TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ortak paydamızı büyütmek zorundayız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Türkiye'yi yönetiyoruz ama sanatçısız bir ülkeyi yönetmenin mümkün olmadığını biliyoruz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2014 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ortak paydamızı büyütmek zorundayız”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, JW Marriott Hotel’de düzenlenen "Geleceği Birlikte Kuruyoruz Kültür Sanat Buluşması" toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, amaçlarının sanatçıları dinlemek ve yararlanmaya çalışmak olduğunu bildirerek, "Sorunlarınızı aktarırsanız seçim bildirgesinde yer verebiliriz" ifadesini kullandı.

Sanatı ve sanatçısı olmayan bir toplumun yaşama şansı olmadığını ve sanatın toplumu kaliteli kıldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Sizin toplum nezdinde çok büyük bir yeriniz var. İktidarlar doğal olarak sanatçılardan zaman zaman şikayet ederler. Doğal olarak diyorum, şu nedenle diyorum; kendi beğenmedikleri pek çok aykırılığı sizler rahatlıkla dile getirebiliyorsunuz. Getirmek de zaten bir anlamda göreviniz. Siyasetin yapması gereken sanatın ve sanatçının eleştirisine tahammül etmektir. Asıl görevimiz o bizim. Eleştirmek değil, tam tersine tahammül etmek. Sizler dünyaya farklı bakarsınız, dünyayı bizim görmediğimiz gözlerle görürsünüz. Bizim bakmadığımız çerçeve içinde dünyaya bakarsınız. Aykırılıkların uyumunu sağlarsınız, sanatçı olarak. Biz de zaten sizi örnek alıyoruz.”

 “ÇAĞDAŞ TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRMAK DURUMUNDAYIZ”

"Çağdaş Türkiye'yi, uygar Türkiye'yi, Mustafa Kemal'in Türkiye’sini yeniden ayağa kaldırmak durumundayız” diyen Kılıçdaroğlu, “Belki dünya görüşlerimiz farklı olabilir. Siyasette de farklı düşünmüş olabiliriz. Ama ortak paydamızı büyütmek zorundayız. Ortak paydamızı genişletirsek geleceği daha sağlıklı kurabiliriz” şeklinde konuştu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.