TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğlence mekanlarına yılbaşı denetimi

İzmir’in gözde semti Alsancak’taki eğlence mekanları yılbaşı öncesi geniş kapsamlı bir denetimden geçti

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2014 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yürütülen denetimlere; Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yanı sıra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Konak Toplum Sağlığı Merkezi ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan ekipler de destek verdi. Üç gün süren gece denetimlerinde çoğu bar ve içkili kafeterya olmak üzere toplam 108 işletme denetlendi. Gece yarısına kadar süren denetimlerde; işletmelerin ruhsatları, içki satış belgeleri, bandrolleri, son kullanma tarihleri, fiyat listeleri kontrol edildi. Hijyen ve sağlık koşullarına uygunluklarına da bakılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilenlere ceza kesilirken, vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

KAÇAK İÇKİYE GEÇİT YOK
Eğlence mekanlarının yoğunlukta olduğu Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Gazi Kadınlar ve Muzaffer İzgü sokaklarında akşam saatlerinde başlayan denetimlerde ruhsatsız faaliyet gösteren işletmeye rastlanmazken, ekipler kaçak içki servisinin önüne geçmek adına alkollü içkilerin bandrollerini de kontrol etti. İzmirlilerin yeni yıla huzurlu ve güvenli bir ortamda girmeleri adına yürütülen uygulamada işletme sahiplerini kaçak içki konusunda uyaran yetkililer, daha duyarlı olmalarını istedi.

DUMANSIZ HAVA DENETİMİ
Ortak yürütülen denetimlerde 'Dumansız Hava Sahası' kontrolleri de yapıldı. Kapalı alanlarda tütün kullanma yasağına muhalefet ettiği tespit edilen beş işletmeye Konak Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerince para cezası kesildi. Üç gün boyunca gece sürdürülen denetimlerde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de 14 işletmeye kayıt yaptırmadığı için, 3 işletmeye de son kullanma tarihi geçmiş ürün kullandığı için toplam 22 bin 600 lira para cezası kesti. Kamu birimleri arasında işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan çalışmada İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de bin 954 ürünü denetledi. Yapılan incelemeler sonunda toplam 12 bin 170 lira özel usulsüzlük cezası verildi.

UYMAYANLARA SÜRE VERİLDİ
Yapılan denetimler sırasında; işletme sorumlularına ve çalışan personele de hijyen kuralları, saklama koşulları, soğuk zincir konusunda bilgilendirme yapıldı. Hijyen ve saklama koşullarına uymayan işletmeler ile atık yağ sözleşmesi olmayan 45 işletmeye uyarıda bulunulurken, 38 işletmeye de eksikliklerin giderilmesi için ek süre verildi. Öte yandan denetimlere Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Bozkurt da eşlik etti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.