TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtarlardan organ bağışına tam destek

İzmir’de görev yapan köy ve mahalle muhtarları organ bağışı kampanyası destek verecek. 25 Aralık’ta Tepekule Kongre Merkezi’nde İzmir Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri toplantıya katılacak muhtarlara organ bağışı konusunda bilgi verecek. İzmir’de görev yapan muhtarların kendilerinin de katkı sağlayacağı kampanya, aynı zamanda mahalle sakinlerine de bu bilgileri aktaracak

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2014 05:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muhtarlardan organ bağışına tam destek

HAMZA GÜL

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Hakan Bayrakçı ile Ege Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Konak Sümer Mahallesi Muhtarı Ayşe Taylan Sağlık Müdürlüğü’nde bir araya gelerek 25 Aralık’ta yapılacak toplantının son düzenlemeleri üzerinde çalıştılar. Dr. Hakan Bayrakçı, 25 Aralık’ta Tepekule Kongre Merkezi’ndeki toplantıya İzmir’de görev yapan bütün muhtarların katılımlarının beklendiğini ve bu toplantı ile organ bağışı gibi insanlık açısından son derece önemli olan bu konunun muhtarlara sunulmasının çok yararlı olacağına dikkat çekerek, “Bu toplantının yerini bilerek Tepekule Kongre Merkezi seçtik. Çünkü buraya İZBAN ve ESHOT’la bir çok noktadan erişim oldukça kolay. Biz burada muhtarlarımıza organ bağışının yararlarını anlatarak, onların de bu bilgileri mahallelerinde ve köylerinde vatandaşlarla paylaşmasını umuyoruz. Çünkü muhtarı bu konuda ne kadar bilgilendirirsek vatandaşı da o kadar bilgilendirmiş olacağız. Çünkü muhtar mahallesinde ve köyünde bir anlamda o bölgenin kanaat önderi konumundadır. Sözlerine itibar edilir. En azından muhtarımız ‘Ben organlarımı bağışladım’ diye kendinden örnek verirse mahalle sakinlerinin de bir çoğunun tereddütsüz bu kampanyaya katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

MUHTAR BU KAMPANYAYI UÇURUR

Muhtarların organ bağışı konusunda bilgi sahibi olmalarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Bayrakçı’yı ziyaretinde konu hakkında düzenlenecek toplantının tüm Türkiye’ye örnek olacak bir toplantı olacağını belirterek, “Bu toplantıya katılan muhtarlarımız bu toplantı süresince bir çoğu örnek davranış sergileyerek organ bağışına destek olacaklardır. Kendi organları bağışlayan muhtarımızın bu kampanyayı mahallesinde anlattığını göz önüne aldığımızda bu kampanyada ne kadar büyük bir katkı sağlayacağımız kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Çünkü muhtar bir konuya inandı mı, kesinlikle önce kendi ailesini sonra azalarını ve ardından da mahalle sakinlerini bu konuda ikna eder. Mahalle sakinleri bu konuda muhtarlarının söylediğine inanır, çünkü muhtar bir anlamda o mahalle sakinlerinin eli gözü kulağı olarak vatandaşla devlet arasında en sağlam köprü görevi yapar. Muhtarlık müessesesi kurulduğu günden itibaren devletle vatandaş arasında en sağlam ve güvenilir köprülerden birisi olmuştur. Şimdi Sağlık Bakanlığımızın bu organ bağışı kampanyasına Ege’den sağlayacağı katkı tüm Türkiye’ye örnek olacaktır.  İnanıyorum ki 25 Aralık’ta yapacağımız toplantıda bile yetkilileri şaşırtacak kadar bir sayıda organ bağışı muhtarlarımızdan gelecektir” diye konuştu.

TOHUMLAR SİMAV’DA ATILMIŞTI

 

 

 

 

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen organ bağış kampanyasına destek sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyeleri bir araya geldi. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyeleri toplantıda sonunda organ bağışı için düzenlenecek kampanyalara tam destek verme kararı aldı.

ANLAŞMA NAKİL BEKLEYENLERİ SEVİRDİRDİ

Ege Bölgesi Organ Nakli Koordinatörü Bediha Türkyılmaz, “Simav'da muhtarlarımızla vardığımız anlaşma Türkiye'de organ nakli bekleyen 30 bin kişiye umut ışığı olacaktır. Organ nakli bekleyen 30 bin kişinin 20 bini böbrek, 400 kadarı kalp, 3 veya 4 bin kadarı da kornea nakli bekleyen vatandaşlarımız, organ nakli konusunda muhtarlarımızın bize destek vaadinde bulunmaları bizimle birlikte 30 bin kişiyi de sevindirmiştir” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE PROTOKOL İMZALANACAK

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, “Türkiye'nin muhtarları olarak organ nakli kampanyasına gönüllülük esasına göre tam destek vereceğiz. İzmir İl Sağlık Müdürümüz ve Ege Bölgesi Organ Nakli Koordinatörümüz ile Simav'da anlaşmaya vardık. Bu anlaşmamızı yakında bir mutabakat metnine dönüştürerek Sağlık Bakanlığı ile resmi protokol imzalayacağız. Ancak biz organ bağış kampanyasına desteğimizi Simav'dan tüm Türkiye'ye ilan ediyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.