TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu yazın ayakkabıları Fuar’da sergileniyor

İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda bu sene 37’nci kez düzenlenen Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’na ilgi oldukça yoğun. Bizler de bu seneki fuarın konuklarıyla görüştük ve stantları sizler için gezdik  

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2014 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu yazın ayakkabıları Fuar’da sergileniyor

 

DAVUT İPEK – TANER UYANIKER

 

İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda bu sene 37’nci kez düzenlenen Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’na ilgi oldukça yoğun. Bizler de bu seneki fuarın konuklarıyla görüştük ve stantları sizler için gezdik. Fuarın bu seneki konuklarından Gaspara firması her sene olduğu gibi bu sene de fuardaki yerini aldı. Yaz ve kış olmak üzere tüm fuarlara eksiksiz katılım gösteren Gaspara’nın merkezi Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde bulunuyor. Gelin ayakkabıları üretimi yapan firmanın stant yetkilileri fuara ilginin bu sene çok yüksek olmadığını belirtti. Haftasonunun gelmesiyle beraber fuara olan ilginin artış göstereceğini ümit ettiklerini belirten yetkililer, fuarı ziyaret eden tüm konukları stantlarına davet ediyor.

 

GP İLK KEZ FUAR’DA

Fuara ilk kez katılan GP Collection, fuarın en çok ziyaret edilen stantlarından biri olarak gözümüze çarpıyor. Firmanın yetkilisi Ahmet Polatoğlu, fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Fuara gösterilen yoğun ilginin kendi stantlarına da yansıdığını söyleyen Polatoğlu, “Biz bayan ayakkabısı üreticisiyiz. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde bulunan merkezimizde imalat ve toptan satış işlemlerini yapıyoruz. 10 yıllık bir firma olmakla beraber gerçekleştirdiğimiz üretim aşamalarında köklü bir firma kapasitesiyle çalışıyoruz. Fuarı ziyaret eden tüm katılımcıları standımıza bekliyoruz” dedi.

 

YAZ KIŞ FUAR’DALAR

Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’na devamlı katılan firmalar gözümüze çarpıyor. Bunlardan bir tanesi de bu fuara on yıldır katılan Taşpınar firması. Firmanın stant yetkilisi Hakan Türkoğlu, gazetemize şu demeçleri verdi: “On yıldır yaz ve kış sezonları olmak üzere tüm fuarlara katılıyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl fuara katılım daha fazla. Yirmi beş yıldır ayakkabı sektöründe aktif bir firma olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Merkezimiz Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde bulunuyor. İmalat çalışmalarımızı bayan ayakkabıları üzerinden yürütüyoruz. Fuara katılımın hafta sonu olması sebebiyle bugün ve yarın daha yoğun olmasını bekliyoruz. Ayrıca fuarı ziyaret edecek olan tüm konukları standımıza da bekliyoruz.”

 

FİLO DONNA FUAR’DA YERİNİ ALDI

Ayakkabı sektöründe sekizinci yılını dolduran Filo Donna firması da Işıkkent merkezli olarak çalışmalarına devam ediyor. Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki diğer birçok firma gibi toptan satış yapan firma bayan ayakkabısı sektöründe adından sıkça söz ettiriyor. Fuara yaz ve kış sezonları olmak üzere iki kez katılan Filo Donna’nın stant yetkilisi İsmail Duygun, fuara katılımın iyi olduğunu, fakat beklentilerinin daha fazla olduğunu söyledi. Fuar ziyaretçilerinin fuardaki stantlarını da ziyaret etmeleri hususunda tavsiyede bulunan Duygun, “Ayakkabı sektöründe özel çalışmalarımız oluyor. Özel üretim ayakkabılar birçok firmada olduğu gibi bizim bünyemizde de mevcut. Çalışmalarımızı son derece titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz. Standımıza gösterilen ilgiden memnunuz. Fuar ziyaretçilerini standımızı gezmeye davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

“İMALATTA İZMİR DÜŞÜŞTE”

