TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

84 yıldır hiç unutmadık

Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, şehit edilişlerinin 84. yılında Menemen’de düzenlenen törenlerle anıldı. Yıldıztepe’deki tören öncesinde “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü”ne sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
84 yıldır hiç unutmadık

Yıldıztepe’de yapılan tören, Kubilay Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve saygı atışıyla başladı. Törende Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mengi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, CHP İl Başkanı Ali Engin,  Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Şehit Asteğmen Kubilay’ın ailesi de hazır bulundu.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 23 Aralık 1930'da Atatürk ilke ve devrimleri uğruna canlarını veren Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey'i rahmetle andıklarını belirterek, “Laiklikten, cesaretimizden, özgürlüklerimizden, dürüstlüğümüzden asla ödün vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizin ne ılımlı, ne yumuşak, ne de sert bir İslam Cumhuriyeti'ne dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal'in askerleri olarak buna söz veriyoruz”  diye konuştu.

Menemen Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Yüsra  Toğan  “Kubilay”,  Menemen Atatürk Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Tuğrul Kızıldemir de “Kubilay'ın İzinde”  isimli şiirleri okumasının ardından, Anıt Özel Defteri imzalanarak Yıldıztepe’deki şehitliğe geçildi ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

ANLAMLI KOŞU

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay Anısı’na her yıl düzenlenen ve Atletizm Federasyonu yarış takviminde yer alan 10 kilometrelik “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu”na 130 atlet katıldı. Milli atletlerin  de katıldığı yarış, Çanakkale Asfaltı’ndan İzmir istikametine doğru başlayıp Kubilay Anıtı’nda son buldu.

Büyük Erkekler’de ilk 3 dereceye giren Muzaffer Bayram (İstanbul Büyükşehir), Hasan Pak (İstanbul Büyükşehir) ve Aykut Taşdemir (Beştelsiz Spor Kulübü) ile  Büyük Bayanlar’da ilk üç dereceye giren Burcu Büyükbezgin (Üsküdür Belediyesi), Seyran Adanır (Fenerbahçe Spor Kulübü) ve Senem Eser'e (Bursa Büyükşehir Belediye) ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi.

Genç Erkeklerde dereceye giren Süleyman Bekmezci (Enka Spor Kulübü), Enis Korkmaz (Fenerbahçe Spor Kulübü) ve Saffet Elkatmış'a (Fenerbahçe) ödülünü Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mengi verdi.  Genç Bayanlarda dereceye giren Emine Hatun Tuna (Enka Spor Kulübü), Fatma Demir (Fenerbahçe Spor Kulübü) ve Ekin Esra Kalır (Bursa Büyükşehir Belediyesi) ödüllerini İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı'dan aldı. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.