TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın muhtar isyan etti

İzmir'in Dikili İlçesi, Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı dahil ilgili tüm kurumlara başvurmasına rağmen, mahallerine gelen mektupların dağıtılmayıp, muhtarlık binası ve kahvehaneye bırakılmasını engelleyemediğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2014 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın muhtar isyan etti

Dikili'nin 400 hane, 1077 nüfuslu Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş, gelen postaların adreslere dağıtılmayıp, muhtarlık binasına bırakılmasından dertli. Muhtarlıkta yığılan postaların zamanında sahiplerine ulaşmaması nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirten Muhtar Maraş şunları söyledi: “Son yerel seçimlerden sonra mahalleye dönüştürülen köyümüze gelen mektuplar yıllardır kahve köşelerine bırakılıyordu. Malum herkes kahveye gidip mektubunu arayamaz. Geçen 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından göreve gelince, mektupların muhtarlık ya da kahveye bırakılmayıp adreslere dağıtım yapmasını istedim. Ancak bir türlü bunu sağlayamadım. Muhtarlık gelen postalarla, mektuplarla doldu. Bu konuda Dikili PTT ile görüştüm. Müdür yoktu, vekili ile konuşma imkanım oldu. Köylerdeki mevzuat gereği mektupların mümkün olan bir noktaya götürülüp bırakıldığını söyledi. Bunun üzerine ben de seçim sonrası köyümüzün artık mahalle olduğunu hatırlatıp, mektupların dağıtılmasını istedim. Ama maalesef iyi bir yaklaşım ile karşılaşmadım."

BAKANLIĞA, KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE

Buradan sonuç alamayınca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na İzmir PTT Dağıtım Başmüdürlüğü'ne ve Kaymakamlığa dilekçe verdiğini anlatan Muhtar Maraş, “Bakanlıktan gelen yazıda herkesin mektubunun evine dağıtılması gerektiği açıkça yazıyor. Fakat halen mektuplarımız, adreslerine dağıtılmıyor" diyerek, tepkisini dile getirdi.

KOCAOĞLU'NUN TELGRAFI BİR HAFTA SONRA ULAŞTI

Gelen postaların içinde uyarı mektupları, bankalarla veya davalarla ilgili bildirimler de olabildiğini belirten Muhtar Neslihan Kutlu Maraş sözlerini şöyle sürdürdü: “Postalar zamanında eline ulaşmadığı için ödeme günlerini ya da dava günlerini kaçırıp zarar görebilenler oluyor. Örneğin 1- 3 Ağustos tarihleri arasında Bademli'yi tanıtmak amaçlı 'Çevreme Dokunma Festivali' düzenlemiştik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 1 Ağustos 2014 tarihinde 19.30'da şahsıma verilmek üzere bir telgraf göndermişti. Saatli gönderilen bu telgraf PTT tarafından 8 Ağustos 2014 tarihinde bana ulaştırıldı. İsteğim Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın mevzuatına göre, her ailenin kendi mektuplarının evine teslim edilmesidir. Vatandaşın bu konudaki mağduriyeti önleninceye kadar ve mektuplar evlere dağıtılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğim." (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.