Ayakkabı sektörünün deneyimli firmalarından biri olan Ünal Özer de Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’na katılım gösterdi. 34 yıllık bir sektörel deneyimi olan ve firmaya ismini veren Ünal Özer, fuardaki yoğunluğun daha fazla olmasını beklediklerini söyledi. Ankara ve İstanbul’da merkezleri bulunan firma, yaklaşık yedi aydır İzmir’de de faaliyet gösteriyor. İzmir’deki fuarlara olduğu gibi İstanbul ve Ankara’daki fuarlara da katılım gösterdiklerini belirten Özer, “Biz yaklaşık yirmi beş yıldır fuarlara katılım gösteriyoruz. Genelde İstanbul fuarlarına katılıyoruz. Bayan ayakkabısı üzerine yaptığımız imalatlarımızı aynı zamanda ihraç da ediyoruz. Ben İzmir’in ayakkabı imalatında özellikle son dönemlerde bir düşüş yaşadığını düşünüyorum. Bunun aksine Konya ve Gaziantep ise ayakkabı sektöründe önemli bir ivme kazanmaya başladı. Tabi bu durumda son dönemlerde Uzakdoğu pazarından ithal edilen ürünlerin de etkisi vardı. Nihayet bu durum artık normale dönmeye başladı. Uzakdoğu piyasasının yavaş yavaş buralardan elini çekmesi, ayakkabı sektörünün daha da hareketlenmesini sağlayacaktır. Sektörün geleceğinden umutlu olduğumu söyleyebilirim. Ayrıca bu seneki Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’nı ziyaret eden veya edecek olan herkesi standımıza da bekliyoruz” dedi.

 

MELİSA MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’nın bu seneki bir diğer konuğu ‘MELİSA’. Merkezi Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde bulunan MELİSA, fuarda henüz yeni sayılabilecek bir katılım aşamasında. Fuara ikinci kez katılım gösteren MELİSA firması, bayan ayakkabı üretimi yapan bir firma olarak faaliyetlerine devam ediyor. Firmanın yetkilisi Ekrem Değirmen, firma ve fuarla ilgili şunları söyledi: “Biz MELİSA olarak on bir yıllık bir firmayız. Bu fuarın yaz ve kış sezonlarına katılım göstermeye çalışıyoruz. Merkezimizde imalatın yanı sıra toptan satış işlemlerini de gerçekleştiriyoruz. Fuarın yenisi olarak şunları söyleyebilirim ki fuara katılım iyi, ama daha fazla olmasını temenni ediyoruz. Fuara katılım gösteren tüm konukları standımıza bekliyoruz.”

 

FUAR’IN MÜDAVİMİ ‘KİNDER’

Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’na bu sene genel olarak bayan ayakkabısı firmaları katılım gösteriyor. Fakat her sene olduğu gibi fuarda sınırlı sayıda da olsa çocuk ayakkabısı firmaları da yok değil. Bunlardan bir tanesi olan Kinder’in stant yetkilisi Murat Hançer, fuar hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle anlattı: “Kırk yıllık bir birikime sahip olan firmamız, yirmi beşinci kez fuara katılıyor. Katılım önceki yıllarla hemen hemen aynı. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde bulunan iş yerimizde çocuk ayakkabıları imalatı yapıyoruz. Fuara katılmamızın en büyük nedeni, normal müşterilerimizin olmasının yanı sıra, fuar müşterilerimizin de fazla olmasıdır. Ayakkabı fuarlarına katılım gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Bu tür organizasyonların ayakkabı sektörüne bir değer kattığını düşünüyorum. Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’nı ziyaret eden tüm konuklarımızı kendi standımıza da bekliyoruz.”

 

ON BİR YILDIR FUARDALAR

Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’nın bu seneki bir diğer konuğu ‘TANIL’ firması. Sektörde kırk yıllık bir deneyime sahip olan firma, bu tür organizasyonlara katılma hususunda son derece hassas davrananlardan. TANIL firmasının yetkilisi Mustafa Tanıl, fuarla ilgili görüşlerini bizlerle paylaştı. Tanıl, “Fuara on bir yıldır katılım gösteriyoruz. Şu ana kadar katılımın çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Ama hafta sonunun gelmesiyle bir artış olacağını tahmin ediyorum. Bugün ve yarın fuar ziyaretçilerinin sayısında bir artış olacaktır. Biz İzmirli bir firmayız. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde bulunan merkezimizde toptan satış işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Katılım gösterdiğimiz tek fuar bu değil aslında. Ayakkabı sektörüne dair birçok fuara katılmak istiyoruz. Firma olarak İstanbul’da düzenlenen fuarlara da katılım gösterdik. Orada da güzel bir ilgiyle karşılaşmıştık. Sektöre dair hemen her fuara katılım göstermek istiyoruz elbette. Bundan sonra da katılmaya devam edeceğiz. Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’nı ziyaret edecek olan tüm misafirleri standımızı görmeye davet ediyoruz” dedi.

