TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berkin için yürüdüler

CHP İl Gençlik Kolları ve Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları, Berkin Elvan davasından bir sonuç alınamamasını protesto etmek için Karşıyaka Çarşı’da yürüyüş düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2014 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Berkin için yürüdüler

DAVUT İPEK - Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları ve CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları, Berkin Elvan davasının ilerlemesi fakat bir sonuç alınamamasını protesto etmek amacıyla CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın önüne yürüdü. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse’nin de katıldığı yürüyüş, sağanak yağmura rağmen devam etti. Çevrede toplanan vatandaşların da alkışlar ve sloganlarla destek verdiği yürüyüşte konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız şunları söyledi: “Bugün bu sağanak yağmur dolayısıyla yürüyüşümüzü iptal edeceğimizi düşünen başta emniyet mensupları olmak üzere herkesi şaşırttık. Berkin Elvan davası hepimizin davasıdır. Birçok bakanın tanıdıklarıyla ilgili davalar ayıklanarak anında çözüme kavuşturulurken, Berkin Elvan davası aylardır raflarda çürümeye bırakılmıştır. Bu davayı kendi davası gibi gören ve bizleri yürüyüşümüzde yalnız bırakmayan tüm Cumhuriyet Halk Partisi gençliğine teşekkür ediyorum.”

“DOSYALAR BİZDE”

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı önünde konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, çevreden kendilerine destek veren vatandaşlara da teşekkür etti. Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ise ellinde bulunan sembolik dosyaları yere atarak şöyle konuştu: “Berkin Elvan’ın dosyalarını hala bulamadılar mı? Gelsinler ve baksınlar. İşte, dosyalar bizim elimizde. Onlarca bakanın oğullarıyla ilgili dosyaları son derece titizlikle ayıklayıp, davalarını en kısa sürede çözüme kavuşturan yetkililer, aylardır Berkin Elvan davasının dosyalarını bulamıyor mu? Buna hiçbirimiz inanmıyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak, bu işin peşini bırakmayacağımızı buradan duyurmak istiyoruz. Ayrıca kendisini sanatçı zanneden Yavuz Bingöl’ün de gerçek yüzünün ortaya çıkmasını gençlerimiz tepkiyle karşılamıştır. Sanatçı, halkın yanında olandır, olaylara objektif bakabilendir.” Yürüyüş yapan grup, konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.