TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Veli Kavlak’ın başarı öyküsü

Beşiktaş'ın UÇAN KARTAL'ı 3 yıl önce Rapıd Wıen'den bedelsiz transfer edilmiş kendisine 750 bin Euro verilmişti. Şimdi yeni sözleşmesinde yıllık ücreti yaklaşık 3 katı olacak

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2014 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Veli Kavlak’ın başarı öyküsü

Başkan Demirören, Viyana-İstanbul yolunda bugünlerin yıldız oyuncusunun alınışını su sözlerle açıklamıştı:

 

"VELİ'Yİ BEĞENDİK ALIYORUZ ARKADAŞLAR"

 

Aslında transferi de futbolcu gibi çok çabuk mesafe katetmişti. 1995'te birdenbire Avusturya'nın Post Wıen takımında futbola başlamasıyla, Austira Wıen'e geçişi, ardından kendisini izleyen Rapıd Wıen'e imza atışı hepsi biranda olmuş. Yani dokuz yaşını bitirip 10'uncu yaşına girerken alt yapı ile tanışan Veli Kavlak daha sonra hızla başarı merdivenlerini çıkma başarısı göstermiş. U-16 takımından başlayıp, Avusturya Milli Takımı'na yükselişi ise yine çabucak gerçekleşmiş. Ocak 2005'te Rapıd Wıen A takımına yükselen 3 Kasım 1988 doğumlu Veli Kavlak'ın burada da hızlı bir tempo ile yükseliş kaydettiğini görmek mümkün. Aynı sezon ilk kez Rapıd formasını A takımda giyen Kavlak takımında 16 yaşında forma giyen en genç futbolcu olma özelliğini de taşımış.

 

RAPID WIEN-BEŞİKTAŞ MAÇINDA GOLÜ ATTI TALİHİ DEĞİŞTİ

 

30 Eylül 2010 tarihinde dönemin Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören kalabalık bir medya ve yönetici topluluğu ile Rapıd Wıen maçı için Viyana'ya adeta bir çıkarma yapar. Siyah-Beyazlılar Avrupa Kupaları'nda yine başarılı sonuçlar almaktadır. Maçı Beşiktaş, Bobo ve Holosko'nun golleri ile 2-1 kazanır. Rapıd'ın tek sayısı ise Veli Kavlak'tan gelir. Maç bittikten sonra Viyana'nın Dünya'ca ünlü Zacher Oteli'nde gece yarısında sonra hararetli bir toplantı başlar. Başkan Demirören ve dönemin Teknik Direktörü Bernd Schuster, Veli'nin Beşiktaş'a yararlı olacağı ve mutlaka alınması konusunda fikir birliğine varır. Hatta Demirören İstanbul'a dönüş yolculuğunda müjdeyi verir, "Veli beğendik, alıyoruz arkadaşlar". Peki kimdir bu Veli. Birdenbire nereden çıkmıştır. İşte o hikaye. Demirören'in o yıl için Beşiktaş'a yaptığı en hayırlı transferdi. Tanju Kayhan ile birlikte alındı.

 

SCHUSTER GİDER, VELİ GELİR

 

Teknik Direktör Schuster'in başarılı bir tablo çizememesi ile gönderilmesi, yerine Tayfur Havutçu'nun ve Portekiz'li Carvalhal'ın gelişi ile 3 Temmuz sürecinin patlak vermesi bir olur. 27 Mayıs 2011'de Beşiktaş, 750 bin Euro karşılığında Veli Kavlak ile sözleşme yapıldığını borsaya bildirir. 3 Temmuz'da Şike süreci başlar. Teknik Direktör Havutçu, kampta iken İstanbul'a ifade vermek üzere gelince tutuklanır. Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Portekiz'li Carvalhal olmuştur. Portekizli takımın başına gelir ama kimseyi tanımamaktadır. Veli ilk kez Beşiktaş formasını 2011-12 sezonunda Eskişehirspor maçında giyer. Hem de Necip ve Fernandes ikilisi ile birlikte oynar. Giyiş, o giyiştir artık. 30 maçın 26'sında ilk onbir çıkar. Beşiktaş'ın değişmezi olmuştur. 9'uncu haftada ise ilk resmi golü Orduspor'a karşı atar. Sonraki sezonda hocası Samet Aybaba'dır. Onun döneminde de başarıdan başarıya koşar.

 

AYBABA, "BİRGÜN SORDUM YORULUYOR MUSUN DİYE!!"

 

Samet Aybaba, Veli'yi öve öve bitiremez ve bir gün koşmaktan yorulmak nedir bilmeyen futbolcusuna espri ile karışık sorar, "Hiç yorulduğun oluyor mu?". Veli hocasına ne diyeceğini bilmez ama şöyle der, "Memnun değil misiniz!"

 

BİLİÇ DÖNEMİNDE TAVAN YAPTI

 

"Ama Biliç zamanında artık iyice sivrilmiştir. Avrupa Lig'inde ve Süper Lig'de Veli Kavlak, Beşiktaş'ın armadası olmuştur. Trabzonspor maçında attığı golle zirve yapan Veli, Avusturya vatandaşı olup, halen Avusturya Milli Takımı'nda ilk onbir oynamaktadır.

 

AVUSTURYA MİLLİ TAKIMI'NDA NELER YAPTI ?

 

Veli Kavlak, Avusturya U-16 formasını 2, U-17 formasını ise 18 kez giydi. U-17'de ayrıca 7 gol kaydetti.

2005'te Avusturya U-19 forması giymeye başladı. 2006'da Polonya'da düzenlenen Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası'nda Avusturya kadrosunda yer aldı. Yarı finale yükselen Avusturya, o senenin şampiyonu İspanya U-19'a elendi. Kavlak, 4 maçta da ilk 11'de forma giyip, 3'ünde 90 dakika forma giydi.

2006'da Avusturya U-20 forması giymeye başladı. 2006'da U-19 olarak Dünya Kupası'na katılmayı hak eden kadroda yer alan Kavlak, 2007'de Kanada'da düzenlenen FİFA 20 Yaş Altı Şampiyonası'nda Avusturya kadrosunda yer aldı. Kavlak, grup maçlarından sonraki bütün maçlarda oyundan alınmadan oynadı.

21 Ağustos 2007'de oynanan bir hazırlık maçıyla Avusturya U-21 forması giymeye başladı. U-21 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 8 maçın 5'inde 90 dakika oynayan Kavlak, takımının eleme grubu birincisi olmasında yardımcı oldu. Play-off'lar Finlandiya ile iki maç yapan Avusturya, ikinci maç 90. dakika gol yedi ve maç uzatmalara gitti. Penaltılara giden maçta Kavlak, penaltısını gole çevirse de kaybedip, turnuvaya katılamadılar. U-21 formasında tek golünü Litvanya'ya bir hazırlık maçında attı.

24 Mart 2007'de ilk kez Avusturya Milli Takım formasını giydi. Gana ile oynanan hazırlık maçında 72. dakikada Roland Linz'in yerine oyuna girdi. 2010 Dünya Kupası elemelerinde de iki maçta milli takım forması giydi.

 

2.5 MİLYON EURO OLDU

Bu sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Veli ile Beşiktaş Yönetimi Ocak ayında mukavele yenilemek için tekrar masaya oturacak. Ancak bu kez kendisine teklif edilecek rakamın 2.5 milyon Euro civarında olması bekleniyor. Yani Veli 3 yılda 3 kat sözleşme bedelini artırmıştır.

 

(DHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.