TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Zübük” geçerliliğini yitirmedi

Nedim Saban’ın sahneye uyarladığı “Zübük” karakterini canlandıran tiyatrocu Tuna Orhan ile oyun hakkında konuştuk. Orhan, “50’lerden bugüne pek bir şey değişmedi. Şekil değişir, kıyafetler değişir ancak içerik değişmez” diyerek “Zübük” adlı eserin geçerliliğini yitirmeyen bir eser olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2014 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Zübük” geçerliliğini yitirmedi

ERAL AYTEMİZ

Nedim Saban’ın sahneye uyarladığı Aziz Nesin romanı “Zübük” İzmir’de izleyici ile buluştu. Müzikal komedi olarak izleyicilerden tam not alan “Zübük”  karakterini tiyatrocu Tuna Orhan canlandırıyor. Tuna Orhan ile “Zübük” ve yeni çalışmaları hakkında konuştuk.

HER DÖNEMİN ESERİ

Bir Aziz Nesin romanı olan “Zübük”ün her dönemin eseri olduğunu dile getiren Orhan, “Bu oyun 2016 buçukda geçiyor. 50’lerde yazılmış bir roman olmasına rağmen bugün okuyucu okuduğunda günü görebiliyor. Eserin değerli olmasının sebebi de bu. O dönemde meşhur olmuş sonra da geçerliliğini yitirmiş bir eser değil. Hala aynı şeyleri görüyoruz. 2016’da da 2020’de de zaten böyle olacakmış gibi bir durum var. Karamsar yaklaşmıyorum ama 50’lerden bugüne kadar pek birşey değişmedi. Şekil değiştirdi, kıyafetler değişti ancak içerik değişmedi” şeklinde konuştu.

ORHAN’DAN İLK ALBÜM

Aynı zamanda oyunun müziklerini de yapan Orhan, önümüzdeki günlerde piyasada yer alacak albümünü de müjdeledi. Söz ve müzikleri kendine ait olan müzik albümü çıkınca İzmir’e daha sık geleceğini de belirten Orhan, “Müziğe de tiyatroya da aynı zamanda başladım. İkisi de mesleğim. Bundan sonraki süreçte de ikisini birlikte sürdüreceğim” dedi.

TUNA ORHAN KİMDİR?

Hem devlet hem de özel tiyatroda 1983 yılından beri tiyatro yapan Tuna Orhan, Elveda Rumeli ve Yalan Dünya adlı televizyon dizilieri ile televizyon seyircisi ile buluştu. Meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu’nda başlayan Orhan, “Hokkabaz” filminde Cem Yılmaz ile başrol oynayarak, 18. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ödül aldı. 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.