TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İlla ölüm mü gelsin?”

Kosova Mahallesi’nde belediye otobüslerinin son durağı olarak kullanılan alanda araçların viraj aldığı bölüm için hala bir koruma önlemi alınmadı

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İlla ölüm mü gelsin?”

DAVUT İPEK

Kosova Mahallesi’nde belediye otobüslerinin son durağı olarak kullanılan alanda araçların dönüş aldığı bölüm için hala bir koruma önlemi alınmadı. Defalarca dile getirilmesine rağmen önlem alınmayan alan, araçların en yoğun geçtiği yerde bulunuyor. Belediye otobüslerinin son durağı olan ve her gün yüzlerce aracın geçmek zorunda kaldığı yolun uçurumdan farkı kalmamış durumda. Hiçbir koruma önleminin alınmadığı yol, her an büyük bir kazaya davetiye çıkarıyor. Kosova Mahallesi Muhtarı Reşit Gezginci, durumu defalarca yetkililere ilettiklerini fakat kendilerine hala bir çözüm önerisi sunulmadığını belirtti. Bölgede çok sayıda kaza meydana geldiğini de söyleyen Gezginci, “Buradan bir otobüs virajı alamayıp yuvarlansa Yeşildere’ye kadar kimse durduramaz. Özellikle buraya yeni bir şoför verildiği zaman bu tür vakalar yaşanıyor. Şoförler bölgeyi iyice tanıyana kadar tabiri caizse kelle koltukta iş yapıyorlar” dedi.

BÖYLE NEREYE KADAR?

Bölgede yaşanan bu olumsuzluğun yeni olmadığını söyleyen Muhtar Gezginci, defalarca belediyelere dilekçe gönderdiğini, fakat ne Büyükşehir Belediyesi’nden ne de Konak Belediyesi’nden hizmet alamadıklarını da sözlerine ekledi. Bölgede yaşanan bu tehlikeli durumdan mahalle halkı da son derece şikayetçi. Sadece belediye otobüslerinin değil, şahsi araçların da viraj alırken ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin olaya artık bir an önce el atmasının gerektiğini söyledi. Sabırlarının kalmadığını da belirten bölge halkı, “Artık burada kaza yaşanmasını istemiyoruz. Gerekli önlemler şimdiye kadar neden alınmıyor? İlla ki birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Burada bulunan bu yolun ne kadar tehlikeli olduğunu göremiyorlar mı?” dedi.

“TOPU BİRBİRLERİNE ATIYORLAR”

Söz konusu sorunu gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gerekse Konak Belediyesi’ne ilettiklerini belirten Reşit Gezginci şunları da kaydetti: “Bu konuyu dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Sorunlarımıza bir çözüm üretilene kadar haykırmaya devam edeceğiz. Artık hem Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Konak Belediyesi’ni göreve çağırıyoruz. Çünkü hangisine gidip sorunumuzu bildirsek topu birbirlerine atıp duruyorlar. Böyle hizmet anlayışı olmaz. Vatandaşların yüzlerine bakacak halimiz kalmadı. Burada yaşayan insanların hizmet almaya hakları yok mu? Bu yolun akıbeti ne zaman feraha çıkacak? Yazıktır, günahtır. Buradan geçen belediye otobüslerinin yarısı yolun dışında yani bildiğin uçurumun üzerinde gidiyor. Bir yuvarlansak Yeşildere yolunu boylayacağız. Belediye otobüsünün Yeşildere’ye kadar yuvarlanmasını mı bekliyorlar? İnsanlar canlarından olduktan sonra mı hizmet verecekler? Artık yeter!”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.