler olan bir sentetik uyuşturucu. Onlarca zehrin bir araya gelmesiyle oluşan, ilk kullanımda bağımlılık yapıp 5. kullanımda öldüren bir zehir. Üstelik 2- 3 liralardan başlayan fiyatlarla özellikle 12-18 yaşlarındaki gençlerimizi hedef alan bir zehir. Uzmanlar ona sentetik kannabionit diyor, biz ağzımıza bile almak istemiyoruz. Mevzu bahis olan terör gibi, trafik canavarı gibi, karşımızda somut bir olgu gibi duran mücadele edeceğimiz bir alan olmaktan ziyade adeta bir elmanın içindeki kurt gibi toplumsal bütünlüğümüzü ve değer yargılarımızı içten kemiren hain bir düşman. Bu Türkiye gençliğine atılan kimyasal bir silahtır. Bizleri hayattan alan, ailelerimize ve çevremizdekilere ciddi zararlar veren bu uyuşturucu madde sadece belli bir kesimi, ya da belli bir zümreyi, ya da belli bir sosyal sınıfı, ya da belli bir inancı, ya da ideolojiyi tehdit etmiyor. Sağcısı solcusu, alevisi sünnisi, zengini fakiri, siyahı beyazı, toplumu topyekün tehdit ediyor. Dolayısıyla bu mücadeleyi siyasetin ve ideolojilerin dar kalıpları içinde düşünemeyiz. O yüzden bizde ‘İzmir Uyuşturucu İle Mücadele Platformu’nun kurulmasına öncülük ettik. Ve konuya hassasiyet gösteren STK’ları bu platformun çatısı altında bir araya getirmeye gayret ettik. Bugünden sonrada katılmak isteyen STK’larımızı bekliyoruz” dedi.

SPOR UYUŞTURUCUNUN PANZEHRİDİR

Çalışmalarının belli bir yol haritası üzerinde devam edeceğini ifade eden Kırkpınar, “Öncelikle sporun en etkili mücadele yöntemi olduğuna inanıyoruz. Spor uyuşturucunun panzehridir. Yani spora meyil eden, yönelen bir gencin ne kadar risk altında olursa olsun uyuşturucuya yönelmeyeceğine inanıyoruz. Spor yapmak bütün olumsuz ve kötü düşünceleri uzaklaştıran ve negatif elektriği alan bir etkinliktir. Dolayısıyla bugün saat 12.00 de Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda her bölgeden farklı okullardan 11. sınıflarda eğitim alan öğrenci kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Onlara uzman bir konuşmacının ardından 10 farklı spor dalında sportif gösteri maçları sunulacak. Futbol, basketbol, jimnastik, tenis, güreş ve savunma sporları olan tekvando, judo, wushu ve kick boks bunlardan bazıları olacak ve hemen akabinde öğrenci kardeşlerimiz hangi spor dalma ilgi duyarsa o spor dalına kayıtlarını orada yapacağız. Bunun çok etkili olacağına inanıyoruz. Ardından da uyuşturucuyu konu alan bir skeç gösterimiz olacak” şeklinde konuştu.

‘BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ’ DEMEYİN

Kırkpınar, ikinci olarak broşür etkinliklerinin olacağını açıklayarak, “Hiçbir anne ‘benim çocuğum yapmaz’ demesin. Bu broşürde ebeveynleri uyaracağız ve hangi belirtileri görürlerse alarm durumuna geçmeleri gerektiğini vurgulayacağız maddeler halinde, bu broşürleri dağıtan arkadaşların üzerinde ‘maddeye değil hayata bağlan’ tişörtleri olacak. İzmir'in tamamında 30 ilçede gönüllü arkadaşlarımız kapıları çalacak ve ebeveynlere bu broşürleri dağıtacak” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDE OLACAKLAR

Bir diğer etkinliğinde koçluk programlarının olduğunu belirten Kırkpınar, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle en riskli bölgelerde eğitim alan kardeşlerimizi 10’ar 15’erli şekilde. Bu konuda gönüllü ve eğitimli arkadaşlarımıza adeta zimmetleyeceğiz. Sonuç olarak uyuşturucuyu bir ruhsal ve psikolojik yalnızlığında yol açtığı bir şey. Dolayısıyla yaşam koçluğu yapacaklar, sürekli onlarla iletişim halinde olacaklar, sıkıntılarını paylaşacaklar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.