 

KÖKLÜ BİR FİRMA

Ayakkabı sektöründe deneyim denince akla ilk gelen firmalardan bir diğeri de ‘Bay Haldun’ firması. Erkek ayakkabısı kapsamında fuara katılan az sayıdaki firmalardan biri olan Bay Haldun’un yetkilisi Ayberk Güzel, “Yirmi beş yıllık bir firmayız. Ayakkabı sektörüne yeni bir soluk getirme hususunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Firmamızın uzmanlık alanı erkek ayakkabılarıdır. Bu konudaki çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Fuarın yabancısı değiliz. Yaklaşık sekiz yıldır katılım göstermiş olduğumuz fuara ilginin iyi olduğunu düşünüyoruz. Firmaların fuara katılma amaçları farklı farklı olabilir. Bizim bu fuara katılma amacımız daha geniş kitlelere ulaşmak ve yeni müşterilerle bağlantı kurabilmek. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’na katılım gösterdiğimiz gibi İstanbul fuarlarına da katılıyoruz. Sadece yurt içinde bulunan fuarlara değil

Yurt dışındaki fuarlara da katılmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Örneğin bu sene Milano’da düzenlenecek olan fuara da katılmak istiyoruz” diye konuştu.

 

 

GAZİANTEP’TEN HOLLYWOOD’A

İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’na bu sene katılım gösteren birbirinden ilginç firmalar var elbette. Fakat bizce bunlardan en dikkat çekeni YEMENİCİ HAYRİ USTA’nın açmış olduğu stant. YEMENİCİ HAYRİ USTA firması, yemeni kültürünü tabiri caizse küllerinden yeniden doğuran bir çalışma yürütüyor. Ülkemiz genelinde bakıldığında artık kullanılmayan yemeninin bugün popülerlik kazanmasına öncülük etmiş olan firma, Hollywood’a da hizmet veriyor. Şimdiye kadar Truva’dan 300 Spartalı’ya kadar birçok sinema filmine de ürün vermiş olan firma, sektördeki konumu itibariyle kendini hemen belli ediyor. Firmanın 82 yaşındaki emektar çalışanı Mehmet Sağır Ekmekçi, gazetemize şu demeçleri verdi: “Ben altmış beş yıldır bu işi yapıyorum. El işçiliğinin son derece önemli olduğunu biliyoruz.  Her ne kadar günümüzde bu işin çok yapıldığını ya da revaçta olduğunu göremesek de tarihin derinliklerine ışık tutan bir kültür olduğunu söyleyebiliriz. Yemeni adını Yemen’den gelmesi dolayısıyla bu beldeden almış. Son derece sağlıklı bir ayakkabı türüdür. Biz bu yemenileri yaparken dört tane hayvan derisini kullanıyoruz. Ayakkabıların tabanında manda derisi, yüz kısmında keçi ve dana derisi, iç kısmında ise koyun derisi kullanıyoruz. Yaptığımız ayakkabılar insan sağlığı korur niteliktedir. Bu konu dünya düzeyinde biliniyor. Bizler birçok ünlü isimle de çalıştık. Truva, 300 Spartalı, Harry Poter gibi birçok sinema filmine yemeni veya çizme gibi ürünler yapıp verdik. Hatta Truva filminde Brad Pitt’e yaptığımız ayakkabılar için bize teşekkür edildi. Bizzat Brad Pitt’in kendisi ona yaptığımız ayakkabılar için bir fotoğrafını imzalayıp bize göndermişti. Türkiye’yi bu konuda dünyanın birçok yöresinde temsil ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm fuar ziyaretçilerini standımıza bekliyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.